Foto van een Werklust WG 18 wat een voer dit jaar. Foto is geplaatst door langeniebange op 02-09-2021 om 17:11:50, met 14 reacties.

Werklust WG 18

langeniebange
Foto van een Werklust WG 18 wat een voer dit jaar

Reacties

+2
Boeder foto
Die voelt zich de koning op de kuil

The King of the kuule
+1
langeniebange
@Boeder foto bevalt ook zeker goed op de kuil
Boeder foto
@langeniebange komt er makkelijk op of nie
+3
Fendt926Driver
Quote Reactie van @langeniebange:
goed op de kuil

Rare mensen die boeren.
Ze maken een bult en noemen het een kuil
Juri-johndeere
@Fendt926Driver hoe noem jij dat dan?
+3
dx11
@Juri-johndeere pasvoerbult
Juri-johndeere
@dx11 weer wat anders
+3
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Juri-johndeere:
hoe noem jij dat dan?

Exact hetzelfde.
Ben ook een rare boer.
Ben er ooit op attent gemaakt dooe een stads mens die op een feestje was waar ik met een collega boer erover had dat ik vast had gezeten boven op de kuil.
Na 5 minuten vroeg hij tekst en uitleg....
+1
Marcsteffens6265
@Fendt926Driver ooit zei ook iemand me wat zijn al die boeren dom aan het werk stoppen eerst alles aan de bult om het er vervolgens weer weg te halen.
+3
roscho
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
Ze maken een bult en noemen het een kuil

Even voor de jongeren onder ons een korte uitleg over vroegâh:

Het woord kuil is blijven hangen van vroeger. Ik herinner me nog dat onze buurman zo'n 60 jaar geleden een ronde silo in de grond had gegraven (betonplaten met zwarte silolak erover). Daar werd gras ingekuild, maar later in het jaar ook knollen. Maïs bestond in onze gebieden nog niet. Als het product aan de vochtige kant was, ging er zout over, het leek eigenlijk wel heel erg op het maken van zuurkool. Met de voeten werd het product vastgetrapt.
's Winters werd het voer met een steekschop in blokken gesneden en vervolgens met de greep (sommigen zeggen riek) in de kruiwagen geladen. Tsja, het was hard werken vroeger. Gelukkig stonden er maar een stuk of 10 koeien op stal. En o wee als die knollen uit de kuil moesten, dan was de lucht niet te harden.
Van die kuil is ons woord kuilvoer blijven hangen, hoewel het eigenlijk een bult is. En helemaal chaotisch wordt het wanneer we spreken over een kuilbult of kuilhoop.
Overigens is in Duitsland het woord silo blijven hangen. Een Duitse boer die een maishoop maakt, is aan het "silofahren", hoewel ook daar al lang niet meer van een silo sprake is.
Juri-johndeere
@roscho ik heb dat verhaal al van mie va gehoord😉
roscho
Quote Reactie van @Juri-johndeere:
al van mie va gehoord

Fijn dat oew va oe dan nog iets van de olde geschiedenis biejbrech 😉
Juri-johndeere
@roscho ja toch

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Werklust WG 18 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!