De plaatselijke Zetor dealer is overgenomen en nu een Horsch sales center.     Serieus spul daar!. Foto is geplaatst door John k op 05-08-2021 om 14:43:04, met 10 reacties.

Horsch Zaaimachine

John k
De plaatselijke Zetor dealer is overgenomen en nu een Horsch sales center. Serieus spul daar!

Reacties

+1
John k
.

(klik om te vergroten)

+1
1046
Serieuze trekker ook
Massey 2705
40 feet wide ? Behalve mais, wat plante ze nog meer daar mee in Ontario ?
John k
@Massey 2705 misschien sojabonen? Maar dan moet je er twee keer over......

Dat duurt jaren voordat die hier echt voet aan de grond zetten denk ik.
Massey 2705
@John k bij ons word behalve mais, ook wel canola er mee geplant. De winst zou minder lbs per acre moeten zijn aan canola zaad.
Het prijs kaartje aan zo,n planter is trouwens ook niet mis !
catfan55
@Massey 2705 24 rijer op 30 inch, 60ft dus. Wij hebben dezelfde machine alleen een paar jaar ouder

Wij hebben een aantal jaren koolzaad gedaan met een planter op 15 inch spacing. Voor ons zat er geen besparing op. Ja je zaait maar 1.5-1.8lbs/acre ipv 5-6 met dr drill, maar alles eromheen kost veel meer.
Massey 2705
@catfan55 bij ons in de buurt komen ze er ook weer op terug.
Want minder planten per acre moet besparing zijn op zaaizaad en betere ontwikeling van geplante canola plant.
Maar als die plant door ziekte of kevertjes in de stress raakt , hebben ze behoorlijk minder bushels per acre . Wat dan weer ten koste ging van de besparing op zaaigoed.

Zo heeft een kameraad van me het uitgelegd ! Want ik heb meer verstand van porkchops !
+1
catfan55
@Massey 2705 Wij hadden bij 1.5lbs zo’n 50/55bu yield. Met de air drill was de opbrengst het zelfde maar wel 5-6lbs zaaien

Bij ons was het vooral het onderhoud aan de planter is 4-5x hoger /acre als een air drill. Plus je moet er nog met iets voor aan om kunstmest op te doen & in te werken want dat kan de planter niet (op een klein beetje phos na met het zaad) deze kan het geloof ik wel maar dan sta je iedere 10-20 acre te vullen.

Onze drill doet alles in 1 werkgang en is 100% no till. De extra kosten in zaaizaad nemen we voor lief want we verdienen het op de andere vlakken weer terug
+2
JarnoDrenthe
Had ik daar niet verwacht een Zetor dealer

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Horsch Zaaimachine ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!