Foto van een Massey Ferguson 65mk2. Het moet niet altijd een trekker met sirocco jas en pet zijn.met hoed en pipowagen dat kan ook. Deze heb ik dezemiddag gespot op het terrein waar we aan het werk zi

Massey Ferguson 65

stijn-de-bock
Foto van een Massey Ferguson 65mk2. Het moet niet altijd een trekker met sirocco jas en pet zijn.met hoed en pipowagen dat kan ook. Deze heb ik dezemiddag gespot op het terrein waar we aan het werk zijn.

Reacties

+3
stijn-de-bock
Zo zie je het beter.

(klik om te vergroten)

+2
stijn-de-bock
Ik denk dat zijn moedertaal Engels is.

(klik om te vergroten)

+1
de-wit
@stijn-de-bock Noem dat maar netjes. Ik vind het wel een wanvertoning met die hoed. En dan die trekhaak en trekpin... Zou er zelf niet mee de weg op willen
+2
stijn-de-bock
@de-wit ik doelde vooral op de staat van de carrosserie, amper roest en deuken,en er lag ook geen olie onder en hij stond er al enkele dagen.
+2
akkermopet
@stijn-de-bock Dat kan onderweg heerlijk stoten en klapperen....
+1
stijn-de-bock
@akkermopet da denk ik ook wel ja.
+1
WaterDeutzer
@stijn-de-bock He Stijn, ik hoor helaas voor u ook tot de groep die dit zwaar afkeurt! Behalve een draadstang als trekpen zit de trekbek zelf ook maar met 1 draadstang "gemonteerd". Je kinderen zullen maar net er langs fietsen als de wagen losbreekt in de stad. Want die kans is groot. Ik hoop dat deze mensen een zware boete krijgen indien betrapt!

Verder is er kwa originaliteit ook het een en ander op te merken: spatbordschelpen zijn veel te klein (radius) en daarom met opzetblokken verhoogd. Denk dat ze van een 35 zijn.
+1
stijn-de-bock
@WaterDeutzer gelijk heb je zeker in die draadstangen maar ik denk niet dat ze er ook zo mee over de weg rijden maar de trekker enkel gebruiken om al de wagens te parkeren. En moesten ze het wel doen zou de eerste bekeuring denk ik al wel voor de nummerplaat zijn.met een o plaat mag je in principe niks trekken tenzij je naar een oldtimerevenemt rijdt.
+2
Bert353
@WaterDeutzer denk toch dat die schelpjes maar in één maat gemaakt zijn, op mijn 65 zitten ze ook zo.
WaterDeutzer
@Bert353 Dan zijn die 2 opvulblokken dan toch origineel.
+2
hooidonk
@WaterDeutzer
één blok is origineel volgens mij, maar ik denk dat dat ook van de grootte van de band af hangt. Het kan goed dat de hoge uitvoering origineel 2 vulblokken had.
+2
Bert353
@hooidonk volgens mij heb ik er de metrische vervanger van 14.9 opliggen, en daar zit het spatbord wel véél dichter bij het loopvlak als hier.
toch zien de twee blokken er origineel uit? maar dat is dan ook weer de charmes van de MF, de "Meccano blokkendoos" je kunt er mee maken wat je wilt...
misschien is dat vroeger zo wel door de dealer afgeleverd?
maar de schelpjes heb ik nog niet in twee maten tegengekomen, wel in drie uitvoeringen; deze, en dan dezelfde als deze maar met een plaat die van het schelpje naar de voetplaat loopt in 10", en deze dan weer maar in 12".
die waren ervoor voor landen die eisten dat de chauffeur niet met z'n voeten tussen de wielen kon komen.
+1
Bert353
@WaterDeutzer zo lijkt het wel?
+1
stijn-de-bock
Hij is wel nog mooi origineel en netjes.

(klik om te vergroten)

+6
a3vandiejen
Ben blij dat ik niet met die kop en schotel hoef te hakselen bij Huub..🤣🤣😂
+5
arnold-arentze
@a3vandiejen Zo kun je nog wel wat uit je hoge hoed toveren😂
+2
arnold-arentze
Tja je rijd wel met iets byzonders dat kan ik altijd wel waarderen 😇 Pen is wel soort knullig. Is verder wel mooie trekker zo.
+2
stijn-de-bock
@arnold-arentze ik deel je mening.
+1
hooidonk
Je zal maar als trekker met zo'n ding op je kop rond moeten rijden.. 🙈

Er gaat inderdaad nog wel een mooie originele trekker onder schuil 👌

Doet me denken aan de 65 die ik een aantal jaren heb gehad. Daar heb ik niet alleen maar slechte herinneringen aan.
+4
stijn-de-bock
@hooidonk het is dan ook een circus trekker, ik ben al blij dat ze deze niet roos met gele stippen schilderen.
+2
arnold-arentze
@stijn-de-bock 😂😂 Dat zou echt zonde zijn.
+3
R Bouwmeesters
@stijn-de-bock Met 1 avond werk heb je er weer een hele nette trekker van👍.
+4
stijn-de-bock
@R Bouwmeesters dit zou inderdaad een heel mooie basis zijn voor een liefhebber, de hoed kan er al af voor het ophalen en de rest van het werk doe je thuis.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 65 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!