Onze Zetor 25K , met 2 cil. 25pk Zetor diesel motor, De K staat voor Kultuur, dwz deze uitvoering werd meestal gebruik in de akkerbouw, de 25K stond flink hoger op de

Zetor 25K

363 foto's van @Rietman

Rietman
Onze Zetor 25K , met 2 cil. 25pk Zetor diesel motor, De K staat voor Kultuur, dwz deze uitvoering werd meestal gebruik in de akkerbouw, de 25K stond flink hoger op de "poten" dan de 25 of de 25A, een hefinrichting was een meerprijs en koste in NL een bedrag bijna 325.-- gulden, De 25A werd mede door de hoge max. snelheid veelal gebruikt voor transportwerk, In bergachtige landen werd deze serie meestal verkocht met compressor met luchtreminstallatie, De 25K werd af fabriek meestal geleverd op smalle banden (o.a.9x36), maar tegen meerprijs was o,a. in NL de brede 13.6x28 of de 14.9x28 banden leverbaar. Wat velen niet weten ; De Zetor 25A was ook leverbaar in smalspoor uitvoering, de Sadar uitvoering.

Reacties

+3
Albert Peters
Doet me denken aan mn kinderjaren
+4
wilbertkw
Mooie trekker en ook interessante tekst erbij maakt altijd net iets mooier dan alleen een foto👍
+3
Massey 2705
@wilbertkw helemaal mee eens . De foto krijgt er een meer waarde van met wat achter grond informatie . 👍
+2
a3vandiejen
Prachtig .
+1
Kramer U800
Mooie foto van de 25K aan het Zwarte Water!

Een mooi verhaal er weer bij getypt.

Hoort er niet nog een glazen bakje aan de luchtfilterbuis voor het grove stof op te vangen?
draaipiet
Prachtig exemplaar
+1
ZetorTwente
Staat er netjes bij Wout, beste achterbanden heb je er onder, is dit die 14.9?
+2
Rietman
@ZetorTwente Ja inderdaad, deze 25K staat op 14.9x28 banden, bewust géén Radial banden, want dat hoort eigenlijk niet op zón trekker van die jaren ( iets te modern, Ik hou het graag zo origineel mogelijk.
Die van jou lijkt veel op onze 25K. (mede door jouw trekker heb ik deze foto even geplaatst.)
+1
ZetorTwente
@Rietman Helemaal mee eens, het liefst origineel of origineel gelijkend. Ik heb ook nieuwe radiaalbanden. Hoe snel loopt hij op die 14.9?
+2
roy jd3130
Fijne trekkers zijn het heerlijk geluid lekker taai .en de a rijd heerlijk door die van mij zit aan de 38.7km op gps dan kom je nog eens ergens 😆
+1
roy jd3130
De 14.9-28 staat hem erg goed mooi fors op de banden mooie k 😃👌

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor 25K ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!