Vanochtend de eerste 3 ha maïs gehakseld, om in najaar 2022 mee te kunnen beginnen.. Foto is geplaatst door ZetorTwente op 29-09-2021 om 12:29:22, met 8 reacties.

Zetor Forterra 11741

ZetorTwente
Vanochtend de eerste 3 ha maïs gehakseld, om in najaar 2022 mee te kunnen beginnen.

Reacties

ArieV
Das mooi op tijd! dan is de kuil wel geconserveerd...
ZetorTwente
@ArieV Ja, dit perceel stond op stam erg droog,dus alvast maar eraf gehakseld. Kuil waar we nu van voeren kunnen we december net mee halen denk ik. En daarna beginnen aan de grote kuil van dit jaar.
ArieV
Mooie strategie!! Dan weet je tenminste waar je mee bezig bent. Wij hoeven geen mais meer te kuilen. Zijn overgegaan naar witvlees. In verleden wel afmest gehad, ook paar jaar alles opgestart. Maar met de corona was het beter voor ons om te verbouwen naar wit.
ZetorTwente
@ArieV Ja, proberen zo de dip in opname die je hebt als je nieuwe maïs (ondanks dat die vaak wel aantal weken heeft gezeten) gaat voeren te voorkomen.
Oké, van vrij naar contract gegaan?
ArieV
@ZetorTwente Nee, we zaten altijd wel op contract. Wit vind ik mooier om te doen. Maar dat is persoonlijk. iedereen moet doen waar hij of zij goed in is!
ZetorTwente
@ArieV Aah juist. Stage gelopen bij een boer met wit en rosé, maar rosé is toch veel mooier, heb je ook nog buitenwerk, vinden wij dan weer mooier 🙈🙈
ArieV
@ZetorTwente vroeger neigde ik ook naar rose. Alleen rose hebben we ook een tijdje gehad, maar toen kwamen er ziektes in die alleen met lange overbruggingstijd bestreden kon worden. Ziektes(salmonella dublin) kunnen tot 16 weken in de stal blijven. Als je dan opstart, dan ga de koppel er na 10 weken uit. Dan overleeft die ziekte kiemen het proces. Dus daarom zijn we naar wit overgegaan, en bevalt me goed.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor Forterra 11741 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!