20 augustus 2021 Foto van een Massey Ferguson 6455 met Mullie T-12 bezig met uien rijden.Volgens mij is deze trekker van de buurman de spuittrekker. Maat ook voor de kipper staat hij zijn mannetje.Met

Massey Ferguson 6455

PieterA
20 augustus 2021 Foto van een Massey Ferguson 6455 met Mullie T-12 bezig met uien rijden.

Volgens mij is deze trekker van de buurman de spuittrekker. Maat ook voor de kipper staat hij zijn mannetje.

Met de trekker heb ik niet zo veel, maar met de kar heb ik ook verschillende keren gereden. Ik denk dat hij ongeveer van 1995 is. Het is echt een fijne kar. Lekker stabiel, voor die tijd een groot volume en onderhoudsarm. In 1998 hebben we hem gehuurd (Ik dacht met een mf MF 3115) om onder zeer natte omstandigheden liatrisbollen van het land te krijgen. Met deze combinatie kwamen we toen het verste. Als je in de aardappelen zit en je rooit met een 2-rijige wagenrooier dit nog steeds een ideaal formaat kipper. Als je met 3 zulke karren rijdt kun je tot 4 km van huis rooien zonder dat de rooier stil hoeft te staan.

Nieuw worden ze niet meer verkocht. De bunkerrooier maakt ook hier behoorlijk opgang en voor de meeste akkerbouwers is het niet te doen om een mannetje op de rooier, 1 in de schuur en 3 op een kipper te vinden.

Reacties

+6
PieterA
De 3115 die er volgens mij in 1998 voor stond.

(klik om te vergroten)

3115 met Vaia
+1
a3vandiejen
@PieterA Prachtige combinatie,s alle twee.
+3
DANOONTJE POWERR
Echt superwagens inderdaad, ik heb ook zo'n buurman en die wagen had ik met zand rijden achter de Fiat.

(klik om te vergroten)

+1
a3vandiejen
@DANOONTJE POWERR Staat ook goed achter de 1300.👌
+1
PieterA
@DANOONTJE POWERR Prima karretje toch? Ik denk dat @wim-same zoiets gehad heeft. Deze dumper is alweer wat ouder dan de kar van onze buurman. Ik denk dat zo'n dumper ook misschien wel 30x meer gebruikt en dus verder versleten is dan de landbouwkipper van onze buren.
wim-same
@PieterA ja. Klopt. Zo.n dumper heb ik gehad.
MaxxuM4ever
@PieterA personeel is tegenwoordig bijna een grotere zorg dan het weer. Ik denk dat het ook de rede zal worden in de toekomst dat onze krakei wagenrooier zal worden vervangen voor een bunker rooier.
MaxxuM4ever
@PieterA Hier heeft een boer wel eens de miedema kipper met onafhankelijke Assen hoog in de etage haak gehangen zodat de voorste as wat hoger kwam te lopen en een spoortje maakte voor de achterste as. Zo bleven alle wielen draaien in plaats van bulldozeren. Maar dan is het al aardig nat als je zulke avonturen aan moet gaan om je producten ban het land te krijgen
roscho
Quote Reactie van @MaxxuM4ever:
de voorste as wat hoger kwam te lopen

Dat geeft ook nog wat extra druk op de trekhaak. Bodem stuk rijden begint meestal met de nokken van de tractorbanden die iets krabben in de bovenlaag. Vervolgens zakt de wagen erdoor.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6455 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!