Foto van een Valtra 6750 met Bijlsma 1800. Gisteren en vandaag de uien naar binnen gereden onder mooie omstandigheden. Schiet mooi op met deze kiepers :smile:

Valtra 6750

Foto van een Valtra 6750 met Bijlsma 1800. Gisteren en vandaag de uien naar binnen gereden onder mooie omstandigheden. Schiet mooi op met deze kiepers 😄

Niet zo gezellig als de veemarkt..

..maar wel net zo effectief! Koemarkt.nl is de online marktplaats voor handel in rundvee.

Advertentie
Bezoek website

Reacties

MaxxuM4ever
Best opzetschot erop, gaat een berg in zo zeker?
bart99
@MaxxuM4ever Schatten een ton of 15/16 aan uien. Kieper wil de trekker wel door duwen in de bochten 😁
MaxxuM4ever
@bart99 wij hadden er laatst zo’n kipper bij met aardappels rooien. Reed prachtig en trok mooi licht.
Maar zolang je een beetje gas geeft en trekkend door een bocht gaat blijf je toch lang baas over de kipper?
Onze eigen mullié kipper is gedwongen gestuurd dus die gaat ff makkelijker de bocht door denk ik dan een starre tandemasser.
bart99
@MaxxuM4ever Dat klopt wel idd. Gas houden in de bocht dan gaat het goed. Maar deze trekker heeft er wel moeite mee om de kieper krap de bocht om te krijgen achteruit. Vrij scherpe bocht op het erf om voor de stortbak te komen. Gestuurde as maakt ook een wereld van verschil inderdaad, dit wringt als een malle. Maar 4wd aan en het wil wel, houdt het leuk 😄
MaxxuM4ever
@bart99 kun je de stortbak niet zo zetten dat je de bochten vooruit kunt nemen en dan recht achteruit er naar toe kunt rijden?
Ik steek liever in een paar ruime bochten dan haaks omtrekken op het erf als het even kan, het erf is binnen no time zwart van de vaneensprongen anders.
Valtra man
@MaxxuM4ever tja 4,6 ton voor een 20 ton duwend gewicht.. wat wil je dan.
@Valtra man
Ik vind dat de Joskin 6500/22 de 8550 al flink doordrukt in de bochten zonder gewicht. Ja ook met natuurlijk. Maar moet er niet aan denken dat de 6400 ermee op pad zou moeten, dat neigt naar onverantwoord 😬
MaxxuM4ever
@valmet6400power met beleid kom je een heel eind. De buurman hier heeft jaren met een dikke drieasser achter zijn JD 6400 de polder door gereden, bij mijn weten nooit een ongeluk gehad.
+1
@MaxxuM4ever
Tuurlijk kom je met beleid een heel eind maar als je een keer moet uitwijken op de weg dan heb je niks meer aan je jaren dat je met beleid gereden hebt. Ik heb ook jaren 12 ton tarwe + 4500 kg kiepwagen achter de Case gehad (72 pk, 3600 kg, zonder remventiel) en ook nooit een ongeluk gehad maar je moet niet in een noodsituatie komen dan haha
MaxxuM4ever
@valmet6400power nee daar heb je helemaal gelijk in. In een noodsituatie reageer je net ff anders en loopt het ineens heel anders af. Of net een vreemde chauffeur erop.
@MaxxuM4ever
Inderdaad! Vooral dat laatste, zelf ken je/weet je de beperkingen van je eigen spul toch het beste 😄

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra 6750 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!