S-Reihe Frontgewicht! Enkele maanden geleden kwam ik via Ebay in contact met iemand die een navraag deed naar de vraag voor S frontgewichten. De grote liet hij al gieten, maar omdat er ook de mogelijk

Schlüter Onbekend

Schluterfan
S-Reihe Frontgewicht!

Enkele maanden geleden kwam ik via Ebay in contact met iemand die een navraag deed naar de vraag voor S frontgewichten. De grote liet hij al gieten, maar omdat er ook de mogelijkheid was de kleintjes, die nog veel zeldzamer zijn, na te gieten, kwam de vraag of hier interesse in was. Ik kon het op een akkoortje schieten met de aanbieder. Hij zei wel dat het even kon duren. Sneller dan verwacht nam hij terug contact met me op, met de vraag of ik er nog een wou, hij had een origineel gevonden als voorbeeld en kon ze namelijk laten gieten. Gelijk maar toegezegd. Zodoende kwam vorige week mijn frontgewichtje op het werk aan 😄😄😄.

Weer iets om de 450 mee op te leuken. Ding weegt 60kg. Zelfs de gietnummers van de fabriek staan erin. Ondanks dat ik heel veel Schlüters gezien heb, heb ikzelf dit frontgewicht nooit in het echt gezien. Eenmal op een folderfoto en eenmaal bij een foto van ergens bij een verzamelaar en dat is het zoweer... ben er maar al te blij mee. Tbegint wat te worden!

Reacties

a3vandiejen
Komt hij van een groene Schlüter?
+2
Schluterfan
@a3vandiejen

Nee dit is een nagiet van het origineel. Dit is gewoon grondverf, al lijkt het enorm op het groen dat ze toen gebruikten.
a3vandiejen
@Schluterfan Ziet er heel mooi uit, 👌
+1
Schluterfan
@a3vandiejen

Ik was bang dat het een ingekorte S900 frontgewicht zou zijn, maar dat is niet het geval.
a3vandiejen
@Schluterfan Prachtig als het dan goed is, dit soort details maken de trekker.
+1
hooidonk
Gaaf!

Weet je ook waar hij het heeft laten gieten?
Ben ooit bezig geweest met frontgewichten voor de MF 100 serie te laten gieten, maar dan moest ik er minstens 500 stuks laten maken. En dat werd me net iets te gortig.
+1
Schluterfan
@hooidonk

Nee helaas niet. Van deze zou hij er maar 3 laten gieten hebben schreef hij onlangs. Maar hij laat ook andere gewichten gieten, misschien dat het daardoor komt dat ze er wel willen aan beginnen.
Amai nooit eerder gezien 😁 zo zou ik er ook wel willen voor mijn 450 😃

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Schlüter ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!