Vanmiddag de laatste wintertarwe in de silo gereden. Vanuit de silo gaat het dan naar de vleeskuikens op het bedrijf.

Onbekend meerdere (diverse merken)

Pieter Buren
Vanmiddag de laatste wintertarwe in de silo gereden. Vanuit de silo gaat het dan naar de vleeskuikens op het bedrijf.

Reacties

Fast Eddy
Kringloop lanbouw in zijn puurste vorm.😉
MaxxuM4ever
Bevallen ze goed die Jako kippers?
Pieter Buren
@MaxxuM4ever zijn opzich wel robuust. Deze zijn nu 10 jaar oud. Enige nadeel vind ik dat de klep soms wat klappert op de weg als de kipper leeg is. En de banden zijn nu versleten maar dat houd je toch met een starre tandem.
MaxxuM4ever
@Pieter Buren kun je die cilinders niet na stellen dan zodat de klep mooi tegen de bak blijft zitten een tikkeltje onder druk? Er zit toch ook een rubberen rand tussen de klep en de bak bij deze kippers?
+1
Pieter Buren
@MaxxuM4ever onder druk blijft de klep wel dicht, maar na een tijdje gaat de druk weg (ergens een klein olielekje). En de hele tijd het hydrauliekventiel van de trekker op druk houden kost ook vermogen. Ik doe meestal de klep een klein stukje open op de weg (en dan op het land weer dicht😉).

Die rubberen rand zit er inderdaad ook tussen maar toch klappert het nog. Voor de tarwe hebben we altijd draadspindels tussen de klep en de bak. We lossen toch door het graanluik.

(klik om te vergroten)

Met die draadspindels wordt de klep goed tegen de bak getrokken.
MaxxuM4ever
@Pieter Buren wij hebben nog mechanische achterschotten op de kippers en dan vaak een lijmklem er aan als extra vergrendeling. Maar dit werkt mooier denk ik en zit er altijd op
Pieter Buren
@MaxxuM4ever Die draadspindels zitten er los op net als de schotten in de voorwand achter de roosters. Gewoon op een vaste plek bewaren. Dan kun je ze elk jaar weer vinden.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onbekend meerdere (diverse merken) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!