Foto van een Fendt 718 SCR met Herder Grenadier MBK 135ls.Seizoen 22 is van start gegaan voor deze maaiarm! De meeste jaren aan een 714 gehangen maar sinds 2018 mag hij zich bewijzen aan de 718. Hij h

Fendt 718 SCR

deutzisthebest
Foto van een Fendt 718 SCR met Herder Grenadier MBK 135ls.

Seizoen 22 is van start gegaan voor deze maaiarm! De meeste jaren aan een 714 gehangen maar sinds 2018 mag hij zich bewijzen aan de 718. Hij heeft zijn nukkigheiden en ouderdomskwaaltjes maar hij werkt heerlijk!

Reacties

Massey 2705
Dat is toch wel een klus geweest van 1 trekker het Herder frame over bouwen op de volgende trekker ?
Maar hij hangt er aan zo te zien , en daar gaat het om 👍👍
deutzisthebest
@Massey 2705

Het was een heel project inderdaad! De ombouw is gedaan door Holland Utrecht mechanisatie. Het enigste wat van het oude frame uiteindelijk is gebruikt is de ankerplaats waar de Herder aanhangt. 😅
De hele trekker is aangepast op het frame net zoals bij een origineel frame. Denk aan andere plek voor hydraulische componenten.
Verder hebben ze lampen aan de zijkant van de cabine geknutseld, ervoor gezorgd dat ik de computer volledig weg kan draaien voor meer zicht en een ruitenwisser aan de rechterkant gemaakt.
fendt308-driver
@deutzisthebest als de arm eraf is, mis je dan nog veel bodemvrijheid door het frame?
+1
deutzisthebest
@fendt308-driver

Met de kuil vast rijden is het in je nadeel. Vooral droog gras gaat snel rollen onder het frame. Met wat natter en zwaarder gras heb je er geen last van en is het extra gewicht weer een voordeel.

Heb nog maar een paar keer gehad dat ik minder ver kwam dan andere trekker dankzij het slootframe. Al merk je wel eens dat ie ergens over een bult grond schuift als je over een bult heen rijdt.

Als je met een de kuil op kort heb ik er nog nooit last van gehad. Vindt het extra gewicht dan heerlijk. Druk bijna alles de kuil op zonder frontgewicht.
Massey 2705
Ja , ik kan me er wat bij voor stellen . 30 jaar geleden een vergelijk baar project onder nomen met een MF3085.

We hebben nu zelf een Fendt 724 , ik dat zo ziet moet de halve trekker uit elkaar om dat frame er tussen te bouwen.

Maar nu zit het er. Heb er maar velen jaren plezier van , want het was denk ik geen goedkoop project ? Maar nu heb je dan ook wat goed is voor velen jaren.
+2
Albert Peters
Succes er mee

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 718 SCR en hebben de trefwoorden poseren en herder geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!