Dus...Het laatste stuk oud ijzer van de Kramer nu nog even omtoveren tot iets moois in de laatste week van vakantie. Eerst maar eens dat hout eruit gesloopt want daar kan ik niks mee, ik ben een metaa

Kramer U800

274 foto's van @Kramer U800

Kramer U800
Dus...

Het laatste stuk oud ijzer van de Kramer nu nog even omtoveren tot iets moois in de laatste week van vakantie. Eerst maar eens dat hout eruit gesloopt want daar kan ik niks mee, ik ben een metaalbewerker geen timmerman.

Inmiddels is het frame van de laadbak helemaal kaal geschuurd, alle verf en roest eraf, en de omranding nieuw gemaakt, weer van T - profiel hoe het heurt. Vandaag dan nog nieuwe planken gehaald. De zijschotten moet ook voor 100% allemaal nieuw gereconstrueerd worden, gelukkig is al het hang en sluitwerk nieuw te krijgen met de scharnieren dus hoef ik alleen de stalen omranding nieuw te maken. De volgende foto is hopelijk dat het bakje op de Kramer zit.

Reacties

+4
a3vandiejen
Mooi, uiteindelijk gaat dit het afmaken. Succes.
+5
Kramer U800
@a3vandiejen Voor het buiten aanzicht is dit het laatste ontbrekende "onderdeel" inderdaad, dan durf ik fatsoenlijk met de Kramer over straat te rijden 😜
+4
a3vandiejen
@Kramer U800 hahaha, je hoef je zonder bakje ook niet te schamen hoor..
+6
Kramer U800
@a3vandiejen Nee maar voor het gezicht is het veel mooier vind ik 😉😉 Dan is die kale ruimte weg.
+2
a3vandiejen
@Kramer U800 Mee eens, vandaar ook 'dat gaat het afmaken haha.
+2
draaipiet
Je hebt weer mooie plannen 👌
+3
Kramer U800
@draaipiet In vergelijking met de rest is dit nog maar een peulenschil. Een hoop simpel werk zit erin, alles kan ik hier thuis dus dat scheelt. Het is allemaal "recht toe recht aan" zeg maar. Planken had de bouwmaterialen zaak hier verderop gelukkig nog liggen de juiste maat.
+3
draaipiet
@Kramer U800 Of het werk nu simpel is of niet, het blijven mooie plannen
+3
Kramer U800
@draaipiet Dat zeker!
+3
wim-same
@Kramer U800 Maar al ben je dan metaal bewerker, wat voor houtsoort ga je er in maken ? Iepen hout ? Beuken hout ? wat hoort er in bij een Kramer ? Voor de detail toch ook wel weer belangrijk denk ik.
+2
Kramer U800
@wim-same Wat er nu in komt is volgens mij vuren hout. Dit soort planken word eigenlijk als dakbeschot gebruikt, het is 30 millimeter dik.

Voor mij maakt het niet precies uit wat voor soort hout erin komt, het hout word namelijk ook geschilderd dit is origineel. De hele laadbak word ook Kramer groen. Ik schuur ze uiteraard wel eerst mooi vlak met de bandschuurmachine, dan nog een schuin randje eraan frezen.

(klik om te vergroten)

Hier kan je zien dat ze al een keer de achterste planken hebben vervangen.
+1
wim-same
@Kramer U800 De bodem is vurenhout.
+1
Kramer U800
@wim-same Wat erin zat of wat erin komt? Zal best kunnen ik heb er geen verstand van 😅
+1
wim-same
@Kramer U800 wat erin zat
+1
SJB533
@Kramer U800
Wel met mes en groef? Voor de schuine randen kun je natuurlijk het makkelijkst even naar een houtbewerker. Zijn namelijk prachtige freestafels voor.
+1
T60401
@SJB533 Een keer google op Douglas blokhut planken. Heb ik ook in de opraapwagen gelegd.
+2
SJB533
@T60401
Douglas hoort er niet in. Was destijds net aangeplant.
+2
wim-same
@SJB533 Douglas zeker niet. Kramer is Duits, dus bodem van vuren, en de zij borden van vuren, beuken of iepen hout. Duiters gebruikten wel veel Beuken hout hoor, maar wat Kramer hier voor gebruikte weet ik niet.
+1
SJB533
@wim-same
Es werd ook wel gebruikt in machines
+2
wim-same
@SJB533 Es werd meer gebruikt als iets taai moest zijn excentriek stokken bij maaibalken, chassis balken onder wagens, stelen van gereedschap enz.
+1
T60401
@SJB533 Dan google je op blokhutplanken vuren. Ging mij meer om dat je dan planken hebt met mes en groef. Heb zelf voor douglas gekozen omdat dit wat langer mee gaat. Dat het niet origineel is boeit mij niet.
+2
Kramer U800
@T60401 Zou mij ook niks uitgemaakt hebben hoor opzich.
+2
Kramer U800
@SJB533 Ik dacht eraan om even met het de hand frees machine zelf even te doen, we hebben allerlij soorten frezen, de ene is hol, de ander bol enz. Gaat ook heel mooi weten we uit ervaring.
+1
SJB533
@Kramer U800
En dat voor een metaalbewerker 🤣
+2
Kramer U800
@SJB533 Ja maar mijn vader heeft LTS hout gedaan 😉 We hebben wel een hoop houtbewerkingsmachines hoor maar dan moet je denken aan een decoupeerzaag, slagschroevendraaier, cirkelzaag enz. We hadden vroeger ook een verticale lintzaag. Is altijd wel makkelijk. Maar ik ga met het bewerken van hout om alsof het staal is, kan er ook niks aan doen.
+4
Towaberg
We kijken al uit naar de volgende foto 🤩
+2
Kramer U800
@Towaberg Dat hoor ik graag!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kramer U800 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!