Mais hakselen Saasveld. Foto is geplaatst door roscho op 25-09-2021 om 19:08:56, met 13 reacties.

Same Onbekend

roscho
Mais hakselen Saasveld

Reacties

+2
Ziet er gezellig uit, waren dit allemaal same rijders die met een lege wagen stonden te wachten tot de hakselaar weer draaide?😎
+10
roscho
Quote Reactie van @ronald-deutz-fahr:
same rijders die met een lege wagen stonden te wachten

Dat waren wel de hoofdpersonen, maar er waren ook wat toeschouwers, waaronder TF-ers.
Omdat het stuk niet af dreigde te komen, heeft @Fendt926Driver zijn Claas 860 maar gestart en toen ging het heel wat vlugger, met 6 rijen tegelijk. Toen ontstond de file bij de maishoop, ook al omdat er een mestwagentje meereed dat maar niet leeg wou. Maar de twee een-rij hakselaars hielden het toch lang vol.
Een prachtig gezicht trouwens om te zien welke accenten de rijders aan hun trekkers hadden gelegd. Van heel klein maar superfijn tot functioneel en groot (voor de tijd waaruit die trekkers stammen dan).
De dag bleek een waar avontuur te zijn voor veel rijders. In de tijd waarin de jongens groot geworden zijn, bestond er in West-Nederland nog geen maisteelt. Het was dus even wennen hoe ver je van de hakselaar af moet rijden en hoe je het best tegen de hoop op kunt. En tenslotte wou iedereen elke trekker graag proberen en dat gaf soms wat bedieningsproblemen ("Waar zit de vierwiel?").
Overigens geweldig dat een aantal van de rijders het er voor over hadden om een dag van tevoren hun materiaal al te brengen en een nachtje over te blijven.
+3
Fendt926Driver
@roscho prachtig verwoord.
Helaas heb ik jou persoonlijk niet ontmoet.
Je was welkom geweest in de hakselaar om een paar rijen te hakselen
+3
roscho
@Fendt926Driver Ik zag je eerst niet, pas toen je in de hakselaar klom. Ik had je ook graag de hand geschud (dat mag vanaf vandaag weer), maar om daarvoor nou voor die hakselaar te springen.... 😂 Een paar rijen hakselen, dat had ik wel gewild, maar ik kon niet te lang blijven, mijn vrouw stond op me te wachten. Ik heb dat vroeger wel eens gedaan met een omgebouwde 80SF/Kemper3000. Mijn zwager had een bruiloft en ik moest er met de hakselaar uit. Vond ik wel heel spannend en even wennen aan de hydrostaat. Automatisch probeer je een koppeling en een rem te vinden. Had wel geholpen met ombouw en met naastrijden, maar zelf hakselen nog nooit. En later nog eens, toen de 80SF niet door de modder kon komen hebben we de hakselaar achter mijn Schlüter 1500 gehangen. In de modder, met voldoende wielslip ging dat goed, op de hoge grond liep de trekker veel te snel achteruit. Met wat maisblad voor de koeler liep hij snel warm.
Ik heb trouwens nog een aardige dame ontmoet, ze heette Sandra. Ze was er maar druk mee, vertelde ze. 😉
+2
Fendt926Driver
Quote Reactie van @roscho:
Ik zag je eerst niet, pas toen je in de hakselaar klom.

Toen jij mij in de haksalaar zag klimmen. Was ik net terug van het bekijken van de deutz verzameling van mijn buurman met @joop-same .
+3
SJB533
Wim geeft tekst en uitleg? 🤔
+2
roscho
Quote Reactie van @SJB533:
Wim geeft tekst en uitleg

Wim was een paar minuten verslagen omdat zijn hakselaar verstopt zat. Gelukkig was het snel opgelost en daar knapte Wim zichtbaar van op.
+3
jesperb
@roscho ja klopt ik had met m te doen toen die zich vast klampte aan die kipper!
+6
deJong
Klinkt wel heel gezellig👍 toch ook maar eens om mij heen kijken voor een same'tje😄
+3
roscho
Quote Reactie van @deJong:
om mij heen kijken voor een same'tje

Er staan er wel een paar, met 4wd, bij Mark de Bresser. Ik kan zo op afstand niet zien of het wat is. Zie markdebresser.nl/occasions/nl/…
De meeste oude lopen trouwens wel vrij langzaam, ben je wat lang onderweg als je naar zulke bijeenkomsten wilt. Of je koopt er een vrachtwagentje bij.... 🤔
+1
roscho
Quote Reactie van @deJong:
kijken voor een same'tje

In Frankrijk staan er hopen te koop, van oud, krakkemikkig en goedkoop tot bijna nieuw. Kijk maar eens op leboncoin.fr/ . Let op: als je de pagina automatisch laat vertalen door Google wordt elk "Same" vertaald met "Hetzelfde" of "Dezelfde". Je denkt in eerste instantie dat al die advertenties van dezelfde trekker zijn.... 🤣
+1
a3vandiejen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Same en hebben de trefwoorden maisoogst 2021 en mais hakselen saasveld geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!