De hele 'collectie' eens bij elkaar gezet van jong naar oud, Forterra 9641, 4cil. uit 2010 ook wel de 'zelfrijder' omdat de voermengwagen er vrijwel niet meer achter weg komt. Dan de Forterra 11741, 6

Zetor meerdere

ZetorTwente
De hele 'collectie' eens bij elkaar gezet van jong naar oud, Forterra 9641, 4cil. uit 2010 ook wel de 'zelfrijder' omdat de voermengwagen er vrijwel niet meer achter weg komt.
Dan de Forterra 11741, 6cil. uit 2005, meest recente aanvulling, trekker doet het landwerk en overige werk.
En dan het 'oudje' Zetor 25 K, 2cil. uit 1956 de trekker voor het rond rijden. En af en toe een klein klusje, restauratie is nu af.

Reacties

+3
walker1
Mooi rijtje, jammer dat ze zo verkleuren.
+2
a3vandiejen
Heel mooi.
+1
arjanvw
Mooi rijtje! Moest er veel gebeuren aan de 25 K? Zijn de eerste 2 of 3 cijfers in de type aanduiding de pk's die de trekker heeft?
ZetorTwente
@arjanvw Bij benadering klopt dat ja, de 9641 heeft 95pk, de 11741 heeft 130pk en de 25 heeft 25pk.

De 25K leek bij aankoop best aardig en met wat nieuwe olie en stroom op de accu en de motor beetje nagekeken te hebben was het eigenlijk starten en lopen. Uiteindelijk hebben we er toch nog van alles aan moeten doen. Remmen vervangen, koeler vervangen en passend maken, waterpomp van binnen vernieuwd, krukaskeering, achteras keering, keering achter de remtrommels, vervangen. Speling uit stuurwerk halen, vooras en stuurhuis. En dan om het mooi te maken, uitdeuken, schuren, spuiten, nieuwe banden, andere stoel pas maken, andere uitlaat. En dan vergeet ik vast nog van alles.
T60401
@ZetorTwente De 11741 wat voor motor heeft die?
ZetorTwente
@T60401 Hurlimann 6L turbo motor
arjanvw
@ZetorTwente toch nog een hele klus dus.. En ook wel leuk om te doen! Maar het resultaat mag er zijn!💪👍
arjanvw
@ZetorTwente toch nog een hele klus dus.. En ook wel leuk om te doen! Maar het resultaat mag er zijn!💪👍

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor meerdere ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!