Een John Deere of Zetor bij bezoek aan de Zetorfabriek in de 90er jaren,  Ook John Deere leverde de UR3 serie ook zonder cabine.

John Deere 2700

363 foto's van @Rietman

Rietman
Een John Deere of Zetor bij bezoek aan de Zetorfabriek in de 90er jaren, Ook John Deere leverde de UR3 serie ook zonder cabine.

Reacties

roy jd3130
Zat er op de kleur na nog verschil in ?
+1
16045HSX
Zetor 8520. Ik heb in zuid-amerika één keer zo’n john deere gezien. @Rietman Wat is het ware verhaal dat de overeenkomst al vrij snel afgelopen was? Ik heb alleen maar gehoord dat JD Zetor wou inlijven en zetor hier niet in mee wou gaan.
+2
Rietman
@16045HSX Voor zover ik weet, is dat het inderdaad het geval geweest, dat JohnDeere van plan was om geheel Zetor in te lijven en zodoende een makkelijke ingang kon op de midden -Europese markt, en.... men kon zich gelijk van een concurent ontdoen, maar de CZ overheid heeft zich tot doel gesteld dat de merknamen Zetor, Skoda en o.a. Tatra te behouden.
Een goed streven maar in de toekomst moeilijk te handhaven, máár ... respect dat deze merken er nog zijn, ondanks tegenslagen, hoeveel merken hebben inmiddels het "loodje" gelegd en Zetor is er nog !
WaterDeutzer
@16045HSX "Vrij snel" met de UR3 misschien, maar de samenwerking Zetor-JD heeft toch vele jaren geduurd met ook de oude modellen in 't groen-geel.
16045HSX
@WaterDeutzer Er is eerder en later nooit een samenwerking geweest met JD. Jij bedoelt de eerste jaren van Zetor, toen werden idd de trekkers ook in het groen geleverd. Dat had puur te maken omdat rood niet altijd beschikbaar was en het goedkope groen wel.
WaterDeutzer
@16045HSX Nee, Zetor heeft vanaf 1992 tot 1998 op contractbasis aan John Deere geleverd voor uitsluitend de Latijns-Amerikaanse markt. Dat waren de UR2 en 3, maar ook de oudere modellen, zie foto. Reden van stop was dat Zetor zelf nagenoeg kopje onder was als staatsbedrijf. Een private investeerder heeft toen (met groot succes!) de fabriek gereorganiseerd waarna er geen plek meer was voor de groen-gele Zetors.

(klik om te vergroten)

+2
Rietman
@WaterDeutzer de UR1 en de UR3 serie was gelijktijdig in productie van 1992 tot 1996 totaal zijn er +/- 6500 groene Zetor's in John Deere kleuren verkocht. De UR2 is nimmer in JD kleuren verkocht . De o.a. JD 2700 is de Zetor 4320/4340 (kleine serie) UR1 . de 2700 is gelijk aan de 8540 en de 2800 was gelijk aan de 9540. (UR 3) Ook zijn er John Deere verkocht zonder cabine. Maar ook met cabines die niet door Zetor werden gemaakt. De 5213 smalspoor uitvoering was ook in groen leverbaar. Op de band in de Zetor fabrieken werden de J D en Zetor door elkaar heen gemaakt.
16045HSX
Quote Reactie van @WaterDeutzer:
Een private investeerder heeft toen (met groot succes!) de fabriek gereorganiseerd waarna er geen plek meer was voor de groen-gele Zetors.
Deze private investeerder is HTC Holding en dat was in 2002. Toen was er al geen overeenkomst met JD meer.
+1
SJB533
@WaterDeutzer
Niet alleen voor Zuid- en Midden-Amerika. Spul werd ook in Oceanië en Zuid-Europa geleverd
+1
Rietman
@WaterDeutzer voor zover we als dealers hierbij betrokken waren was de samenwerking met John Deere al enige tijd voorbij en toen kwam HTC pas in beeld.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2700 en hebben de trefwoorden John Deere 2700 en Zetor 8540 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!