Zetor 3011 in de blauwe kleur gerestaureerd (Rode kleur was meer voor het Westen bedoeld), Deze 3011 is aardig compleet met off. Zetor cabine, compressor, voorspatborden en wielgewichten. De eerste 30

Zetor 3011

Rietman
Zetor 3011 in de blauwe kleur gerestaureerd (Rode kleur was meer voor het Westen bedoeld), Deze 3011 is aardig compleet met off. Zetor cabine, compressor, voorspatborden en wielgewichten.
De eerste 3011 modellen hadden lange spatborden, later begon men met iets kortere spatborden, de 3011 was een 3 cil. motor met 39.6pk (dus werd dit al snel 40pk) Voor de koeling was het dak eenvoudig te openen zodat het lekker kon doorwaaien.
Tevens was de cabine dmv enkele bouten bij de treeplankbakken los te halen, achter zaten 2 schanierpunten waarop de cabine kon achterover kantelen, zodra die 2 bouten loshalen was de cabine helemeel snel van de trekker af. deze cabine's hadden 1 schuifdeur, een achterruit was een meerprijs.

Reacties

+3
roy jd3130
Prachtig 👌
+3
WaterDeutzer
Het gehele dak (voor & achterover) openzetten is kenmerkend voor alle typen Zetor destijds. Maar deze cabine kende ik nog niet. In ieder geval geen in Noord-Holland.
+5
16045HSX
Schitterend. En wederom bedankt voor het verhaal erbij👍
+3
Zoete
Prachtige gerestaureerd en bedankt voor het bijhorend verhaal. Zo leert een mens iets bij!
+6
Fred4130
Eigenlijk waren de Zetors best al wel vooruitstrevende trekkers in die tijd en veel waar voor het geld. Maar een fraai exemplaar en bijzonder mooi gerestaureerd.
+1
a3vandiejen
Schitterend.
draaipiet
Prachtige foto / verhaal. Ik heb deze cabine nog nooit gezien met uitzondering van foto's

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor 3011 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!