Deze week dan eindelijk toch een keer onder mooie omstandigheden kunnen bemesten. T is nog steeds nat, maar ik kan nu vrijwel overal rijden.

Veenhuis Giertank

dx11
Deze week dan eindelijk toch een keer onder mooie omstandigheden kunnen bemesten. T is nog steeds nat, maar ik kan nu vrijwel overal rijden.

Reacties

CaseCS130
Wordt een lange dag dan zeker, vandaag voor het laatst en de mest moest gescheiden zijn toch?
Terwisscha
@CaseCS130 ja, alleen de dunne fractie mag uitgereden worden
dx11
@CaseCS130 ja klopt. Vorige week is us bilang met de scheider geweest. Mooi spul om weg te rijden, maar zal ook wel wat kosten denk ik zelf. Maar goed, veel kansen niet gekregen dit jaar, dus deze kans maar gepakt
+1
Deutz fahr 5206
Hoe zo alleen dunne fractie wie zegt dat ?

Zekers die sukkels in denhaag ?

Wat is het nut daar van ?
+2
casejxu
Quote Reactie van @Deutz fahr 5206:
sukkels

Hoho word uitgebracht door een boerendochter die er voor geleerd heeft. De mannetjes die het verzonnen hebben zijn zwaar afgestudeerd en wij boeren niet daarvoor dus ja. Wij zullen de gene zijn die er geen verstand van hebben. Gok ik....🤨🤨🤨
+3
KlaasM
@casejxu ha toen onze boerendochter aantrad waren de meeste boeren er blij mee weer een minister van landbouw. En van de CU. Nou dat moest wel goedkomen.
Ik denk dat je inmiddels geen enkele boer meer in Nederland is die ook nog maar iets positiefs wil zeggen over onze juffrouw Schouten
+1
casejxu
@KlaasM klopt. Maar volgens mij verzint zij zelf de meeste dingen ook niet. Ik zou ook niet op die stoel willen zitten😉
+4
KlaasM
@casejxu nee dat doet ze ook ceker niet. Maar ze moest er toch dwars voor gaan liggen bij die gekkigheid die ze nu bedenken? En anders de eer aan je zelf houden en opstappen. Maar nee gewoon dom doorkwaken.
Als in dr hoor blaten heb ik al weer gegeten en gedronken.. bah.
+1
casejxu
@KlaasM dan komt er nooit iemand op die positie als ze elke keer op moeten stappen.... of n keer de verkeerde en denk dat dat nog gevaarlijker is. Veehouderij gaat krimpen. Dat is n feit! Je hoor me nu niet zeggen dat ik daar voorstander van ben. Ik ben voor grondgebonden!
+1
Terwisscha
@casejxu ben ik met je eens. Grondgebonden lost een hoop op. Scheelt Bijvoorbeeld een hoop gesleep met voer en mest.
+1
@KlaasM blij met carola ben ik absoluut niet, bang voor een nog beroerdere opvolger, ja zeker 😅
Ritchie
@ronald-deutz-fahr

Dat maakt niks uit want de ambtenaren op LNV blijven gewoon zitten, de minister is maar gewoon het uithangbord.
+1
@Ritchie totdat T de groot landbouwminister is, dan piep je wel anders.
dx11
Quote Reactie van @ronald-deutz-fahr:
T de groot landbouwminister

Meer respect voor die man dan voor Carola. Hij heeft de boeren wakkergeschud, van de vieze spelletjes die worden gespeeld achter de schermen. Hij is niet de bedenker van het geheel, hij heeft alleen verteld dat het wordt bedacht
+1
Ritchie
@ronald-deutz-fahr

Zoals @dx11 al zegt het beleid wordt door ambtenaren op het ministerie bedacht en niet per se door Carola. Maar toen ze bij Zomergasten over The Biggest Little Farm begon wist ik wel genoeg haha.

Er is daar gewoon 0,0 praktische ervaring binnen die organisatie, je kunt het ze haast niet kwalijk nemen. Te erg voor woorden. Dat verandert niet als De Groot of wie dan ook er zou komen te zitten.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Veenhuis Giertank ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!