Foto van een Claas Jaguar 960, na iedere dag grondig afblazen. Maandag ochtend even de messen na trekken met de moment sleutel.

Claas Jaguar 960

catfan55
Foto van een Claas Jaguar 960, na iedere dag grondig afblazen. Maandag ochtend even de messen na trekken met de moment sleutel.

Reacties

Fendt926Driver
Waarom de bouten nog een keer natrekken?
Ooit problemen mee gehad?
Jou invoer zal er wel met schanieren voor zitten.
Anders is dat lastig bijkomen op het land.
Aan de maisbek lieten wij de invoer wel eens aan zitten met afkoppelen als we toch bij de kooi moesten. Maar aan de grasbek hebben we dat nog nooit gedaan.

Met monteren slaan we alle boutkoppen een keer na met een zware voorhamer na het eerste keer op moment vastzetten. En na het slaan trekken we ze allemaal nogmaals op moment na
redeagle14
@Fendt926Driver wij doen dat altijd zowel met pick-up als maïsbek. Dan kunnen we mooi bij de kooi om schoon te maken, te slijpen en afstellen.
+1
Corne S
@Fendt926Driver

De invoer aan de pick-up laten zitten en afkoppelen, gaat ook goed. Zo hebben wij het tenminste al een aantal keer gedaan.
+4
catfan55
@Fendt926Driver op de 900 serie scharniert hij open. Binnen 3 minuten ben je bij de messen als het moet.

We zitten hier in een steen rijk gebied. Dus er gaan ook veel kleine stenen door de hakselaar. De rock-stop pakt alle grote wel die messen zouden breken. Maar voor de zekerheid toch even regelmatig na trekken. Als er een mes los komt en door de chopper gaat is 30.000$ schade zo gemaakt. Kost je 20 minuten om de messen even na te trekken. “Better be safe than sorry”

Met de 800 serie kun je de invoer ook rustig aan de pickup laten zitten. Deden wij ook vaak. Later heb ik er een kar voor gemaakt zodat het nog makkelijker is om er voor weg te halen. Deze kar werkt ook met de 900 serie invoer.

(klik om te vergroten)

Jan mf6465
@catfan55
Hier werd vroeger de bouten vastgepunt met het lasapparaat. Zo bang waren ze dat de bouten van de hakselkooi zouden loskomen.
catfan55
@Jan mf6465 daar heb ik nog nooit van gehoord, maar het is wel een effectieve manier

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Jaguar 960 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!