Foto van een Renault 781-4 uit de oude doos.Bron : Boerderij. Foto is geplaatst door JarnoDrenthe op 15-07-2021 om 11:05:12, met 19 reacties.

Renault 781-4

JarnoDrenthe
Foto van een Renault 781-4
uit de oude doos.
Bron : Boerderij

Reacties

+2
steyrlanzboy
Mooi
+4
a3vandiejen
Prachtige foto.
+2
Massey 2705
Mooie foto , jaren tachtig denk ik ? 👍
+1
JarnoDrenthe
@Massey 2705 Dacht uit een editie begin jaren 90
+2
Massey 2705
Zou ook kunnen hoor . Ik vond het altijd een speciaal uit ziende trekker , met die hoge cabine.
+2
JarnoDrenthe
@Massey 2705 Die trekker komt wel uit de jaren 80 als je dat bedoelt , super trekkers.
Zelf veel met een 2wd model gereden 20 jaar geleden.
+2
Massey 2705
@JarnoDrenthe ja , ik bedoelde dat , midden jaren 80 dat je die trekkers nieuw op de markt zag komen . 👍
+3
walker1
@Massey 2705 De *51/*81 serie van Renault stamt al uit de jaren '70. Vanaf 1980 wordt de nieuwe kleur okergeel gevoerd, daarvoor waren ze oranjebruin van kleur. Voor de kentekenplicht had ik laatst het een en ander uitgezocht van onze 751 S, die was gebouwd in 1981 en heeft dus al de nieuwe kleur.
+1
Massey 2705
@walker1 bedankt voor de verbetering in jaartal. Ik dacht ruw weg midden tachtiger jaren.
Maar het is al eerder zo als jij schrijft. Je zag ze bij ons in de streek niet zo heel veel.

Tijd gaat echt te vlug ! 😉😉
+3
walker1
@Massey 2705 Ja de tijd vliegt. Pa kocht die Renault 2ehands in 1984, hij heeft em nog steeds. Ik heb vroeger heel veel mest mee gereden. We hadden vroeger varkens en reden zelf de mest uit, zeker toen ik eenmaal 16 was en ook de weg op mocht naar de verschillende percelen. Voordat de Renault kwam hadden we een MF 135 (hebben we nog steeds) en een Fendt uit de 100 serie (103 of 104, weet het niet meer), beide zonder cabine. Juist vanwege de verschillende percelen en het mest rijden wat toen nog jaarrond mocht, wou pa graag een wat zwaardere en luxere trekker. Dus de Fendt is toen op de Renault 751 S ingeruild. Die Renault heeft heel wat uren voor de giertank gedraaid. Daarnaast in de zomer ook maaien, schudden en zo.
+2
Massey 2705
@walker1 ja mooie tijd was dat. Ik deed het zelfde , 14 , 15 jaar vol op thuis mest rijden jaar rond . Toen ik 16 geworden was het hek van de dam ! 😉
Mooie tijden waren dat 👍
+4
draaipiet
@JarnoDrenthe Ik heb vroeger bij een loonbedrijf gewerkt en toen heb ik ook veel op een 781 2wd gereden, Dat was de laatste serie oranje trekkers. Met een hoge cabine, maar je zat best wel diep
+6
langeslagdiesel
De drain reiniger is het ( nieuwe ) 2e model van cebeco. Deze heeft al boven langs aanvoer van de slang. Ook gaat de slang tussen 4 aandrijfrollen door inplaats van 2. En alle functies hydraulisch, inplaats van een v snaar en een staaldraadje om de arm op hoogte te houden. Ik heb begin jaren 90 deze nieuw van de baas mee gekregen en heel veel uren met dat ding gewerkt.
+2
JarnoDrenthe
@langeslagdiesel Leuke info over zo'n oud aparaat 👍
+3
langeslagdiesel
@JarnoDrenthe we hebben hem nog steeds, en werkt nog prima. De inzichten in drainages onderhoud zijn behoorlijk veranderd in de laatste 20 jaar. Toen was het advies : met hoge druk ( pomp druk 4 bar ) jaarlijks reinigen. Nu : alleen als het nodig is met lage druk spoelen. Dus op sommige stukken helemaal niet. Alleen roest land en zeer fijn zandig land is jaarlijks aan de beurt. Toen hij nieuw was heb ik jaren gehad dat ik 8 a 10 weken 6 dagen in de week met dat ding aan de gang was! Dan komt het echt je neusgaten uit.
+2
walker1
@langeslagdiesel Dat snap ik, is ook zo'n typische klus voor de herfst/wintermaanden, als het met het andere werk rustig is. was dus ook vaak met nat en koud weer. Eerst in sloot talud de drain opzoeken, opletten dat je de sloot niet in glijd. Daarna achter de haspel stilstaan en die bedienen. Als de drain gereinigd was kon je de droge en warme cabine in, maar ja, 20 meter verderop was de volgende drain alweer...Het zou mij na 3 dagen al de neusgaten uitkomen.
langeslagdiesel
@walker1 20 meter?? Wat dacht je van 9 meter, en in een geer nog krapper.
walker1
@langeslagdiesel afstand tussen drains is overal anders, vooral afhankelijk van de grondsoort.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 781-4 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!