Samen met de buurman hooi aan het persen met twee Welger persen van minstens 40 jaar oud.. Foto is geplaatst door Fendt280S op 23-07-2021 om 20:06:16, met 14 reacties.

Welger Pers-Wikkelcombinatie

Fendt280S
Samen met de buurman hooi aan het persen met twee Welger persen van minstens 40 jaar oud.

Reacties

+1
Mooi spul.
+1
Fendt926Driver
Dat is dan wel kwaliteit dat het na 40 jaar nog doet.
Hooi dus niet wikkelen?
+5
Fendt280S
@Fendt926Driver
Mijn buurman is kampioen oplappen. Als je ziet hoe hij alles aan elkaar bakt is bewonderings waardig. Er stond geen Welgerpers in de lijst vandaag wikkelcombinatie.
+1
Baltus_steyr
@Fendt280S ik neem aan dat de buurman een Franse boer is? Mooi dat hij alles op kan lappen. Of is het soms wat beunhaas achtig?
+1
Fendt280S
@Baltus_steyr Ja de Franse buurman. Het is nogal een beunhaas maar wel aardig. Hij zal geen cent te veel uitgeven aan een machine en zo ziet alles er ook uit.
Juri-johndeere
Mooi dat dat nog werkt
+1
roscho
Mijn zwager had ook zoiets staan op de boerderij die hij in Frankrijk overnam, een Fiat-pers. Hij kon er niks mee, het stro liep hem steeds om de rollen, tot de vorige eigenaar hem liet zien hoe je daarmee moet werken. Met geweld en hoge snelheid vloog hij erin en dan ging het allemaal goed. Een jaar later vloog het ding bijna in brand door een uitgelopen lager. Daarna kreeg de pers een vaste plaats onder de bomen, waar hij wel 10 jaar heeft gestaan. 😄
Baltus_steyr
@roscho was dat een fiatagri pers. eentje met banden/riem pers??
roscho
@Baltus_steyr Klopt helemaal.
Baltus_steyr
@roscho zelfde wat ik nu heb? Staat wel bij mijn foto's
+1
roscho
@Baltus_steyr Nee het was een andere. Ik denk veel ouder. Die van jou ziet er nog niet zo oud uit. Je kon aan de voorkant veel meer van die riemen zien.
Ritchie
@roscho

Dan was ie al goed ingeburgerd in France als ie de boel in de bosjes had gezet 😄
roscho
@Ritchie Uiteindelijk is hij, samen met wat andere spullen, naar de oud-ijzerhandelaar gegaan op het moment dat de prijs hoog was. 😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Welger Pers-Wikkelcombinatie ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!