Foto van een Bunning Lowlander MK4 (wide body 230) beetje onderhoud voordat we weer druk worden met strooien. Een paar messen/tips & bumpers vervangen. We hebben hier veel te maken met stenen en dat l

Bunning Lowlander MK4

catfan55
Foto van een Bunning Lowlander MK4 (wide body 230) beetje onderhoud voordat we weer druk worden met strooien. Een paar messen/tips & bumpers vervangen. We hebben hier veel te maken met stenen en dat levert het nodige onderhoud op aan de walsen

Reacties

+2
langeslagdiesel
Kijk! Messen van staal! Met een goede steunbrug. Kunnen veel fabrikanten nog wat van leren. Zijn er bij die gebruiken nog net geen cyclomaaier mesjes.
catfan55
@langeslagdiesel dat is niet echt goed doordacht dan 😅 Deze messen zijn 15x40mm de bumpers zijn 4 kant 15mm om het mes heen.
De bumpers om de messen geen beschermen de messen goed tegen stenen. Maar we stoppen ook regelmatig om stenen er uit te halen. We strooien altijd met het achter raam open zodat je kunt horen wanneer er een steen tegen de walsen aan hobbelt. Is een heel duidelijk geluid, en ik heb het niet over kleine steentjes wat er soms in de mest zit 😂 soms even prutsen om ze tussen de walsen door te maneuvreren, en wanneer dat niet lukt tillen we het er met een ketting uit vanaf de bak na wat noeste arbeid met een schep.

(klik om te vergroten)

zettelmeyer
@catfan55 hoe komen die stenen er in? mestplaatsen niet steen vrij of hoe moet ik dat zien?
langeslagdiesel
@catfan55 eh,,,,, ja. Dat is geen kinderachtig steentje.
catfan55
De mest ligt gewoon op de grond, geen beton er onder zoals in NL. Zowel in de pens buiten als de meeste pack barns. Dus er komt wel eens wat mee.. andere denken dat alles in de shit pile kan (voornamelijk personeel 😂)

(klik om te vergroten)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Bunning Lowlander MK4 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!