Foto van een John Deere 6430 Premium zondag is de dag voor het gezin. Dus dan maar mee🤣. Foto is geplaatst door case 745 xl op 15-08-2021 om 11:27:03, met 78 reacties.

John Deere 6430 Premium

case 745 xl
Foto van een John Deere 6430 Premium zondag is de dag voor het gezin. Dus dan maar mee🤣

Reacties

+1
JD3010
Heb je de deur op slot gedaan? 😂
+1
DriveJohnDeere
@JD3010 andere deur staat open
+1
case 745 xl
@JD3010 folie wisselen
+10
2850Johndeere6R
Ze kijken beide anders niet erg blijd 😅😬
+4
ten bosse
@2850Johndeere6R ook een echte baal dag zo te zien voor vrouw en kind😄
+2
JD BORN 2 FARM
Soms moet je wat. Mijn gezin kwam met de eerste snee naar 4 dagen ook maar eens kijken. Als je 5 dagen achter elkaar maar 4 uur thuis bent om enkel te slapen gaan de kinderen je wel missen
+5
Fendt926Driver
Quote Reactie van @JD BORN 2 FARM:
Als je 5 dagen achter elkaar maar 4 uur thuis bent om enkel te slapen gaan de kinderen je wel missen

Dan heb ik ook het idee dat je zelf ook niet echt goed bezig bent.
J asper
@Fendt926Driver Dan moet je geen loonwerker worden.
+2
Fendt926Driver
@J asper hij is geen loonwerker.
Hij is medewerker op een boerderij
+1
JD BORN 2 FARM
@Fendt926Driver normaal is de eerste snee ook een maand eerder. Er stond gewoon dubbel zo veel gras als normaal. En als dan 130 bunder moet met het meeste land een aardig eind van huis heb je gewoon een beste klus
+2
Fendt926Driver
Quote Reactie van @JD BORN 2 FARM:
normaal is de eerste snee ook een maand eerder.

Normaal is een werkdag 8 uur.
Maar in het hoogseizoen kun je gerust een keer 16 uur op een dag maken.
Maar niet te veel achter elkaar.
Maar jou uren 5 dagen achter elkaar is niet helemaal normaal
+9
catfan55
@Fendt926Driver wij zitten ook niet allemaal in jou luxe positie, soms heb je even geen keuze en niet iedereen is zo gemechaniseerd dat het werk tussen koffie & lunch klaar is zoals jij altijd zo mooi & triomfantelijk verteld. Mooi dat jij het zo kan doen maar ga een ander niet vertellen dat hij dan niet goed bezig is of levensmoe want dat slaat nergens op.
Jij weet ook als geen ander hoe de landbouw & loonwerk sector in z’n werk steekt (hoop ik)
Er zijn genoeg boeren / werknemers & loonwerkers die zonder problemen 100 uur in de week maken als het wezen moet “It comes with the job” het komt en gaat met de seizoenen en het weer.
+2
PieterA
@catfan55 Ik raak er toch ook wel steeds meer van overtuigd dat een werkweek voor een zelfstandige agrariër ongeveer stopt bij 80 uur. Dan heb je nog 2x in het jaar dat je 100 uur moet draaien, maar meer houd niemand vol zonder fouten te gaan maken. Ik zie hier in de buurt in elk geval niemand meer uren draaien. Als je makkelijk werk en een goede catering hebt misschien nog een uur of 6 meer in de week. En dan reken ik met 6 dagen in de week en 1 dag rust.
+2
DANOONTJE POWERR
@PieterA voor een zelfstandige oké, maar als je ergens werknemer bent en zulke weken moet maken dan vind ik het nergens meer over gaan.
En dan gek vinden als er maar moeilijk personeel te vinden is.
+1
JD BORN 2 FARM
@DANOONTJE POWERR dit was ook wel een extreme uitzondering, ik had het ook nog nooit eerder gedaan dus het was voor mij sowieso allemaal nieuw op de ladewagen. Maar zoveel uur dat vraagt wel veel van je. Ik zou het ook niet weer zo extreem doen
PieterA
@DANOONTJE POWERR Precies! Zeker als je een gezin hebt. Jongens van een jaar of 20- 30 zonder gezin en hobby's kunnen soms moeiteloos wel een paar jaar 65 uur per week jaarrond werken, maar nog meer dat is niet voor velen weggelegd.

