Foto van een kipper knobbel, kwam hem tegen op Facebook voor niet te veel geld. Past in de 816 en 6510 maar heb daar al een kipper knobbel voor, wil deze gaan ombouwen naar k80.

Zelfbouw trekhaak

Ruben-Wind
Foto van een kipper knobbel, kwam hem tegen op Facebook voor niet te veel geld. Past in de 816 en 6510 maar heb daar al een kipper knobbel voor, wil deze gaan ombouwen naar k80.

Reacties

Ruben-Wind
Mocht er iemand zijn die liever een kipper knobbel heeft als een k80 voor deze trekhaak dan wil ik ook wel ruilen.
edwin-hensbergen
Of met zon overzetbol? Of is dat niet verzekerd of goedgekeurd?
+1
roscho
Quote Reactie van @edwin-hensbergen:
verzekerd of goedgekeurd

De tekst in de wet:

Artikel 5.8.66
1. De inrichting tot het koppelen van een aanhangwagen moet van een deugdelijke constructie zijn en moet deugdelijk aan de landbouw- of bosbouwtrekker zijn bevestigd.
2. De voor de overbrenging van de krachten noodzakelijke onderdelen van de in het eerste lid bedoelde inrichting mogen niet gescheurd, gebroken, vervormd, in ernstige mate door corrosie zijn aangetast, dan wel overmatig gesleten zijn.
3. De bedieningsorganen van de in het eerste lid bedoelde inrichting moeten gemakkelijk bereikbaar zijn en gemakkelijk en zonder gevaar te bedienen zijn.

en over aankoppelen van aanhangers:

A. Alle categorieën samenstellen van voertuigen
Artikel 5.18.54
Bij samenstellen van voertuigen moet de aanhangwagen door een enkele, passende en geschikte koppeling, die niet kan lostrillen, zodanig aan het trekkend voertuig zijn verbonden dat zijdelings uitwijken van de aanhangwagen zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Bovenstaande geldt voor Nederland. Als de zaak "deugdelijk" is, dan zie ik geen probleem.
+2
Ruben-Wind
@edwin-hensbergen ik wou er gewoon z’n bol op vast lassen en de borging even aanpassen.
marceldeutz
@Ruben-Wind Deze pitonfix kan er toch gewoon afgeschroefd worden of zit er geen schroefdraad onder met moer! Als het wel is dan kogel met schroefdraad er weer op klaar is kees. Vergrendeling is denk ik ook wel origineel te bestellen.
DANOONTJE POWERR
@marceldeutz alles is origineel te bestellen maar allemaal taffesduur!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw trekhaak ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!