Foto van een Guldner Meerdere van Piet De Boer.Alweer een echte strijder aan het werk op de kuilbult.Zo te zien gras vermengd met mais.

Guldner Meerdere

newholland-
Foto van een Guldner Meerdere van Piet De Boer.Alweer een echte strijder aan het werk op de kuilbult.Zo te zien gras vermengd met mais.

Reacties

+3
Massey 2705
Alweer een schitterende oude foto ! 👍
Dit is ook ergens midden jaren 60 ? Of later ?
+3
schluterman
Prachtig
+5
Valkenburg
Prachtig zo die oude fotos!
+3
a3vandiejen
Schitterend.
+3
Piet1960
Mooi, en dan gewoon met de hand verdelen toen.
+3
Fendt926Driver
@Piet1960 weet het nog als klein jochie.
Met 3 man een vracht verdelen met de vork.
En met een 50pk en 2500kg zwaar trekkertje vastrijden.
+5
BEboer
@Fendt926Driver ik heb zelf nog met de hand helpen verdelen jaar of 20 geleden. Echt beulenwerk als het 25/30graden was 🙈 Het grote voordeel van toen is dat men het woord stress nog nt kende 🤣. Maar mochten we de kuilen van toen vandaag beginnen voeren aan de koeien zouden ze toch een oaar dagen staan huilen van verdriet denkik...
+4
Fendt926Driver
@BEboer en je had dan ook 14 dagen staand mooi weer.
Dus veel drukte was er ook niet bij..
+2
langeslagdiesel
@BEboer wat eigenlijk alle mensen weten die inkuilen, maar toen al op zijn retour was is grond / zand op de kuil. Het liefst 50 cm + op die lange grove zooi. Dat had en heeft toch een heilzame werking. Ik heb 35 jaar terug ook kuilen gezien waar 400 kg zuiver in zat. Plus drijfmest. Het 24 uur inkuil proces was toen hot en heilig verklaard. Ook dat was het andere uiterste wat voor het voerhek kwam. Grote hoeveelheden graszaad hooi moesten de boel weer recht breien. Het is toen een stille dood gestorven. ( gelukkig ) het was meer een soort mesthoop onder plastic dan een graskuil.
+3
Piet1960
@Fendt926Driver Klopt, als schooljochie moest je mee helpen, was je de hele dag bezig met een paar ha. En van messen in de opraapwagen had nog bijna niemand gehoord, en maar trekken aan dat lange gras.
+4
jehan
@Fendt926Driver juust en oh oh wanneer mag ik een keer met de ladewagen dacht ik dan ?
+3
Fendt926Driver
@jehan ja met de ladewagen dat was het ultieme werk.
Met een D40 ervoor.
Een strautmann met 1 invoerarm.
Jammer genoeg nooit mee mogen werken.
De opvolger een ladeblitz 800 daar heb ik nog wel mee gereden
+2
jehan
@Fendt926Driver hier een fiat 400 er voor en dan een hagedoorn ook 1 stamper erin ..en 3 messen...er achter ..later de 633 voor een deutz fhar E270 met 6 invoerbalken en 9 messen erin eerste wagen lossen was de reactie wat een kort spul zeg veelste kort
+1
Fendt926Driver
@jehan kameraad had ook een fahr raapwagen. Een fe327.
3 staande walzen en een vaste achterklep met 60cm ruimte tussen waar alle hooi/te droog gras maar weg moest vallen.
Konden al wel 12 messen in
+1
jehan
@Fendt926Driver bij ons konden er ook 12 in maar dealer zei toen 9 is meer dan genoeg . tsja en toen werd er beter naar de dealer geluisterd dan tegenwoordig
+3
R Bouwmeesters
De voorste trekker lijkt mij een porsche, aan spatbord, breedtelicht en velg te zien. Een Standard Star of Super Export.
De Guldner gok ik op een G45?
draaipiet
Prachtige foto en verhalen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Guldner ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!