Zaterdag nog weer een stuk stro op kunnen ruimen. Tis wel een raar stro seizoen zo. We zijn nu 3 x bezig geweest en zijn we nog niet door. Nog een 1000 kleine pakjes en dan kan de rest in grote. Dus a

Ford 5640

KlaasM
Zaterdag nog weer een stuk stro op kunnen ruimen. Tis wel een raar stro seizoen zo. We zijn nu 3 x bezig geweest en zijn we nog niet door. Nog een 1000 kleine pakjes en dan kan de rest in grote. Dus als het nu het zonnige weer nog even doorzet dan moet het in een dikke dag wel lukken.

Reacties

+1
stijn-de-bock
De loonwerker hier moet redelijk wat hectaren stro hakselen omdat het gewoon te slecht is om te persen.
+2
KlaasM
@stijn-de-bock dat is dan stro wat te vaak nat geworden is? Onze ervaring is dat stro niks minder is als het een keer nat geregend is. Maar moet niet te lang liggen natuurlijk.
En het is belangrijk om het een keer te keren zodat het goed kan drogen.
+1
stijn-de-bock
@KlaasM klopt volledig, maar doel vooral op plaatsen hier waar het zo slecht is momenteel dat er niks meer van het stro over is dat de moeite nog is.
+1
MaxxuM4ever
@KlaasM klopt, stro wat een keer nat geweest is kan veel meer vocht opnemen dan geel stro. Dan is de waslaag gebroken dacht ik. De kleur is er wel af maar daar moet je ff doorheen kunnen kijken
+1
SJB533
Quote Reactie van @KlaasM:
Onze ervaring is dat stro niks minder is als het een keer nat geregend is.

Klopt. Tarwestro moet je eigenlijk een keer vergeten op te halen. De kwaliteit voor strooien is dan juist veel beter
+2
KlaasM

(klik om te vergroten)

Ff met de trommelschudder erover
+1
ten bosse
@KlaasM heb je met een trommelschudder geen last van een natte ondergrond bij het persen? Wij gebruiken altijd een cirkelhark om dit te vermijden.
+3
Massey 2705
Dat is nog een heel mooi bij gehouden Ford ! 👍
+3
KlaasM
@Massey 2705 trekkertje is ooit nieuw gekocht en is afgelopen winter weer opgeknapt. Prachtig trekkertje voor de pers.
+2
mf 6150
Lief trekkertje zo
+1
steyrlanzboy
Mooi
Welgerap52
Loopt de pers bij jullie nooit vast? dan vind ik een trekker met aftakas rem behoorlijk lastig ,bij ons graag een trekker met handkoppeling ervoor maar vorige week ook een 6640sl voor de pers,(dan weet je weer wat je mist)
KlaasM
@Welgerap52 nee eindelijk nooit geen last van. Ding wil geweldig vreten. En we rijden niet te hard om mooie pakken te krijgen. Als hij een keer door de slipkoppeling gaat dan draai je hem met de hand ff terug en pluk je er ff wat uit. Daarna gewoon opstarten.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5640 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!