Als we in het beregeningsseizoen zitten dan heb ik er wel eens bij die maximaal willen werken, maar ik heb nog nooit een urenbrief gezien waar in 3 weken meer dan 270 uur op stond.
+2
catfan55
@PieterA wij werken zondags NOOIT. Er moet een einde aan de week zijn en je moet een rustdag hebben wanneer je 6 dagen werkt, 80-90 uur voor ons in de week tijdens oogst is heel normaal. Altijd warm eten in het veld ‘s avonds uiteraard! Her en der zijn de dagen eens wat langer, slecht weer op komt, het net even afmaken voor de zondagsrust.

Het verschil is dat ieder uur hier volledig betaald wordt, en precies het zelfde belast, iemand die een week 80 uur werkt krijgt dus echt een keer zoveel als iemand die 40 uur werkt op z’n rekening gestort. Geen kromme regelgeving dat hard werken ontmoedigd
+2
PieterA
@catfan55 Als je op zondag nooit werkt is dat ook een luxepositie. Ik denk dat @Fendt926Driver Die luxe niet elke week heeft😉
JD BORN 2 FARM
@PieterA huub heeft ook een dikke 100 koeien dus er zou op zondag toch altijd wel iets moeten gebeuren
Fendt926Driver
@JD BORN 2 FARM klopt op zondag doe ik alleen het hoognodige.
Maar er moet wel gewerkt worden.
Heb zelf in mijn jonge jaren na koekalverij om 4 uur s morgens al vast 2 vrachten gras gehaald voor het melken.
Maar s middags met 30 graden wordt je wel slaperig met bijna 30 ton op straat.
Dat vindt ik te gevaarlijk en begon dan thuis weer te laden en liet de loonwerker op afstand rijden
JD BORN 2 FARM
@Fendt926Driver Dat is ook wel zo, ik zal ook nooit zeggen dat het verantwoord was en het was ook gewoon gekkenwerk
MulderDeutz1
@catfan55 Je verteld het precies goed. Hier ook elke zondag vrij, om het weekend wel even melken maar verder niks. Als je dat streven volhoudt, tijd vrijmaakt voor familie en echt even je rust pakt dan gaan de andere 6 lange dagen veel makkelijker.
+3
Fendt926Driver
@catfan55 mijn kameraad en zijn vriendin zijn doodgereden door een vrachtwagen chauffeur die 18 uur achter het stuur zat en in slaap was gevallen achter het stuur en door de vangrail reed en frontaal voor mijn kameraad zijn truck kwam.

Dus als je zelf levensmoe bent breng dan niet anderen in gevaar
+3
PieterA
@Fendt926Driver Lijkt mij ook niks, dat vrachtwagen rijden. Ik zou bij een 8-,urige werkdag al in slaap vallen op de vrachtwagen.
Fendt926Driver
@PieterA ik heb bijna alle rijbewijzen. Alleen bus niet.
Maar vrachtwagen rijden is heerlijk.
Doe het alleen veel te weinig
+5
PieterA
@Fendt926Driver Ik heb moeite om me te blijven concentreren bij zittend monotoon werk. Op kantoor achter de computer of in de auto op de snelweg of bij het spuiten op gps. Kantoorwerk doe ik alleen in de ochtend en bij auto- of trekkerwerk zet ik de motor stil als ik merk dat de concentratie minder wordt. Dan sta je te slapen langs de snelweg of achterin een perceel aardappelen. Daar kan iemand wat van vinden, maar dat is dan jammer.
+1
JD BORN 2 FARM
@PieterA idd laat ze maar lullen, jij hebt in ieder geval ff weer bij getankt
JD BORN 2 FARM
Ik had toen in 6,5 dag 93 uur
J asper
@JD BORN 2 FARM Dat had ik deze week ook wel met de 4de snee, en lw heeft gehakseld.
+1
JD BORN 2 FARM
@J asper wij reden zelf met 2 rapides een 2085 en een 185
Fendt612e
@J asper melkrobot kopen.
J asper
@Fendt612e oja dan gaat rest ook automatisch 🤔 vracht kalf koeien koeien met wrangerij gras maaien harken opruimen om te kuilen kreupele koe bekappen bult afdekken allemaal vanzelf🤔
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @JD BORN 2 FARM:
Ik had toen in 6,5 dag 93 uur

