Foto van een Ford 8730 klaar om te gaan persen, gisteren gespot!. Geplaatst door Towaberg op 24-07-2021 om 02:06:27, met 9 reacties.

Ford 8730

Foto van een Ford 8730 klaar om te gaan persen, gisteren gespot!

Reacties

+3
MF 2725
Genoeg power voor de pers. 🤔😂
+6
valmet6400power
@MF 2725
Ja als de aftakas aangaat dan zal de pers zelf ook wel in de rondte vliegen 😂
+5
walker1
@valmet6400power waarschijnlijk wel, of je draait de boel kapot omdat de trekker er totaal geen moeite mee heeft. Als het hooi er dik ligt, dan merk je dat wel bij een lichte trekker, dat de toeren zakken, dan kan je bv een versnelling lager gaan rijden. Of er ligt bv een weipaal of afgebroken schudder tand in het hooi. daar gaat zo'n zware trekker niet op inhouden, maar de pers vind dat niet fijn.
Soms is het misschien niet anders en was dit de laatste trekker die nog niet aan het werk was, maar anders zou ik altijd de trekker pakken die er qua vermogen het beste bij past. Ooit hebben ze mij eens verteld dat het beste is, het minimale vermogen wat de machine vraagt + 10%. Dus als de pers minimaal 50 pk nodig heeft, dan 5 pk extra, dus trekker van 55 pk. Dan kan je vlot werken, maar merk je ook wanneer er iets niet goed gaat of vast loopt.
+4
Massey 2705
@walker1 mooi verhaal , en helemaal mee eens ! Het vliegwiel van de pers moet het meeste werk doen met hooi stampen. En een klein trekkertje ervoor , maakt het zo veel leuker om te doen. Liefst zonder cabine ! Want you make hay when the sun shines 😊😊
+2
walker1
@Massey 2705 ik herinner mij als kind nog de loonwerker met een Ford 2000 of zoiets voor de pers en die ging beetje heen en weer door de slagen van de pers.
+1
hummy
@walker1 dat verhaal gaat niet op als je in de heuvels werkt. Eerder plus 30%.
+3
Massey 2705
@hummy ja daar heb je gelijk in. Maar ik kom van onder de zee spiegel , en denk alleen maar in vlak veen land 😊😊
+2
a3vandiejen
Prachtige Ford.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 8730 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!