Foto van een Steyr 650 met fiatagri  pers. Beetje hooi persen 💪. Foto is geplaatst door Baltus_steyr op 23-07-2021 om 17:44:53, met 40 reacties.

Steyr 650

Baltus_steyr
Foto van een Steyr 650 met fiatagri pers. Beetje hooi persen 💪

Reacties

+7
stijn-de-bock
Knappe combinatie zo.
+6
a3vandiejen
Prachtig.
+3
Massey 2705
Mooi weer, mooie open trekker ! Wat kan een mens nog meer wensen ! 👍👍
+6
JarnoDrenthe
Vind van deze combinatie maar eens een 2e 😉
+3
Jeroen-ford
Trekt hij dit? Of perst deze pers de balen niet zo strak in elkaar.

Mooi dat zon oude combi nog draait!
+2
Baltus_steyr
@Jeroen-ford hij trekt deze makkelijk. nu persen we de balen niet zo strak. Kan zijn dat het dan wat meer vermogen vraagt. Eerste baal wat we met deze pers gedraaid hebben was vrij strak en dan ging ok makkelijk. Er zitten hier geen messen in en er word touw omheen gewikkeld!
+2
YaMaGa
Machtig mooi 🥰
+4
jehan
Dit is toch genieten zeg
+1
Baltus_steyr
@jehan ja dat is mooi werk. Ik had de eerste baal gedaan en wou pa al persen 😁 😁
+2
Fendt926Driver
@Baltus_steyr prachtig dit.
Hobby of serieuze machine voor eigen gebruik?
Waar vindt je zoiets...
+1
J asper
@Fendt926Driver troostwijk
+2
Fendt926Driver
@J asper moet ik toch weer eens vaker op die site kijken.
Lijkt mij ook heerlijk om zelf te kunnen
+2
Baltus_steyr
@Fendt926Driver heb hem aangeschaft om er mee te experimenten voor een ander doeleind 😬 !! Maar zo nu en dan wat baaltjes persen is leuk werk!! En ik doe het puur voor mezelf. Hooguit een keer voor een ander maar daar heb ik hem in principe niet voor aangeschaft!
Ik heb deze ongezien gekocht via Troostwijk. Dat was een grote gok wat gelukkig goed uitgepakt heeft. De modernere balenpersen werden mij al veelste duur verkocht en dan weet je nog niet eens of ze technisch nog goed zijn, of er zit veel onderhoud aan te komen...Deze heeft helaas wel een touwbinding. Maar hij werkt nog goed en ben daar enorm blij mee!!
+1
Fendt926Driver
@Baltus_steyr poe ongezien gekocht.
En troostwijk zet er altijd al heel weinig bij.
Was die dan zo goedkoop dat je het aandurvde of had je ergens een ervarings deskundige die er wat vanaf wist.?
+1
Baltus_steyr
@Fendt926Driver nou zo super goedkoop was die niet. Mischien iets onder de aankoop prijs, maar ik had er een goed gevoel bij. Pers zag er op de foto's nog goed uit dus heb maar een gokje gewaagd en dat heeft deze keer goed uitgepakt. Ik zal ook zeker niet vaker zo'n gokje doen want de volgende keer pakt het verkeerd uit haha!!
+5
Fendt926Driver
@Baltus_steyr hou ons op de hoogte..
