Foto van een Avr Mistral met op de achtergrond de haspel.Het is hier zo droog dat de haspels aan moeten om de aardappels zonder beschadigingen te kunnen rooien. Door de droogte zijn de kluiten bovenop

Avr Mistral

stannetje96
Foto van een Avr Mistral met op de achtergrond de haspel.

Het is hier zo droog dat de haspels aan moeten om de aardappels zonder beschadigingen te kunnen rooien. Door de droogte zijn de kluiten bovenop bunkerhard geworden waardoor de aardappels beschadigen. Ook kan er door de droogte geen losse grond op de mat worden gehouden waardoor de aardappels ook beschadigen. Door er met de haspel een 15mm water op te gooien gaat het rooien prachtig.

Op deze foto worden de vr808 gerooid die komend jaar rond april/mei in het chips zakkie zullen belanden.

Reacties

Pieter Buren
Jullie mogen tenminste beregenen. Wij moeten op regen wachten.
stannetje96
@Pieter Buren geeft wel meer rust haha
Is wel een hoop extra werk om te beregenen. Gelukkig is dit wel te plannen. Eind komende week lijkt het wel te gaan regenen
MaxxuM4ever
Het rooit prachtig zo zeker? De haspel staat al een mooi stuk verder weg. Hoeveel tijd houd je tussen nat gooien en rooien?
Het rooien heeft bij ons een tijdje stil gelegen vanweg de droogte en nog wat oude moeren in 1 perceel. Maar hopelijk nu met wat regen van boven kunnen ze eruit.
Heb je alle pootgoed al kunnen rooien of wachten die percelen ook nog op water van boven?
stannetje96
@MaxxuM4ever al het pootgoed is er uit. Was wel aan de droge kant maar dat kan ook wat langer toe.

Probeer er ongeveer 24 uur van te voren een 15mm er op te gooien. Dan rooit het zo weer zonder te plakken. Reden het meeste tussen de 5-6 km/h.
MaxxuM4ever
@stannetje96 zo dan komen er wel ff aardappels thuis met die snelheden. Alles in kisten of lekker in de luie stoel bij de boxenvuller?
stannetje96
@MaxxuM4ever alles in kisten, dan wordt het gas van de linde wel goed ingetrapt inderdaad. Thuis kon ik het in me eentje wel bijhouden en voor de rest een mannetje erbij.
Ritchie
@stannetje96

Wij hebben dit jaar ook de uien en aardappels in kisten gedraaid met een kistenvuller. Als je dan niet precies goed staat kost het wel veel capaciteit vind ik. Maargoed heb je altijd met die eerste keren.
stannetje96
@Ritchie hoe bedoel je niet precies goed staat?
Ritchie
@stannetje96

Nou van die zaken als hoe ver moet je met de kist rijden enz. Lege kisten aanvoeren moet je eigenlijk met een andere heftruck kunnen doen maar dat paste niet dus moest het met 1 heftruck. Maar dat ligt ook aan het type kistenvuller natuurlijk.
stannetje96
@Ritchie ja op die manier. Het scheelt inderdaad hoever je moet rijden met de kisten. Ik doe het wel met 1 heftruck en probeer van te voren al wat lege kisten vlakbij de kistenvuller neer te zetten en deze voorraad aan te vullen als er even geen kieper is. Dan hoef ik in de tijd dat de kiepwagen voor de stortbak staat alleen de volle weg te rijden
trean
@Ritchie wat voor kistenvuller heb je dan dat je maar met 1 heftruck de lege kisten erin kunt zetten?

Met pootgoed moet je zoon rooier toch wel bij kunnen met 1 heftruck als je niet te ver moet rijden tenminste,

Als de lege kisten maar vlakbij de plek staan waar je de volle neerzet hoeft dat niet heel veel tijd te kosten, maar een voorraadje kortbij is altijd makkelijk, als het even kan een stukje vooruit werken met kaartjes nieten of stickers plakken scheelt wel veel tijd, dan hoef je niet meer van de heftruck af

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Avr Mistral ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!