30 augustus 2021 Foto van een Deutz-Fahr 9340 TTVmet AP kilverbak.Eindelijk het perceel naast de boerderij af kunnen kilveren. Hier op Tholen is er dit jaar nog niet veel gekilverd. Kilveren gaat ook

Deutz-Fahr 9340 TTV

PieterA
30 augustus 2021 Foto van een Deutz-Fahr 9340 TTVmet AP kilverbak.

Eindelijk het perceel naast de boerderij af kunnen kilveren. Hier op Tholen is er dit jaar nog niet veel gekilverd. Kilveren gaat ook het mooiste als het drogend weer is en als de grond droog is. Her was dit jaar pakken wat je pakken kunt. We wilden dit jaar 2 percelen kilveren. In totaal een kleine 12 ha en dat is gelukt, maar de groenbemester voor vergroening zat er zodoende niet vroeg in. Deze tarwestoppel hebben we eerst geploegd omdat de stoppels anders meerijden met de kilverbak en je kilverwerk dan nergens op lijkt. Er staat nu ondertussen groenbemester op en daar wil ik in april dan woelen-roreren in 1 werkgang en dan met de frontfrees-aardappelplantcombi in 1werkgang planten.

Reacties

+2
PieterA
Foto van de zijkant

(klik om te vergroten)

Deutz-Fahr 9340 TTV
valmet6400power
Wat voor groenbemesting heb je gezaaid? En ben je van plan het nog te verkleinen voor het de winter in gaat, of in de winter over een vorst verkleinen? Anders heb je waarschijnlijk wel flink last van stropen om de woel/kopeg of anders je plantmachine.
Tenminste dat was onze ervaring van groenbemesting laten staan en niet verkleinen op een stuk van 5 ha wat heel lichte grond is.
PieterA
@valmet6400power Wij hebben bladrammenas gezaaid. Dit doe ik vooral vanwege de goede doorworteling in de grond; ook helpt het tegen bietencystenaaltjes en onze mechanisatie om het te verkleinen en onder te werken is er op afgestemd.

Doordat het zo laat pas gezaaid is, zal de ontwikkeling niet al te massaal zijn. Verder probeer ik het, zodra de 8 verplichte werken om zijn met de frontklepelmaaier of de aardappelloofklapper te verkleinen, zodat het redelijk kort de winter in gaat. In het voorjaar wacht ik tot het droog genoeg is om dood te spuiten. Na een week klepel ik het nog een keer en dan woel-rotor ik het (misschien wel in 1 werkgang)

Tot nu toe heeft dit altijd prima gewerkt.
valmet6400power
@PieterA
Dat zijn wel de goede stappen als ik het zo hoor! Wij hebben het afgelopen winter laten staan, op de klei was dat niet erg maar vooral op het zand was dat wel problematisch omdat het zand zo nat is en dat makkelijk gaat bulldozeren om de plant kouters. Toen hebben we de schijveneg er door gehaald en dat droogt dan wel maar dan moet je wel stabiel weer hebben.

Dus we gaan het in ieder geval van het najaar klepelen en misschien ploegen we ook alles wel als het najaar mooi is. Afgelopen jaar hadden we niks geploegd als proef 😄
+1
Siete
Ja het is een bijzonder jaar. Bij ons ook een beetje stelenderwijs zo nu en dan weer wat kunnen kilveren. We hebben percelen door geschoven naar volgend jaar.... Leuk ook de extra info er omheen trouwens. Houd meestal je bijdrages om die reden wel een beetje in de gaten.
caseboy
Mooie trekker
reinder-mf
Hier ook een perceel aangepakt. Na het mest rijden en sleepslangen Japanse haver gezaaid. Mochten de opgevulde plekken zacht zijn kan ik altijd nog spitten of het perceel laten liggen. Japanse haver sterft af in de winter dus daar heeft het volggewas weinig last van tov bladrammenas. Daar kun je in het voorjaar wel last mee hebben

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr 9340 TTV ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!