Waar heb je hem voor gekocht als het hoofd doel niet hooi persen is
+5
stijn-de-bock
@Fendt926Driver goeie vraag.
+7
Gavrie Willemsen
@Fendt926Driver ik ben niet nieuwsgierig maar ik weet altijd alles graag….😅😅
+2
Baltus_steyr
@Fendt926Driver ik ben aan het experimenteren om van ronde balen gras hooi te maken doormiddel van drogen met warme droge lucht!!
+1
Fendt926Driver
@Baltus_steyr ok. Zo droog mogelijk gaan persen en de rest geforceerd proberen te drogen?
Moet je zo los mogelijke balen persen denk ik.
En het maakt een wikkelaar overbodig
+1
jehan
@Fendt926Driver ja los persen ..hebben vorig jaar proefje gedaan met klant ..hooi geperst met maximale druk in de perskamer en wat met minder druk we gingen van 10 zakken tot 8 ....balen die tot 8 geperst waren het mooist tijdens het voeren ..die van 10 was toch te dicht geperst hooi kon niet ademen
+1
Baltus_steyr
@Fendt926Driver het mooiste is na een dag het gras al te gaan drogen tot hooi, zo behoud je alle goede waardes in het gras wat dan hooi word en heb je een super product om te voeren. Maar met balen drogen moet je het gras toch echt wel wat droger in de baal krijgen anders laat het zich slecht drogen. Maar omdat wij de droogbox met de drooginstalatie zelf gemaakt hebben moeten we ook alles zelf uit zoeken en dat kost veel tijd om dat uit te zoeken. Maar we zitten aardig op de goede weg! Probeer hier met 3 velddagen het gras in de baal te drukken en idd wat losser in de baal zodat de lucht er goed door wil stromen. Als je super mooi weer hebt zou het in mischien 2 dagen kunnen. Maar dat moeten wij ook nog allemaal uitvogelen!!
+2
Fendt926Driver
@Baltus_steyr mooi idee.
Hou ons op de hoogte..
Waar haal je de warme lucht vandaan?
Koeler van de melktank??
+1
Baltus_steyr
@Fendt926Driver We hebben een 10 kw airco die we andersom laten lopen (mijn neef zit in de airco techniek) Deze onttrekt het vocht wat uit de balen komt. dan krijg je droge kouwe lucht en die gaat weer door de compressor met lamellen pakketen heen waardoor je warme droge lucht krijgt. Die lucht stuur ik de ventilator in die de lucht door de balen drukt. Het systeem werkt. Maar echter is de airco wat aan de kleine kant en blaast te ventilator eigenlijk te hard waardoor het vocht ook wat minder makkelijk mee neemt de balen uit. Ik heb nu 5 gaten om te testen . Echter zoeken we eigenlijk een grotere airco, eentje wat met name veel gebruikt word op grote industrie gebouwen. Die hebben fors meer capaciteit en die ben ik nodig! En als dat werkt kan ik ook met meer balen tegelijk drogen.

