Foto van een Fendt Meerdere. Foto is geplaatst door J asper op 30-07-2021 om 22:18:15, met 33 reacties.

Fendt Meerdere

J asper
Foto van een Fendt Meerdere

Reacties

deJong
Wat voor machine gebruik jij om de mengwagen mee te laden?
+1
J asper
@deJong shovel

(klik om te vergroten)

deJong
Terex/schaeef o.i.d.?
+2
J asper
@deJong New Holland 😅 Nieuwere O & K
deJong
@J asper ziet er verder uit als een prima ding, hoeft ook niet mooi te zijn zolang hij maar goed werkt!
+1
J asper
@deJong Tot nu die heeft die zich goed gehouden (8800 uur waarvan 7000 hier) is alleen een stuiterbak maar dat zijn alle shovel van dit kaliber.
deJong
@J asper waar snijd je mee? kuilhapper of een happer met dichte bak?
Grazy
Waarom heb je een graskuil open als je het groen kunt voeren?
+1
J asper
@Grazy Omdat ze ook nog beetje kuil bij krijgen. 750 tot 1500 kilo.
Grazy
@J asper Dubbel werk en lagere kwaliteit, hier blijven de kuilen lekker dicht in de zomer.
+1
J asper
@Grazy Bevalt hier wel dus blijf het mooi zo doen, normaal gesproken beetje tussen 34 tot 38 liter meestal. En zo hebben we altijd een wat constant rantsoen erbij waarmee we ook kunnen sturen.
J asper
Als het week slecht weer is, voer ik liever wat extra kuil.
deJong
@J asper

vindt dat de koeien dun schijten van nat gras, dan geven wij ze maar een beetje gras en extra mengsel idd.
J asper
@deJong Hier meer omdat ze van natgras veel minder vreten. Als je een keer nat geregend gras hebt een dag blijft er veel meer liggen. En het basis rantsoen wat ze daarna krijgen veel sneller op.

Als ze wat dun op mest zijn geven we nooit zo heel veel om.
+1
Grazy
@J asper Ik ben een luie boer😁 voermengwagen gaat de schuur in de hele zomer, volop vers gras en brok in robots, 28 liter gemiddeld.
+1
J asper
@Grazy Ook geen mais bij? Klopt voert wel veel makkelijker twee keer dag een vracht gras er voor. Maar vindt dat het zo wel mooi loopt en wil ik graag zo houden.
Grazy
@J asper Nee, ook geen mais, ik wil alles zo simpel mogelijk houden. Als het bij jouw goed loopt, houden zo, je hebt een geweldige productie👍
+1
J asper
@Grazy Als ze op een normale manier, rond deze productie willen blijven hangen ben ik ook wel tevreden.
+1
Fendt612e
@Grazy dat is nog netjes, hoe stuur je dan bij als het gras even niet zo smakelijk meer is Of heb je het zo in de vingers dat je altijd wel smakelijk vers gras hebt?
+2
Grazy
@Fendt612e Ik begin het aardig in de vingers te krijgen, we grazen kort en groenvoeren grof, groenvoer alleen maaipercelen en weidepercelen worden minimaal 1 keer gemaaid en ingekuild.
+1
casejxu
@Grazy och heerlijk hoor idd. Wij stoppen idd ook met mengen als de koeien volledig op weidegang lopen. Begin mei ergens en eind augustus komt de mengwoagen weer uit de schuur👌
+1
deJong
@Grazy

wij voeren ook een mengsel van kuil, stro/gehakselt hooi, perspulp, bierborstel, mineralenmix, en ontsloten tarwe bij om de koeien goed op de mest en productie te houden. en met gras heb je ook snel wisselingen en kunnen we mooi de verteerbaarheid op mestdikte.
deJong
@deJong sturen>>>
J asper
@deJong Klopt hier ook, kuil, maïsmeel, soms soja, perspulp en mais.
+1
deJong
@J asper

wij zitten op zware klei. vinden het eigenlijk zonde om het te verrijden met mais. mais wordt hier in de buurt dan ook nog maar weinig verbouwd.

ben wel blij met de ontsloten graan (net even een foutje gemaakt in mijn vorige reactie) dat stabilliseert het rantsoen heel mooi doordat het basisch is.
J asper
@deJong Hier krijgen ze ook nog zak buffer.
deJong
@J asper voer je dan ook nog bix bij?
J asper
@deJong Ja in robot, als je daar niks in voert komt het njet goed dan komen ze niet meer🙈
deJong
@J asper tot op hoeveel bix?

we hebben een vrij gemixte koppel. en vonden dat we met goed voeren bepaalde fleckvieh/montbilliarde kruisingen veel te vet werden. dus sinds kort een kariger rantsoen van 27kg melk voor het hek (was eerst 30) en dan nu de bix verhoogt tot max 8kg in de robot. kijken of we nu beter kunnen sturen.
J asper
@deJong Verschilt per koe, 520 kg per dag van 1ste brok 100 eiwit brok en 100 in krachtvoer box nu ongeveer op nu 114 koeien aan de melk staan er hele boel droog.
+1
deJong
@J asper ik vindt het al vervelend dat de koeien niet in de melkput willen komen...

ik had thuis bix automaten in de melkput dan renden mijn koeien zo de put in, hier niet de eerste dagen stond ik sóchtends te kijken van waarom lopen die koeien der nou niet in?!?
+1
J asper
@deJong Moet je een carosel hebben dan kan je je geluk helemaal op als je ze koe voor koe kunt halen met warm weer ofzo 🙈

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Fendt ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!