Je zou bijna zeggen dat je levensmoe bent.
Maar pas nog op dat je geen anderen aanrijdt omdat je onverantwoordt veel uren maakt.
+2
B - W
@Fendt926Driver dat is dan 14 uur per dag, heb je nog 10 uur per dag over, ik vind het nog iets meevallen hoor, het is maar af en toe een piek, niet het hele jaar... ik heb ook weleens meerdere dagen achter elkaar 4 uur of minder slaap gehad, als je het maar niet te lang doet, en je rust later terug pakt, zie ik nog niet zoveel problemen
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @B - W:
ik heb ook weleens meerdere dagen achter elkaar 4 uur of minder slaap gehad, als je het maar niet te lang doet, en je rust later terug pakt, zie ik nog niet zoveel problemen

Die vrachtwagen chauffeur reedt ook op 2 rijbewijzen om meer uren per dag te kunnen maken.
Bleek al ruim een jaar goed te gaan.
Totdat hij toch in slaap viel.
En ik mijn kameraad en vriendin kwijt was.
+2
JD BORN 2 FARM
@Fendt926Driver Dan kan ik me heel goed voorstellen dat je er zo over denkt
Fendt926Driver
@JD BORN 2 FARM als je maar net als @PieterA zegt de trekker stil zet en een hazeslaapje doet zodat het veilig blijft als je moe wordt is het te verantwoorden.
Maar denk wel dat je met bijna 30 ton op 45kmh onderweg bent
JD BORN 2 FARM
@Fendt926Driver Klopt helemaal je moet gewoon weten tot waar je kan gaan. En daar moet je ook stoppen. Toen ik die zondag ochtend na 28 uur gereden te hebben gestopt ben was het ook nog niet klaar. Maar toen ging gewoon het niet meer.
B - W
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
Die vrachtwagen chauffeur reedt ook op 2 rijbewijzen om meer uren per dag te kunnen maken.Bleek al ruim een jaar goed te gaan.Totdat hij toch in slaap viel.En ik mijn kameraad en vriendin kwijt was.

Dat bedoel ik dus, in het loonwerk zijn het pieken van 1 of 2 weken en dan kun je prima je rust weer pakken
+2
DANOONTJE POWERR
Quote Reactie van @JD BORN 2 FARM:
6,5 dag 93 uur

