Foto van mijn eigen Nuffield Universal Four (4DM), daarachter een 3/45 en een 10-60. Kermis in het dorp = oldtimerrit! Blijkbaar ben ik toch niet de enige in de streek met een Nuffield, de eigenaar va

Nuffield Meerdere

+2
Freggel
Foto van mijn eigen Nuffield Universal Four (4DM), daarachter een 3/45 en een 10-60. Kermis in het dorp = oldtimerrit! Blijkbaar ben ik toch niet de enige in de streek met een Nuffield, de eigenaar van de 2 op de achtergrond heeft er 7 in totaal (zowel rijdend als in stukken liggen)

Reacties

+1
a3vandiejen
Mooi hoor.
+1
draaipiet
Prachtig trio in een mooi straatje
+2
akkermopet
Lekkere hard lopers 😜🤠
+2
Freggel
@akkermopet ja, die van mij loopt vlot 30. Alleen iets minder geschikt om langzame rondritten mee te doen. Enorm verschil in verhouding tussen 4e en 5e versnelling. In 4e loopt die volgas rond de 15km/h. Dus als de snelheid onder de 15 zakt is het soms wat zoeken. Ofwel 4e met bijna volgas, ofwel 5e en hopen dat de snelheid niet zodanig zakt dat je onder de 850 toeren moet gaan want dan begint die te bokken.
+1
akkermopet
@Freggel Met de 10-60 heb je dat probleem volgens mij niet vanwege een aparte hoog/laag handel!!
+1
Freggel
@akkermopet klopt! Als het dan wat trager gaat kan je nog tussen hoog/laag schakelen. In Finland bouwen sommigen een zogenaamde "Finse multiplier" voor de bak. Ook een soort hoog/laag, maar dan een waarbij "laag" gewoon standaard is en "hoog" nog wat sneller. Dan loopt die tegen de 60 in 5e
+1
akkermopet
@Freggel 🤣🤣 ik gebruikte toen met het grasmaaien en dat werkte geweldig goed!!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Nuffield en hebben de trefwoorden oldtimer en oldtimerrit geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!