Foto van een John Deere 6430 Premium
Afgelopen week weer mais gekuild. Het zit nig aan de banden. Geplaatst door Johny power op 17-07-2021 om 14:50:03, met 8 reacties.

John Deere 6430 Premium

Foto van een John Deere 6430 Premium
Afgelopen week weer mais gekuild. Het zit nig aan de banden

Reacties

+1
new holland koen
Nu al maïs gekuild?
Hier gebeurt het ook dicht naast de maas om te voorkomen het het straks verdwijnt onder het water maar anders is het nog wel erg vroeg?
+1
Johny power
@new holland koen Nee dit was aangekochte mais. Wij hebben te weinig land om dan ook nog voldoende gras binnen te halen voor de koeien. We hebben het wel gedaan alleen dat liep telkens slecht af door vogels enz. Alleen door die vogels en droge jaren waardoor de grasvooraad erg geslonken is dien we het niet meer en is het net zo goedkoop om mais aan te kopen. Dat ze het weghaalden bij de maas snnap in wel. Dat deden ze met gras ook. Ging gewoon nat de kuil in😐
+1
new holland koen
@Johny power Ohh ja kuilen kan natuurlijk ook zonder te hakselen🙈
Tja ze hebben weinig keus daar, nu het nog even kan zo snel mogelijk alles opruimen voordat het te laat is. Morgen zou hier in de regio het hoogtepunt moeten komen qua waterstand.
Gelukkig zitten wij zelf ver genoeg van de Maas af dus geen stress voor ons😅
+1
Johny power
@new holland koen Dat is mooi ja. Is inderdaad wel stres voor die boeren. Komt hij bij jullie ook hoog? Hebben jullie lamd dicht in die regio?
new holland koen
@Johny power Hier (regio Den Bosch, Brabant) is niet te vergelijken met de rampgebieden om het zo maar even te noemen. Maar de uiterwaarden rondom de Maas zullen wel vol lopen. Daar wordt nu dus ook alle maïs al uit gehakseld.
De afgelopen dagen is het waterpeil hier overal flink gezakt, waarschijnlijk om ruimte te maken zodat als de grote hoeveelheid water deze kant op komt het zonder problemen weer kan stijgen en op zijn gemak weg kan stromen.
Echte overstrominven ben ik niet echt bang voor, het zal wel binnen de dijken blijven. Die staan al redelijk ver van de Maas af als het ware waardoor er veel ruimte is voor het water.

Wij hebben daar zelf geen grond liggen, dat is veel te ver weg vanaf hier. Vroeger hadden veel boeren hier uit de buurt wel wat grond in de polder waaronder wij zelf ook maar dat is door de jaren heen flink minder geworden.
+1
Johny power
@new holland koen Oja ik snap het
De meeste uiterwaarden zijn ook natuurgebieden geworden. Mooi dar er.dan heej dreiging is. Die boeren die de mais moeste hakselen zullen wel niet zo heel blij zijn. Zal nog niet egt rijp zijn🙈
+1
new holland koen
@Johny power Nee die zullen niet blij zijn. 1 grote hoop snot hebben ze dan. Maarja anders hebben ze helemaal niks dus dan moet je wat.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6430 Premium ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!