Weide inzaaien met Zocon Greenkeeper en steyr multi 4100. Foto is geplaatst door Saeghershof op 28-08-2021 om 18:40:54, met 29 reacties.

Zocon Greenkeeper (weidebouw)

437 foto's van @Saeghershof

Saeghershof
Weide inzaaien met Zocon Greenkeeper en steyr multi 4100

Reacties

+1
steyrlanzboy
Mooi
Valtrapowerr
Heet dat bij jullie anders dan in NL? Hier heten alle mengsel van LG Havera 3 of 4 of 1 etc
Saeghershof
Ja precies wel. Hier noemt het belpre
Valtrapowerr
@Saeghershof is 3 ook een speciale voor doorzaai met tetraploïd gras?
+1
Saeghershof
+1
langeslagdiesel
Zo’n ding hebben wij ook. ( in de hoek staan ) en nog een oude kockerling door zaaimachine, met snijschijven.( staat er naast ) onze ervaring na een jaar of 40. : gras is een donker kiemer. Wil je opkomst hebben moet het zwart en voldoende vocht hebben. De rest zijn bijkomstigheden.
Saeghershof
@langeslagdiesel grond is vochtig genoeg. We zullen binnen een dag of 10 wel al iets van resultaat zien
+2
casejxu
@langeslagdiesel je ziet het sowieso weinig in "onze" omgeving
+1
langeslagdiesel
@casejxu dat klopt. Het werkt ook niet echt goed. Wiedeg op zich werkt prima maar dat door zaaien is een fiasco.
casejxu
@langeslagdiesel je moet zo veel factoren mee hebben zitten wil het slagen....
langeslagdiesel
@casejxu ook dat. En dan is het resultaat nog mager ten opzichte van een goede grondbewerking. En echte herinzaai. Het heeft vaak een rede dat er matig tot slecht gras op een bepaalde plek / perceel staat. Als je dat aanpakt ben je op het end van de rit beter af dan doorzaaien .
casejxu
@langeslagdiesel zoals die kockerling die jij omschrijft van jullie werkt niet dan?? (Dachtt goeie voorbeeld op Google te hebben gevonden)
+1
langeslagdiesel
@casejxu die van ons is nog met 3 schijven per element. Begin jaren 80 was doorzaaien ook een paar jaar hot. Dus zo’n ding gekocht. Was toen net ff breder dan een vredo. 2,55 netto werkbreedte pakt hij. Ding is behangen met gewichten om de grond in te komen. Dat lukt dus meestal slecht. Gaat hij wel de grond in, dan ga je heel snel te diep. Ieder element heeft ook een naloop rolletje van staal. Maar deze maakt dan de zaai gleuf alleen maar breder. Als je te diep gaan verstopt hij. We hebben ook wel eens doorgezaaid in een dood gespoten zode. Dat werd niks. Hier en daar een groene vlek in het land.. later werd wel alles groen maar stond er alleen maar vuil. Klaver doorzaaien gaat wel goed met dat ding. Maar dat heeft door de jaren heen ook zo zijn vlagen dat men dat wil.
rubencasecs
Hier ook geprobeerd om door te zaaien met een zocon, werkt niet, graszaad is te duur om het risico te nemen. Met een Vredo is naar mijn mening de enige goede manier.
langeslagdiesel
@rubencasecs Vredo heeft een machine met hoge capaciteit qua bewerking. Het principe is al heel oud en heeft zo zijn beperkingen weet ik uit ervaring.
Valtrapowerr
@langeslagdiesel wat zijn die beperkingen dan?
langeslagdiesel
@Valtrapowerr slechte opkomst van je zaad.
Valtrapowerr
@langeslagdiesel altijd beter dan een wiedeg lijkt me
langeslagdiesel
@Valtrapowerr ja, maar dan nog,,,,,,, het gras wat zich het beste thuis voelt op het plekje waar het nieuwe grassprietje opkomt wint uiteindelijk. Mag jij raden welke dat is. De oude plant die er al stond of het nieuwe sprietje.
+1
Valtrapowerr
@langeslagdiesel nieuwe sprietjes zit wel pit in en wortelt vaak beter dan slecht gras. Maar helemaal af komen van slecht gras doe je niet maar als je niets doet weet je zeker dat het niet beter wordt
newholland6640
Nou wat een negativiteit. Met door zaaien moet je ook geduld hebben. Vaak zie je pas na een snede of 3 effect.
Valtrapowerr
@newholland6640 wij zien eigenlijk altijd wel opkomst ja
CaseCS130
@newholland6640 Ja dit is mij ook wat te negatief. Misschien komt het omdat ze een essentiële factor vergeten, namelijk temperatuur.
Vorig jaar na de muizenschade ook veel doorgezaaid en in 1ste instantie was dat hopeloos. Te koud en te droog, dat wisten we, maar omdat alles er zo slecht bij lag probeer je wat. In de herfst waren de omstandigheden wel goed en er nogmaals bij langs geweest. Dat is allemaal heel mooi opgekomen en dit jaar uitgelopen tot een mooie dichte zode. Als ik dat vergelijk met boeren die niks gedaan hebben dan heeft het zeker effect gehad.
@CaseCS130 eigenlijk heb je dus 50% slagingskans? Niet heel hoog
Overigens snap ik heel goed dat je wat gaat proberen in zo’n geval als jullie!
+1
CaseCS130
@ronald-deutz-fahr Het weer laat zich niet altijd voorspellen he. Zoals we nu hopen op een droge periode hoopten we vorig voorjaar op regen en warmte. Als dat er niet is maar je toch wat moet doe je wel eens een gokje. Overigens waren er ook verscheidene die percelen scheurden, die hadden niks beter resultaat, waren er bij die 3 keer ingezaaid hebben voordat er wat opkwam. Laatste keer was in de herfst dus die hebben een jaar 0 opbrengst gehad van die percelen.
+1
Valtrapowerr
@CaseCS130 Voor dat resultaat kun je zeker wel 2x doorzaaien, al is het natuurlijk zonde van de eerste keer maar als je niks doet weet je zeker dat je niks hebt!
+1
Fendt926Driver
Hier met een vredo doorgezaaid en niets van gezien na het zaaien.
Maar nu 1.5 jaar later wel een mooie dichte grasmat.
Dus uiteindelijk wel geslaagd.
Je kunt ook niet altijd 10 gooien
+1
Valtrapowerr
14 dagen terug doorgezaaid, op een willekeurig plek ff gekeken en een mooi rijtje nieuw gras eruit 👌🏻

(klik om te vergroten)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zocon Greenkeeper (weidebouw) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!