Daar doe ik in het hoogseizoen twee weken over 🤣
+1
Valtra man
@DANOONTJE POWERR prijs je gelukkig! 🙂 ik ken genoeg arme stakkers die de 100h aantikken int hoogseizoen. Gisteren werd er haast gevochten omdat er maar 1 werkje meer was om 3h ‘s nachts en 2 chauffeurs er nog heen wouden gaan.
+1
DANOONTJE POWERR
@Valtra man doe ik ook zeker.
Ik ben gerust niet te beroerd om op zaterdag te werken maar de mannen zeggen gewoon wij redden het zelf wel op zaterdag. 👍
En als het ze echt niet lukt ga ik een paar uurtjes om bijvoorbeeld de rooimachine voor te blijven met maaien.
JD BORN 2 FARM
Ma 9uur di 15 wo 15 do 15 vrij 15 en zaterdag 28 uur 97 uur. Maar dat ga ik ook niet weer doen
@JD BORN 2 FARM moet tijdelijk zijn Indd. Vant voorjaar tijdje 16-17u gedaan, dan waardeer je zondag ineens weer enorm. Ook zonder gezin 😅🤣
rommert14
@ronald-deutz-fahr hier ook tot s'ochtends half 5 gemaaid, op het land vind ik het wel kunnen, een nacht door met hakselen op afstand niet en dat doen we ook nooit.
+2
Valtrapowerr
@JD BORN 2 FARM 15 uur? Dan ben je toch meer dan 4 uur thuis?
+1
JD BORN 2 FARM
@Valtrapowerr je hebt nog pauze en savons trekker tanken plus savons nog dik half uur rijden en smorgens weer. We reden van 5 tot 22:00
JD BORN 2 FARM
@Valtrapowerr voordat je het weet is het 23:00 en om 04:15 stapte ik weer in de auto. Maar zo ga ik het ook niet weer doen
Valtrapowerr
@JD BORN 2 FARM Duidelijk, ja ach soms heb je zo’n week maar dat moet je niet te vaak hebben, ik melk altijd elke ochtend dus een keer uitslapen ken ik ook niet, dus maak het savonds nooit graag heel erg laat.
Welgerap52
@JD BORN 2 FARM wel knap zaterdag 28 uur
JD BORN 2 FARM
@Welgerap52 zat ook een stukje zondag bij he
+1
Bekkink
@JD BORN 2 FARM die 28 uur maakt het verschil. Maar met de mais oogst is 15 uur per dag nie raar....
JD BORN 2 FARM
@Bekkink het idee was dat we Dan gewoon de laatste nacht door zouden gaan zodat we om 6 uur klaar waren en van gewoon de hele zondag vrij waren. Alleen hadden we er nog al op verkeken hoeveel gras er nog lag
930triplemaaier
@JD BORN 2 FARM heb een keer int verleden wel meerdere weken achter elkaar 100 uur in de week in de nachtdienst gedraaid. Belangrijk is dat je een ijzeren ritme hebt dan is het wel vol te houden. Dit was toen ik in Canada aan het sleepslangen was.
Voordeel was ook dat het appartement voorin de werkplaats was en dat ik dus geen reistijd had en een slaapkamer had die aardedonker was. Maar omdat m'n appartement voorin de werkplaats was deed ik smorgens als ik terug was rond 8.00 vaak nog klusjes in de werkplaats en ging ik uiterlijk 11.30 naar bed zodat ik toch nog 6 uur slaap kon pakken. Om 17.30 ging de wekker en kregen dan een warme hap van de baas en rond 18.00 gingen we weg.
wart
Trekker ziet er wel piekfijn uit zeg!
+2
case 745 xl
@wart pas er ook goed op
+3
SJB533
Poah, wat een urenstanden... Blij dat ik daaruit ben!
+1
jehan
Veel uren ook een van de redenen waarom ik uit het loonwerk stap
+1
JD BORN 2 FARM
@jehan wat ga je nu doen als ik vragen vragen mag?
+7
jehan
@JD BORN 2 FARM ik ga totaal wat anders doen ..wordt concierge op 3 scholen lagere school ...het begon met ander werk zoeken bij mij omdat ik atrose in de grote gewrichten heb ..kan het loonwerk niet meer 100 % volhouden ..ben al bijna 2 jaar bezig met zoveel mogelijk aangepast werk ...maar zelfs dat lukt bijna niet meer ...heb na lang wikken en wegen de knoop doorgehakt om veel lichter werk te zoeken ..dokter zei me als je doorgaat met het huidige werk zit je over een paar jaar opgebrand thuis ...met de nodige operaties...nieuwe knieen schouder operaties en wervel vast moeten zetten in mn rug ..vandaar de stap gemaakt naar veel lichter werk ...zal wennen zijn voor mij maar ik moet aan mijn gezondheid denken