heutrocknung.com/de/produkte/…

In Oostenrijk word veel gras gedroogd. Ook vaak in losse boxen.
+1
J asper
@Baltus_steyr Kost ja handen vol stroom?
+1
Baltus_steyr
@J asper ja het kost wel aardig stroom. Maar je krijgt er zowat krachtvoer voor terug. Het is ook een experiment . En met zonnepanelen kun je toch aardig wat stroom zelf benutten..!
+1
Fendt926Driver
@Baltus_steyr dat is wel een mooi systeem.
Heb je daar ideeen van nagemaakt of heb je daar wat van gekocht?
+2
Baltus_steyr
@Fendt926Driver ik ben er de laatste 5 a 6 jaar wel met het idee bezig. Maar een grote hooi droog schuur zetten kost gewoon gigantisch geld . En aangezien ik nog een vrij nieuwe stal heb , aardig geinvesteerd heb in fosfaten en groei met de koeien en een hele onzekere toekomst ga ik niet in zo'n groot iets investeren. Echter bleef het me steken om er wat mee te doen. Ben voor 2 jaar geleden op vakantie geweest in Oostenrijk en ben bij de dealers van Lasco geweest en HSR Trocknung geweest . Bij beiden heb ik een rondleiding gehad . Bij lasco was het allemaal wat gewoontjes. En bij HSR heb ik een hele rondleiding gehad bij de testboerderij. En hele tekst en uitleg van het droog systeem in een grote schuur met kraan en ontvochtiger. En dan heb je echt een super mooi (kruidenrijk) gras wat hooi is. En vorig jaar werd ik door iemand getipt om ronde balen te drogen, omdat dit ook nog vrij makkelijk te realiseren is. Een grote ventilator had ik ooit al is gekocht via een veiling. Mijn neef kon aan een airco komen die we als ontvochtiger gebruiken konden en ik heb zelf de droog box gemaakt . Zo kunnen we mooi zelf experimenteren zonder dat we grote kosten maken. Alleen kost dat wel veel tijd en je hebt geen vertegenwoordiger die je zegt hoe je moet handelen of tips geeft. Mocht dit goed uitpakken dat willen we het hele systeem toch groter maken dat we meer capaciteit kunnen halen.!!
+1
casejxu
@Baltus_steyr waarom met een airco? Me buurman droogt in zijn nieuwe hooidroogschuur met pelletkachel
+2
Baltus_steyr
@casejxu nou omdat je steeds dezelfde lucht gebruikt, is het idee dat je constant het vocht eruit haalt en continue verwarmt. En op het laatst ben je weinig energie nodig om de vocht te onttrekken en warmte toe hoeft te voegen. Dat is het werkbare principe van de ontvochtiger. Het mooiste is overdag de warmte tussen de daken weg te halen en nachts drogen met de airco. Een palletkachel lijkt me een vrij dure installatie en de pallets kosten ook nog wel een paar cent. Ik heb hier ook nog wel dieselheater, die wil ik als reserve gebruiken.
+1
CaseCS130
@casejxu Zijn 2 systemen op de markt, eentje met stoken zoals jij noemt, de andere via luchtdrogen met airco systemen. Beide heeft z'n voor en tegen.
Ik denk dat de uitdaging met name in het zo efficient mogelijk gebruik maken van de droging zit. Die droogschuren zijn niet voor niks zo duur. Ze pakken daar ook veel droging mee via een zwart dak met daaronder een kleine luchtlaag die afgezogen word.
+1
casejxu
@CaseCS130 oke. Dat van die airco had ik nog nooit gehoord. Buurman heeft idd een ruimte onder het dak en daarbij een kachel. Staan 2 5 tons silo's bij om te voeden
+2
CaseCS130
@casejxu stond een leuk artikel over in de melkveehouderij techniek van afgelopen maand.
+1
Baltus_steyr
@CaseCS130 waar ging die techniek over dan?
+2
Baltus_steyr
@CaseCS130 klopt wat jij zegt . Ook speelt het mee dat je de lucht weer op nieuw gebruikt met een ontvochtiger. Wanneer je alleen warme lucht tussen de daken weg haalt moet de vochtige warme lucht wat uit het gras komt weg kunnen naar boven naar de nok zodat die vochtige lucht ontsnapt
+1
JoranK
@Baltus_steyr Intressant! Dit lijkt me ook altijd wel wat maar inderdaad een hele grote investering.

Waarom precies in balen proberen en niet een kleinschalige droogbak gemaakt voor los kuilgras? Of juist omdat dit waarschijnlijk minder ruimte inneemt?
+2
Baltus_steyr
@JoranK nou zo'n droogbak/ box maken is nog niet zo moeilijk. Echter ben je al snel een kraan nodig die je in de nok/spanten hebt hangen wil je het gras snel en goed kunnen verplaatsen en verdelen. Als je het gras gedroogd hebt moet je het ook weer ergens op kunnen slaan. Dan zou je het eventueel kunnen persen in vierkante of ronde balen.
Nu werd ik vorig jaar door iemand uit de buurt getipt dat ronde balen drogen ook prima zou moeten lukken. Een ventilator had ik al een keer via de veiling gekocht. Ronde balen hooi had ik nog liggen en toen de baal maar achter de ventilator geknupt met een sjorband. en de lucht kwam goed en snel door de baal , en toen dacht ik hier moet ik maar meer mee experimenteren.
De grootste investering die ik tot nu heb is de balenpers en die is dan echt wel het allerduurste wat ik tot heden kwijt ben.
Je bent wat meer tijd kwijt om het in baal te krijgen en op de plek. Maar eenmaal de baal gedroogd kun je hem vlot verplaatsen en op de plek zetten waarna je hem later een keer op voert. Met los gras moet je een grote opslag box hebben of moet je het alsnog in een baal drukken, dus dubbel werk. En mocht dit toch op den duur niet lukken of word te duur dan heb ik nog geen dure kosten gemaakt en toch een poging gewaagd...!
+1
casejxu
@Baltus_steyr op YouTube kom je hier veel filmpjes van tegen. Blijft mij altijd wel interesseren
+4
olro 61
Mooie foto, van een mooie combi!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr 650 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!