Calypsoroten High Speed!De wereld is klein, met zijn ongeveer 40000km omtrek, die van Schlüter is nog veel kleiner... Zo kwam kwam ik via Ebay in contact met de eigenaar van de trekker op de foto! Na

Schlüter Compact 1350 TV 6

Schluterfan
Calypsoroten High Speed!

De wereld is klein, met zijn ongeveer 40000km omtrek, die van Schlüter is nog veel kleiner... Zo kwam kwam ik via Ebay in contact met de eigenaar van de trekker op de foto! Nadat ik van hem een set gewichten gekocht had kreeg ik de vraag op welke Schlüter de gewichten terecht kwamen. Ik heb toen wat foto's gestuurd en kreeg ik ook van zijn trekkers mooie foto's terug. Mijn verbazing was dan ook groot dat deze Compact er tussen stond! Toen ik hem zei dat ik zijn trekkers al gezien had op een evenement was zijn verbazing al even groot haha, dat verwacht je ook niet snel van een Belg...

Zo kwam het er ook al snel bij van welk leven deze prachtige Compact achter zich heeft. En kreeg ik antwoorden op mijn vragen!

Deze trekker zeg het levenslicht als Compact 1250TV6 High Speed, jawel in het Calypsorood van BMW! Schlüter hield deze trekker een jaar in de fabriek, vermoedelijk als soort demotrekker. Na een jaar leppelden de fabrieksmonteurs de huidige motor uit de trekker, en werd deze vervangen door de zelfde MAN motor die terug te vinden is in een Compact 1350TV6. Vandaar ook de opwaardering in de Maschinenkarte naar Compact 1350TV6, en dus ook de stikkers op de motorkap.

De Compact is ook een echte High Speed. Schlüter gaf in de folders ook altijd aan dat de maximumsnelheid dan op ca. 50km/u ligt, deze Compact bolt met gemak 60...! Anton was ook al zo vrij om filmpjes door te sturen, en ik ben zelf ook nog vrij verbaast dat het er op de weg nog vrij comfortabel aan toe gaat.

Toen hij de trekker kocht was deze al een paar keer overspoten/geschilderd. Volgens Anton hing de verf er mm'ers dik aan. Die eraf krijgen was nog een helse klus.

2 weken voor de Grunlandtage, waar ik deze foto nam, was de trekker af.

Dat hij de trekker niet enkel voor de mooi heeft, blijkt uit zijn vele foto's die hij via Whattapp stuurt, waar hij de trekker nog bij regelmaat inzet.

Reacties

+6
a3vandiejen
Wat een mooi stukje geschiedenis weer..prachtig.
+3
mdoornekamp
Die kleur staat hem goed
+3
VolvoPowerT700
@Schluterfan prachtig verhaal en historie, ondanks de wir war en de verschillende opties die je bij schluter kon nemen blijkt er nog veel historie van te vinden. Is dit door de fervente liefhebbers die alles in ere houden of is er een goede documentatie van de fabriek af waar je kan op teruggevallen?
+2
Schluterfan
@VolvoPowerT700

Er zijn van Schlüter al verschillende boeken geschreven. Daar haal ik een deel van mijn kennis uit. Veel geleerd door er zelf aan te werken, door restauratieverslagen te lezen, trekkers te bestuderen, mensen te spreken, allerhande documentatie ervan te verzamelen,... ben er ook al zolang mee bezig en als de dingen mij interresseren onthou ik er ook een heel stuk van.
+2
VolvoPowerT700
@Schluterfan keep on the good work dan. Mooi dat we mee mogen genieten van de schluter beleving! Straks moet je nog een bus inleggen voor het volgende schluter treffen! Als je dat doet ga ik zeker mee 😉
+1
CaseCS130
Mooie trekker met een mooi verhaal. Kritische vraag, was de lak kwaliteit van schluter zo onder de maat? Zo heel erg oud is dit model toch nog niet? Die van Gavrie is er ook niet best aan toe. Als ik dat dan vergelijk met onze Fiat uit 87, die heeft de lak er nog opzitten als de dag dat die uit de fabriek rolde. Op enkele roestplekken rond de cabine waar geen lak heeft gezeten.
+2
roscho
Prachtige trekker in een prachtige kleur. Dit rood staat hem mooier dan het Schlüter-rood.
olro 61
Weer een prachtig verhaal om te lezen!
draaipiet
Prachtige trekker en verhaal. De kleur staat hem goed

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Compact 1350 TV 6 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!