Het gras is er nog geen week af en eigenlijk al weer te lang om te bemesten. Foto is geplaatst door jantje 8110 op 19-08-2021 om 21:52:25, met 16 reacties.

Steyr Profi 6135

jantje 8110
Het gras is er nog geen week af en eigenlijk al weer te lang om te bemesten

Reacties

+2
GerbertXL
Is dit te lang? Ik ben regelmatig door 20 cm en langer heengegaan. Ideaal is anders maar nooit last van gehad.
jantje 8110
@GerbertXL kan ook wel maar het ziet er nu minder netjes uit.
Ook rijd ik nu weer veel plat met die banden. Maar over een week valt het niet meer op
2850Johndeere6R
@jantje 8110 Het kan ook een optie zijn om er cultuurwielen onder te zetten dan rijd je inieder geval minder gras plat😆😏😏
+2
EA_MF
@GerbertXL als dr maar wat regen komt tussen bemesten en maaien is dr weinig aan de hand idd. Ik heb in de 1e week van augustus alles gemaaid, moet nu nog goed 15 hecare over met de tank. Ideaal is het niet, maar soms is het niet anders. Spul staat nu ook weer stil met een scheur in 1 vd banden onder de tank 😅
wilbertkw
@EA_MF je schrijft spul staat weer stil scheur in de band. Al vaker lekke band gehad? Hier hebben ze de gebruikte banden vervangen door nieuwe met meer draagvermogen. Alle banden wel keer lek gehad helaas
EA_MF
@wilbertkw eerste keer nu met een lekke band. Vandaag 2 frisse gebruikte banden om gezet aan de binnenkant. Voornamelijk stil gestaan door afspraken mbt papierwerk de laatste weken 🙈 dat soort zaken vreten tijd 😅 vorige ronde bemesten paar keer lagers in de schijven stuk gehad, maar dat gaat tot nu toe goed.
JarnoDrenthe
@GerbertXL Lang gras bemesten kan technisch wel , het probleem is dat je het gras versmeerd lijkt me.
+1
GerbertXL
@JarnoDrenthe een buitje regen erover is wel fijn, en dat gebeurt meestal ook wel. Ligt ook wel aan de mest, dunne varkensgier heb je eigenlijk geen last van op het gras.
JarnoDrenthe
@GerbertXL Dat is waar , als het zo snel groeit valt er meestal ook wel een buitje.
bart99
Je driehoek zo laag bij de grond voor het “bumper” effect of geen reden?
+1
jantje 8110
@bart99 die zakt heel rustig. En dit ventiel wordt gebruikt voor de bemester nu dus heffen is dan wat lastig.
Baltus_steyr
Heb hier laatst ook pas in de 2 de week kunnen bemesten. Werd vrij lang maar het kon nog net. Zijn nu al met al 4,5 week verder en je ziet er in het gras weinig meer van!
jantje 8110
@Baltus_steyr dit valt ook nog wel mee maar stond er van te kijken wat er al weer gegroeid is
+2
Baltus_steyr
@jantje 8110 ja dat gaat vlot he 😀 Pa zegt altijd augustus is de 2 de meimaand, zo hard dat het gras wil groeien!!!. De koeien beginnen hier ook weer harder te weiden dus het zal wel weer harder groeien en smakelijker worden heb ik het idee...Ik laat ze de vrije wil met beweiden en dat bevalt prima!
+2
CaseCS130
Dit is eigenlijk beter dan over een net gemaaide stoppel rijden, niks mis mee zo.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr Profi 6135 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!