Foto van een Hürlimann D90Oogstdag Hengelo (Gld). Foto is geplaatst door dickt op 03-08-2021 om 14:12:35, met 15 reacties.

Hürlimann D90

dickt
Foto van een Hürlimann D90
Oogstdag Hengelo (Gld)

Reacties

+3
Towaberg
Zeer mooie hürlimann 👌👌👌
+1
Martinsame
Op de achtergrond een mooie same
+1
dickt
@Martinsame Een Atlanta 50. De vorige dag was de eigenaar met een Same 240. Er stonden er toen 2 van dat type.
Zondag deze Atlanta en de andere eigenaar had toen zijn 480 bij zich.
wim-same
@dickt Same 's van Wim
dickt
@wim-same en van Bernard
+1
wim-same
@dickt Ja. De Atlanta is van Bernhard.
arnold-arentze
Prachtige trekkers zijn het👌
Fast Eddy
Poah mooie Hürlimann.
bas101
Een Hürlimann die nog bijna geheel van Zwitserse makelij is , alleen t elektrisch was van t Duitse Bosch ,42pk uit 2.6 ltr , na 1978 werd t half Italiaans en na 1982 werd t geheel Italiaans, hoewel Hürlimann op de motorkao staat is t eigenrijk een Same.
Fast Eddy
@bas101

Klopt niet helemaal. Lamborghini en Hürlimann leken op elkaar Same niet. Ik heb een bak en achterbrug die bij Same niet of bijna niet gebruikt is. Vanaf de Explorer cabine zijn ze bijna hetzelfde op de motor na.
bas101
@Fast Eddy heb me door dealer laten vertellen dat motorkap en cabine verschillend zou zijn
Fast Eddy
@bas101

De H serie is een van de laatste Echte Hürlimann trekkers. De versnellingsbak van mijn H360 vind je niet in een Same en de cabine ook niet. Lamborghini heeft ook een serie die op de H serie gebaseerd is.
bas101
@Fast Eddy fijn om te weten , maar de H serie is dan wel in Italië ontwikkeld en gefabriceerd
Fast Eddy
@bas101

Mijn Hürlimann gebouwd in 1983 komt gewoon uit Zwitserland.
bas101
@Fast Eddy de productie in Wil Zwitserland zou in 1982 gestaakt zijn en verplaatst zijn naar t Italiaanse Trevigglio , tussen 1978 en 1982 zouden de Hurlimann bestaan uit gedeeltelijk Zwitserse en Italiaanse componenten , daarna uit Italiaanse
Fast Eddy
@bas101

In mijn trekker staat toch echt dat hij in Wil gemaakt is. En aan de hand van het chassisnummer kon de dealer mij vertellen dat hij in het voorjaar van `83 gebouwd is.
Fast Eddy

(klik om te vergroten)

Kijk maar
+1
bas101
@Fast Eddy zal dan vermoedelijk gebouwd zijn uit rest bestanden die nog in de fabriek lagen , in t uitgegeven boek van Hurlimann is te lezen dat de productie in Zwitserland in 1982 gestaakt is en dat toen alles naar Treviglio gegaan is , op t type plaatje zie je al Italiaanse trekjes namelijk Agip olie , de praktisch onverslaanbare Zwitserse kwaliteit kon helaas niet concurreren tegen de veel gunstiger geprijsde Italiaanse tractoren , deze stonden als eindproduct in de catalogus waar de Zwitsers nog niet eens t materiaal voor konden inkoppen
+1
Fast Eddy
@bas101

Bij mijn trekker kan je al wel zien dat Same de leiding had. De kwaliteit en logica van het plaatwerk is echt Italiaans.
+1
aertspa
De H series waren met een watergekoelde P motor
veel componenten zijn dezelfde als in de P motor
Fast Eddy
@aertspa

Dat is dezelfde 3 cilinder als in de Taurus 60 ligt zeker? Er zitten al wel onderdelen op mijn trekker die alle 3 de merken gebruiken. In het blok staat zelfs SLH ingegoten. Mar dat neemt niet weg dat hij wel in Zwitserland is gebouwd. De Hürlimann H-490 is later gebouwd en heeft nog een "echte" Hürlimann motor. De inhoud en boring X slag zijn in geen een model van Same terug te vinden.
+1
aertspa
@Fast Eddy de 490 is een 4 cilinder P maar 110 boring
de krukas distributieplaat enz zijn dezelfde als een P zoals in de leopard enz

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hürlimann D90 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!