De laatste bij LTS gebouwde Euro Trac, een 2000LS.. Foto is geplaatst door Schluterfan op 25-07-2021 om 15:35:30, met 10 reacties.

Schlüter Eurotrac

Schluterfan
De laatste bij LTS gebouwde Euro Trac, een 2000LS.

Reacties

MaxxuM4ever
Bijna zonde om meer uren op de teller te draaien zeker?
+2
valmet6400power
@MaxxuM4ever
Hij zal er niet minder waard van worden aangezien het de laatst geproduceerde blijft 😄
schluterman
En in deze kleur
caseboy
In welk jaar is dat geweest?
+1
Schluterfan
@caseboy

Dit was in 2017.
caseboy
@caseboy ik bedoelde eigenlijk het jaar dat deze laatste schluter is gebouwd? ik had mischien de vraag verkeerd gesteld.
Schluterfan
@caseboy

Deze is uit 1995. Toen ging alles over naar Egelseer, die bouwde van 99 tot 04 nog enkele.
caseboy
@Schluterfan so tot in 2004, in die tijd waren die trekkers wel echt ouderwets vergleken met de concurrentie
roscho
Quote Reactie van @caseboy:
ouderwets

Het is maar hoe je het bekijkt. Wat versnellingsbak betreft: ze hadden alleen een onder belasting schakelbare hoog-laag, maar als je de koppeling ging gebruiken, kwam je toch een vrij uitgebreid arsenaal versnellingen tegen. De groepenschakeling had 2 standen laag, waarvan er 1 precies tegenover de R lag. Misschien ouderwets, maar toch niet zo verkeerd.
Verder had ook niet iedereen een frontgewicht wat naar voren verschuifbaar was en evt. afneembaar, zodat je het kon vervangen door bijv. een spuittank.
Jammer was dat de traploze versnellingsbak er nooit is gekomen, daarmee is slechts 1 exemplaar gemaakt. Toen het zover was, wou ZF de bakken niet meer leveren, mogelijk onder druk van Fendt, dat natuurlijk veel meer bakken kon afnemen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Eurotrac ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!