Foto van een Fendt 307 LS met kongskilde 16 kuub mengwagen. Sinds maart in gebruik. Foto is geplaatst door -NEW-HOLLAND- op 19-08-2021 om 09:59:54, met 22 reacties.

Fendt 307 LS

-NEW-HOLLAND-
Foto van een Fendt 307 LS met kongskilde 16 kuub mengwagen. Sinds maart in gebruik

Reacties

+2
mf 6150
Mooie combi zo👌 wij hebben jaren met een 305 en seko gedraaid, zijn er ideale trekkers voor
+1
JOHNDEEREmat
2 vijzel?
+1
-NEW-HOLLAND-
@JOHNDEEREmat Is inderdaad een 2 vijzel, ook bewust voor gekozen om beter te kunnen mengen dan een enkele
JOHNDEEREmat
@-NEW-HOLLAND- ja met 2 vijzels maakt hij alles veel kliener
+2
arjanvw
Mooie combinatie!
+1
remco4355
Bevalt de overstap van een blokkenwagen naar een mengwagen een beetje?
-NEW-HOLLAND-
@remco4355 Ja, onder huidige omstandigheden wel uitkomst. Stal heeft nog maatvoering van jaren 80 en het tekort aan vreetplaatsen werd groter door meer koeien. Nu ook in staat een foutloos droogstandrantsoen te maken, dat bevalt heel goed, daar ontbrak het eerst wel eens aan. Winterdag heb ik minder werk aan het voeren, in de zomer kost het wel wat meer tijd, maar je bent in elk geval met 1x per dag klaar. Kwam vaak zat voor dat ik met avondronde nog weer een beetje kuil moest lossen.
remco4355
@-NEW-HOLLAND- ah oke, dus wel een goede vooruitgang. Ook nog een stijging in productie of gehalten te zien?
-NEW-HOLLAND-
@remco4355 liters een kleine 0,5bij, gehalten geplust, ureum lager, minder verschil in de productiegroepen en daarbij beter presteren ondereind en vaarzen. Koeien blijven ‘s winters in de stal ook mooi schoon, kunnen nu sturen op mooie mest. Gevolg daarvan minder opspattende mest de ligboxen in.

Enige nadeel is dat de klauwkwaliteit slechter is geworden, ondanks nu wel ruim structuur voeren en voorheen nooit. Uit zich in bevangenheid en slechter klauwhoorn, niet meer zuiver wit, wat geel verkleurd tot een beetje rood. Ondanks dat niet meer acuut kreupele koeien dan eerst.
+2
arjanvw
@-NEW-HOLLAND- heb je weleens naar je minerale gekeken? Kan best dat er te weinig biotine inzit. (En misschien krap aan structuur)
-NEW-HOLLAND-
@arjanvw heb de mineralen inmiddels organisch gebonden, is op papier in elk geval dicht. Moet me nog eens aanmelden voor tankmelkonderzoek via gdd. Structuur nu op orde eerste paar maanden niet, dat scheelde al wel.
arjanvw
@-NEW-HOLLAND- Wij doen ook mee met tankmelk mineralen GD. Bracht ons wel verheldering. Laat nu de kuilen nu niet meer op sporenelementen onderzoeken, stuur eventueel bij nav uitslag GD.
+1
MaxxuM4ever
Is dit nog een 3 cilinder of al een 4 cilinder 307?
SJB533
@MaxxuM4ever
Is de Farmer 307 ook niet gewoon een driecilinder? 🤔 En dan C en Ci wel 4
MaxxuM4ever
@SJB533 ik weet inderdaad wel dat er ergens een overgang zit maar die zit zeker bij die C en CI zoals jij zegt. En dan zijn er nog MWM en MAN motoren gebruikt zeker.
+1
SJB533
@MaxxuM4ever
MWM. MAN is nooit gebruikt 😉
-NEW-HOLLAND-
@MaxxuM4ever Deze is 3 turbo, een 304 heeft naar mijn weten ook altijd een 3 cilinder. De rest 4 of 6.
SJB533
@-NEW-HOLLAND-
303 is ook 3 toch?
+1
-NEW-HOLLAND-
@SJB533 ohja klopt, had even niet in de gaten dat er nog een 303 bestond
sjonnies
Voor hoeveel koeien of hoeveel ton voer gaat er in moet tie flink werken ddenk
-NEW-HOLLAND-
@sjonnies kan hem mooi doen, tot 2500 kg wil wel op de 750 aftakas, daarboven tot volle wagen moet op 540

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 307 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!