Hier zie je Mts. Hensbergen  (Giethoorn) × met een Ford 8830. De maïs zit weer aan de bult en precies voor de dikke bui regen het kleed over de twee bulten heen gekregen. Kolf was mooi rijp, plant h

Ford 8830

+1
RickHensbergen
Hier zie je Mts. Hensbergen (Giethoorn) × met een Ford 8830. De maïs zit weer aan de bult en precies voor de dikke bui regen het kleed over de twee bulten heen gekregen. Kolf was mooi rijp, plant helaas nog iets te groen. Maar ja, dit keer braaf voor 1 oktober de groenbemester er in..

Reacties

+6
MaxxuM4ever
Ik blijf het toch een gekke verplichting vinden. Je haalt je was toch ook niet uit de wasmachine na een uur, klaar of niet?
+3
RickHensbergen
@MaxxuM4ever Ik vind het ook grote onzin, deze wetgeving. Heb het helaas zelf niet bedacht.. Het is dat de kolf mooi was, anders had ik tot volgende week gewacht.
+5
CaseCS130
@MaxxuM4ever sws is datums plakken op de natuur grote onzin. Het weer bepaalt veel meer of er wel of niet uitspoeling kan optreden dan een datum. En na het weer van de afgelopen weken is dat echt niet aan de orde nu.
walker1
@CaseCS130 Ja precies dat. Groenbemester zaaien als vanggewas, daar is op zich niks mis mee. Maar wanneer je mais of wat voor gewas dan ook kan oogsten is wel afhankelijk van hoe het groeiseizoen verloopt qua temperatuur, regen, etc, of je vroeg of laat hebt kunnen zaaien, hoe het weer is in de herfst. Weer is nu goed, maar het had evengoed ook al weken lang regenweer kunnen zijn en dan kan je op veel percelen niet eens oogsten.
+1
JDFreaky
@walker1
jawel hoor dan kun je alsnog prima oogsten je ziet dan alle sjorbanden en lieren en sleepkabels en rupswielen enz tevoorschijn komen... en ze gaan gewoon verder met KNOOIEN! 🤣🤣🤣 waar dat soort mensen dan hun verstand heeft gelaten dat is n tweede😋 maar ze moeten en zullen het eraf krijgen
ook al leggen ze soms nog geen 100 meter in een uur af....en zitten ze tot aan de kloten erin.... er zit wat in die koppies van dat soort lui wat verre van verstand lijkt soms

in elk geval top dat je alles voor de regen binnen hebt... dat scheelt een hoop drama😊👍
+2
RickHensbergen
@JDFreaky Ben zojuist tijdens mijn ritje snelweg, de eerste silagewagens alweer tegen gekomen die werden leeg geschept met een kraan.. Dus inderdaad, het spijt me nu ook weer niet zo heel erg dat de maïs voor mooi nét iets te vroeg is gehakseld.
EA_MF
Quote Reactie van @MaxxuM4ever:
Ik blijf het toch een gekke verplichting vinden.

Het alternatief is niet zo moeilijk toch? Onderzaaien wil prima in mais
Miniplaat
@EA_MF
Voor CCM deel ik die mening toch niet helemaal 😃 Onderzaaien en vervolgens 40 ton stengelmassa er overheen gaat niet helemaal werken namelijk. En toch durven ze na CCM ook een vaste einddatum aan te houden (31 oktober). Deze datum gaan wij dit jaar ook niet overal halen, enkel op de vroegere percelen. Volgens RVO moeten wij dan zelfs verplicht het vanggewas als hoofdteelt aan gaan houden voor volgend jaar.. (no fucking way 😤 )

"Wanneer vanggewas als hoofdteelt

Soms is het verplicht om uw vanggewas als hoofdteelt te gebruiken voor het volgende jaar. U doet dit als u vanaf 2 oktober, maar uiterlijk 31 oktober:

een vanggewas teelt na snijmais, of;
een andere maissoort oogst en het vanggewas niet direct daarna kunt zaaien."
EA_MF
Quote Reactie van @Miniplaat:
vervolgens 40 ton stengelmassa er overheen gaat niet helemaal werken namelijk.

Dat is wel een probleem inderdaad.

Geen idee of het hier ook zou werken (wij verbouwen enkel snijmais de laatste jaren) in Amerika hebben degene die met (ondergezaaide) groenbemesters werken vaak geen hakselmessen onder de kolvenplukker, of ze hebben deze uitgeschakeld. Daardoor heeft het vanggewas iets meer licht om zich te ontwikkelen na de oogst.

Blijft denk ik een kwestie van veel expirimenteren en leren, zowel voor de boeren als het ministerie, feit is wel dat we er meer mee aan de slag zullen moeten de komende jaren. Daarin speelt ook nog mee welke herbicides er nog toegelaten blijven de komende jaren.
rubencasecs
@Miniplaat dat gaat prima, het is 30 ton ipv 40 ton denk ik en verdeeld over een hektare valt dat wel mee, hier komt het gras er iig goed doorheen
+1
Boeder foto
Super.mooi klus trekker👌👌💪💪
+1
remco rooks
Geen gelul dik spul 💯
+1
a3vandiejen
Schitterend.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 8830 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!