Foto van een John Deere 6175m met pottinger novacat. De fellas na de eerste snee uitgezwaaid en nu maar aan de Oostenrijkse kwaliteit.

Onbekend Onbekend

Foto van een John Deere 6175m met pottinger novacat. De fellas na de eerste snee uitgezwaaid en nu maar aan de Oostenrijkse kwaliteit.

Reacties

frans-NH
Waaraan merk je zoal het verschil in kwaliteit? Is het maaibeeld beter of is de bouwkwaliteit anders?
@frans-NH maait stukken rustiger, minder trillingen en kabaal. Maaibeeld merk je weinig aan. De breekplaatjes bij fella was wel een drama, wij denken omdat het 3,5 m was en er dus teveel kracht kwam op de gehele balk.

Kneuzer van fella verloor nogal gauw een paar (halve schudder) tanden. Dat is nu ook over met deze maaier

Fella was zeker geen slechte maaier. Alleen voor +200 ha per snee misschien niet het meest ideaal. Wel moet ik zeggen dat de fella achtermaaier mooier optilde en zakte tijdens het maaien. Deze duikt eerst met de buitenkant naar beneden voordat de gehele maaier zakt. Nog ff horen/kijken of dat anders kan.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Deutz 8006spezial:
Deze duikt eerst met de buitenkant naar beneden voordat de gehele maaier zakt. Nog ff horen/kijken of dat anders kan.

Misschien kan @Favorit614 reinhard jou nog enkele tips geven. Hij maait er al een paar jaar mee
@Fendt926Driver ik denk zelf dat de oliestroom bij het kleine cilindertje vlakbij de middenophanging te traag is. Maar ik wacht het wel ff af
GerbertXL
@Deutz 8006spezial Volgens mij kun je bij sommige maaiers gewichten krijgen voor 1 zijkant zodat ie beter in balans is.
Poeh he, 200 ha per snee, geen triple overwogen?
@GerbertXL jaa maar zou niet nodig moeten zijn in mijn optiek. Kreeg al de tip om eens te kijken of er een druk meter oid opzit.

Haha ja hele pens werk. Het is bij mijn werkgever, heeft met meerdere dingen te maken dat een trippel niet altijd even handig is daar.
rickboer blija
Quote Reactie van @Deutz 8006spezial:
Haha ja hele pens werk. Het is bij mijn werkgever, heeft met meerdere dingen te maken dat een trippel niet altijd even handig is daar.

Vertel, hier al meer dan 5 jaar met de triple. En op wallen uitmaaien na kunnen we er alles mee doen
@rickboer blija ongeveer 140 hectare greppel land waarbij je met de trippel dan om 0,5/1 m terug moet rijden op zacht veen land. En veel land wat op een polderdijk uitkomt. Daar draai je weinig leuk om met een trippel aangezien de wallen nogal steil zijn.
hobbyboer
Quote Reactie van @Deutz 8006spezial:
op zacht veen land.

Dan is een triple toch juist in het voordeel met een vele malen betere gewichtsverdeling
Hurli356
@hobbyboer ja, eventueel een smalle trippel, neem je alsnog zeker zoveel mee met betere gewichtsverdeling
CaseCS130
@Deutz 8006spezial Hmm, die kneuzer vind ik juist geweldig. Achtermaaier is van 2008 denk ik, maar nog nooit een tand verloren.
Breekplaatjes gebeurt hier ook wel eens af en toe, dat is een gedoe idd.
@CaseCS130 ja die breekplaatjes is niet echt een succes, snap het systeem wel maar is niet echt geweldig. Ja weet ook niet helemaal waar het aan ligt, rijden eigenlijk weinig harder dan 13,5 met maaien dus echt op zen donder krijgen zal ook wel mee vallen. Wel het idee dat het sneller gebeurde bij het taaie klei/zavel gras wat in de buurt van vd valk lwd ligt
CaseCS130
@Deutz 8006spezial Nee, ik weet het ook niet. Wij hadden ook altijd een perceel met dat soort grond aan de andere kant van het kanaal, maar geen problemen mee.
benieuwd wat je van de Pottinger vindt. Het is een goed merk maar eerlijk gezegd valt mij het verschil met bv Fella tegen bij onze schudder.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Onbekend ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!