Ik samen met mijn zoontje gisteren aan het schudden met een Case 1290. Even het 'nieuwe' schuddertje uitproberen. Een getrokken Fahr KH4, met maar liefst een werkbreedte van 3,5 meter. Voor de hobby,

Case 1290

yoohan
Ik samen met mijn zoontje gisteren aan het schudden met een Case 1290. Even het 'nieuwe' schuddertje uitproberen. Een getrokken Fahr KH4, met maar liefst een werkbreedte van 3,5 meter. Voor de hobby, is de bedoeling dat de Delfino 32 hem voortaan gaat trekken.

Reacties

+2
Martinsame
Mooi dat die weer goed draaid
+2
akkermopet
Goed bezig 👍
+3
wim-same
@yoohan Mooi schuddertje, Met een zwaar zwad zal de Same Delfino er nog aan moeten trekken denk ik. ha ha
+4
yoohan
@wim-same
Ja, maar ook voor de Delfino is het wel goed af en toe een klusje te doen haha.

Schuddertje schud ook best netjes volgens mij, ben geen expert, maar deed het prima voor zo'n oud beestje.
+3
akkermopet
@wim-same Nou, dat de Same met twee vingers in de neus kunnen doen 👍
Want vroeger deden we het met zo'n schudder met een Hanomag R19 namelijk!😜🤠
+1
Fritske1978
Nou weet ik weinig van case, maar zijn die niet altijd rood? Speciale uitvoering dit?
+3
yoohan
@Fritske1978
Dit is een overgangsmodel van David brown naar Case. Is nog in DB kleuren, maar bij deze staat al Case op de kap.
+2
SJB533
@yoohan
En toch is dit nog een DB. De body van een 1290/94 is eigenlijk een 990 😉
+2
mklok
@SJB533 op een 990 of vergelijkbare types stond al in het klein case op de motorkap.
+2
SJB533
@mklok
De allerlaatste ja
+2
yoohan
@SJB533
Dat klopt wel ja, versnellingsbak is verder gelijk volgens mij, alleen de 1290 heeft wel zijschakeling. Dat had een 990 niet volgens mij?
Ik rijd er weinig op hoor, moet zeggen dat het verder wel een fijne trekker is gezien z'n leeftijd.
draaipiet
@Fritske1978 David Brown was wit, nu het volgende:
In 1973 is DB samen gaan werken met Case en ze maakte ieder zelf en samen tractoren. In 1980 zijn ze definitief samengegaan. Toen kwamen de 90/94 series en was min of meer de 770-1412 serie aan z'n eind gekomen. Met de 90 serie waren ze tot 1983 en met de 94 serie tot 1988. International Harvester, ook een tractormerk, ging eveneens met DB meewerken. Ze produceerden tractoren met op de motor DAVID BROWN, op de neus CASE en op de sticker INTERNATIONAL CASE. Mensen raakten verward en wisten er niets meer van. In 1988 gingen DAVID BROWN, INTERNATIONAL EN CASE samen in CASE IH. CASE IH maakt nog steeds sterke en grote traktoren en machines. Bron Wikepedia

Nu snap je misschien waarom Case ook wit is geweest
+2
Fritske1978
@draaipiet @yoohan bedankt heren, ik wist dat Case en International Harvester samen gegaan zijn, maar dat David Brown er ook bij zat wist ik niet. Zo leren we elke dag weer bij.
+3
draaipiet
@Fritske1978 Ik weet ook niet alles hoor, en ik leer ook iedere dag weer. Nu is het de kunst om het te onthouden.
Dat stukje van mklok en sjb533 wist ik ook niet dus ik heb ook weer wat geleerd
+4
mklok
@draaipiet David Brown heeft toen ze nog zelfstandig waren de Aston Martin overgenomen. In de film van James Bond wordt legendarische auto de Aston Martin DB5 gereden door Bond. DB staat voor David Brown. Maar omdat dit al een verliesgevend bedrijf was en David Brown er een hoop geld in gepompt had konden ze de nieuwe ontwikkelingen op agrarisch gebied niet meer financieren. Case was al een merk van Tenneco en die heeft toen David Brown overgenomen , en later ook Internationaal Harverster. Misschien ook leuk om te weten is dat Internationaal een tijd eigenaar is geweest van onze trots DAF trucks. Toen dat niet goed ging heeft de familie Van Doorne het terug gekocht van Internationaal. Later is Case Internationaal weer overgenomen door New Holland, maar dat is allemaal bekend.
+2
SJB533
@Fritske1978
Case was met een tint geel als kleur van het plaatwerk, maar met oranje body, de laatste DB's hadden wit plaatwerk en een zwarte body. Nadat Tenneco David Brown overgenomen heeft, werd het plaatwerk in de kleur van DB gespoten en de body in de kleuren van Case.Zelfde trucje hebben ze in 1985 ook uitgehaald, toen de landbouwdivisie van International werd overgenomen. Plaatwerk rood, body zwart. Case had een zwarte body, toen de 94-serie geïntroduceerd werd. (Al zou je de kleurstelling van de Case International machines ook volledig kunnen herleiden, naar International, daar zij die kleuren al zo hadden op de machines uit de VS
+2
a3vandiejen
Prachtige omgeving Johan.
+2
yoohan
@a3vandiejen
Ja is een hele mooie polder daar ook. Laag, dus je kijkt erachter tegen de dijk aan.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case 1290 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!