+1
a3vandiejen
@jehan En helemaal terecht dat je aan je gezondheid denkt...als ik het begrijp is het 5 voor 12..
Succes Johan, en dingen wennen soms snel.
+2
jehan
@a3vandiejen dank je adrie...het is eigenlijk al 2 voor 12 ..
+2
DriveJohnDeere
@jehan veel succes met je nieuwe baan hopenlijk went het snel👊👊
+1
JD BORN 2 FARM
@jehan Das snap ik heel goed, soms laat je lichaam je keus meer en moet je er gewoon naar luisteren om erger te voorkomen
+3
yoohan
@jehan
Succes met je nieuwe baan. Hele goede bekende van mij heeft iets soortgelijks gedaan, hele leven glazenwasser geweest (nog uit de tijd van de houten ladders) en daardoor ontzettend veel versleten. Is sinds paar jaar ook conciërge geworden, bevalt hem heel erg goed. Wat vandaag niet afkomt komt morgen wel en heel veel contact met mensen vind hij ook erg leuk (is nu 60). Fysiek gewoon beter vol te houden, heeft hem verrassend goed gedaan. Dus houdt moed, het komt wel goed.
+3
guus hiddink
@jehan dappere keuze respect!
+3
DANOONTJE POWERR
@jehan is ook gewoon cultuur geworden in een hoop bedrijven, hier in de buurt zitten wel loonwerkers waar het ook normaal kan voor de oudere garde.
Die hebben genoeg jonge gasten voor het uren maken.
+2
EA_MF
@DANOONTJE POWERR simpel ‘nee’ verkopen aan klanten als de planning vol zit bestaat bij sommigen niet meer inderdaad.
+2
jehan
@DANOONTJE POWERR dat gebeurt hier ook wel ..dat de jongeren meer uren maken ..maar ik maak er toch nog te veel ..werk 4 dagen..maar maak nog te veel overuren ..
+4
Siete
@jehan
Ik ben er ook 3 jaar uit geweest.
Bloed kruipt waar t niet gaan kan en ben ondertussen ook weer bij een Loonbedrijf.
Ik oordeel niet over keuzes van anderen. Zoek een bedrijf dat bij je past en je kunt het best mooi hebben. Ik ga elke dag met plezier naar m'n werk en ben ook net zo vrolijk als ik weer naar huis mag. De ene dag iets eerder dan een andere, maar ach overal is wel eens wat.
+7
a3vandiejen
Ooit ben ik 3 jaar chauffeur geweest, gemiddeld 60 a 70 uur per week, dat moet in je bloed zitten denk ik wand vond er niets aan.
Nu gewoon in 40 uur de meters erin zien te stampen, en dat is ook vaak wel doorwerken, maar dan heerlijk naar huis.
In m,n jonge jaren overal s'avonds en standaard zaterdags werken, maar als je ouder wordt ....wordt je vanzelf makker en aan alle kanten voorbij gelopen door de jeugd😃👍. Het stuivertje is gewisseld, maar is prima zo...
+2
2850Johndeere6R
@a3vandiejen precies Adrie er moet ook ooit een rem opkomen anders houd een mens het niet vol
+1
a3vandiejen
@2850Johndeere6R Helemaal mee eens, en ik waarschuw ook altijd een beetje...ben ooit 10 jaar ijzervlechter geweest, maar die mannen van toen waar ik als snotneus tussen liep waren allemaal versleten en mankerende rond de 60.
En daar zaten best wel sterke grote mannen tussen.
Je hebt maar één lichaam.
+1
Massey 2705
@a3vandiejen helemaal mee eens Adrie. De volgende generatie die voor uit wil ,kan nu de uren maken zoveel hij wil.
a3vandiejen
@Massey 2705 Precies Jaco, als je maar op tijd op de rem trapt..
+1
Massey 2705
@a3vandiejen wijsheid komt met de jaren ! Haha.
Want toen we 18 waren konden we de hele wereld wel verzetten als het moest ! Toen wisten de ouderen al wat wij nu ook weten !
+1
a3vandiejen
@Massey 2705 Ja klopt hoor😂heb er vroeger net zo aan mee gedaan..

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6430 Premium ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!