Foto van een Krakei Aardappelrooier. Afgelopen weekend de aardappel oogst opgestart voor 2021. Vanwege de mooie grond nieuwe stalen axiaal rollen laten maken bij het lokale constructie bedrijf. De oud

Krakei Aardappelrooier

MaxxuM4ever
Foto van een Krakei Aardappelrooier.
Afgelopen weekend de aardappel oogst opgestart voor 2021. Vanwege de mooie grond nieuwe stalen axiaal rollen laten maken bij het lokale constructie bedrijf. De oude zaten vol met deuken door alle stenen in de grond op sommige percelen. Hopelijk kunnen ze er het hele seizoen in blijven, dan zal het rooien wel makkelijk gaan. Opbrengst van dit perceel was wel aardig maar niet boven gemiddeld.

Reacties

draaipiet
Een welbekende maar ook een bijzondere Krakei rooier. Mooi hoor
+1
remco rooks
Zag vorige week nog een te koop of facebook volgens mij een exact de zelfde als hier op de foto
+1
MaxxuM4ever
Ook met een standen axiaalbak achterop?
+1
Daanfordje
@MaxxuM4ever een poosje terug een in franeker met een reekie axiaal.
MaxxuM4ever
@Daanfordje die reekie’s werden er vaak tussen gebouwd, in plaats van de 2e mat. Bij ons is de 2e mat verlengd en gooit de axiaal de aardappels als het ware weer terug op de elevator.
Daanfordje
@MaxxuM4ever ja klopt, wij hebben 1 krakei opgeruimd en een 4 rijige riecam gekocht met standen axiaal nu.
MaxxuM4ever
@Daanfordje bigfoot toevallig?
valmet6400power
@MaxxuM4ever
Hoop ik dat ze niet de internetprijs betaald hebben 😂
Daanfordje

(klik om te vergroten)

MaxxuM4ever
@Daanfordje deze stond hier laatst te koop : sthmachines.nl/product/21808/…
@valmet6400power voor een puma 0 viel het toch wel mee? Tussen de 60 en 65k was hij gegaan toch? Heb je een 4 rijer met een inname kanaal van 3meter t/m de axiaalbak op 4x 710/70R38 banden achter. Je moet er alleen nog de hele dag naast rijden maar dan is er wel een bult uit aan het eind van de dag.
+1
remco rooks
@MaxxuM4ever poeh heb helemaal geen ervaring met rooitechniek dus dat zou ik niet weten 😅
+1
Daanfordje
Die vorige week te koop stond was een oude met de trekker in het midden en een standen axiaal
+1
Pieter Buren
Stalen rollen hoef je dit jaar hier niet te proberen. Wij rooien met 'dunne' rubberen rollen en kunnen alsnog maar met 1km per uur rooien met de AVR esprit. Anders alleen maar modder.
+1
JD3010
@Pieter Buren Wachten geen optie dan? Of moet je heel veel doen. Het weer lijkt wel beter te worden.
+1
Pieter Buren
@JD3010 het valt het hele jaar al tegen dus willen eigenlijk niet wachten. De grond is nu redelijk droog en we kunnen rooien. Nu zijn de dagen nog wat lang en droogt het overdag nog redelijk mocht er een buitje vallen. Hebben nu 10ha gedaan en moeten nog 25.
+1
Pieter Buren
@JD3010 En de bovenkant van de rug wordt al bijna weer te hard en dan beschadigen de aardappelen.
MaxxuM4ever
@Pieter Buren hebben wij ook eens gehad. Kopeg aan de trekker, topstang wat langer en de rol over de ruggen laten rollen. Dit kan met een redelijke snelheid en de kluiten breken mooi.
Pieter Buren
@MaxxuM4ever AVR esprit is een verstekrooier. En als je met de trekker door de ruggen rijdt krijg je alleen maar meer kluiten. Maar geloof best dat zo'n kopegrol de bovenkant van de ruggen breekt.
MaxxuM4ever
@Pieter Buren Als u er niet van te voren doorheen wilt rijden wellicht een balk voorop de rooi trekker met daaraan een cambridge rol of iets dergelijks?
Ritchie
Prachtig zo! Hoeveel ha. moet je zo doen?
MaxxuM4ever
@Ritchie dit jaar een 20ha

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Krakei Aardappelrooier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!