Foto van een Ahlmann AZ 150, maiskuil verder vol leggen met banden, pa van de week nog niet aan toe gekomen. Ideaal dat zwenken met zulk werk.

Ahlmann AZ 150

johndeere6230
Foto van een Ahlmann AZ 150, maiskuil verder vol leggen met banden, pa van de week nog niet aan toe gekomen. Ideaal dat zwenken met zulk werk.

Reacties

+2
BEboer
Strak werk 👌
johndeere6230
@BEboer

Danku, leggen ze altijd mooi recht achter elkaar, kun je elke keer kuil open maken gewoon de banden op de band erachter opstapelen, heb je gelijk een meter open
arjanvw
@johndeere6230 kuil ligt er sowieso strak bij! 👍
+1
johndeere6230
@arjanvw

Dat zeker, altijd dezelfde machinist erop scheelt een hoop, hij kent z'n shovel ook wel, dus de kanten zitten ook goed vast, erg over te spreken in ieder geval.
BEboer
De kuil zelf is ook door een vakman ingekuild. Mooi gootje ad zijkant overal perfect even hoog 👌 hier verdwijnt soms een half of een volledig gootje ih heetst vd strijd. Als je een pak boven de muur zit is het vaak moeilijk om het gootje te houden vind ik. Heb ook vaak geen tijd om de kantjes bij te werken tijdens het hakselen. Heb vaak nog 2a3u werk om de finishing touch te doen voor het plastiek er over kan.
johndeere6230
@BEboer

Het is zeker een vakman, gootje hebben we zelf even met de schep er langs gemaakt, per silo even een kwartiertje aan het scheppen geweest. Dus goed te overzien. 2 a 3 u is wel een hele tijd ja, soms is het ook beter dat je er aan het eind pas aan begint anders blijft die even goed naar buiten lopen. Maar kost een hoop tijd dan als alles tot de muur ligt
BEboer
@johndeere6230 nadeel is dat hier de silos wat te vol liģgen. En dat er wat werk is om alles mooi rond te leggen om mooi luchtdicht te maken met spanriemen.
johndeere6230
@BEboer

Ah op die manier ja, ja met spanbanden moeten ze idd wel goed rond liggen
BEboer
@johndeere6230 met die gesneden vrachtwagenbanden ziet het er ook wel strak uit. Maar heb je daar geen last van ijzerdeeltjes mee? Ik heb 2jaar geleden 75% van men autobanden opgeruimd kreeg 30% subsidie van de overheid maar koste alsnog een pak geld om af te voeren.
johndeere6230
Quote Reactie van @BEboer:
Maar heb je daar geen last van ijzerdeeltjes mee?

Zit weinig ijzer in, is alleen de wang. Soms 1 die net te ver het loopvlak op is gesneden dat er wat in zit, verder niet eigenlijk. Grootste winst is wat dat betreft dat er geen water in blijft staan, autobanden oid willen dan op een keer uit elkaar gaan vallen.

Ah oke! Ja dure hobby dat banden afvoeren, wel mooi dat je er nog subsidie voor kreeg, wat was de rede dat ze er subsidie voor gaven?
langeslagdiesel
@johndeere6230 dit hoef je hier aan de kust niet te proberen. Dan waaien ze er zo af. Hier heb je juist water nodig in de banden. Maar hier zijn de meeste ook opgeruimd in de subsidie regeling. Überhaupt niet veel rijkuilen meer hier in de buurt.
johndeere6230
@langeslagdiesel

Ah oké! Naja deze wegen meer dan een autoband vol water, vrachtwagenbanden vol water is wel een ander verhaal 😅
@langeslagdiesel als deze banden wegwaaien waait er meer weg, 15-20 ongeveer wegen ze
+1
johndeere6230
@ronald-deutz-fahr

Precies, zeker als die strak vol ligt zoals hier😅
roscho
Quote Reactie van @langeslagdiesel:
Hier heb je juist water nodig in de banden

Al dat stilstaande water in de banden vormt de grootst mogelijke broedplaats voor muggen. En de gevaarlijke, tropische muggen komen eraan!
+1
@roscho em wat denk je van ratten en muizen?
En stilstaand water en wat er tijden in zit
+1
BEboer
@johndeere6230 was éénmalig een subsidie vd Vlaamse overheid om mensen te stimuleren om de overtollige autobanden op te ruimen. Momenteel kunnen we zelf 40% subsidie krijgen voor "alternatieven om de kuil af te dekken met uitzondering van autobanden" vb een afdeksysteem.
johndeere6230
@BEboer

Ahh op die manier, leuk werk ja! Dan is het een stuk interessanter om zoiets aan te schaffen
caseboy
Onder in die bocht van de giek zie ik dat de lak eraf is, raakt ie daar de banden welis?
jmos
@caseboy er is geen ahlmann met zwenkgiek die daar de verf er nog op heeft zitten
caseboy
@jmos net als een dissel van een aanhanger dus. het viel me nou toevallig op.
johndeere6230
@caseboy

Wel vaker dan eens ja, gebeurt vaak onbewust, net bij dat ene hoekje kunnen ofzo
Deere Hunter
Strakke kuil, overigens hebben jullie volgens mij ook een super strak bedrijf!
johndeere6230
@Deere Hunter

Ja dat kan de shovelpiloot wel, enige werk wat we er verder aan hebben gehad is een randje voor de slurf scheppen, hij was iets uitgelopen, verder niks eigenlijk.

Danku, had je zelf met eigen ogen kunnen zien een paar jaar terug 😜😜 als je keer in de buurt bent, dan stuur je maar een appje, kom je maar een bakkie doen!
+1
Deere Hunter
@johndeere6230 haha dat klopt, ik kom een keer langs als ik de buurt ben!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ahlmann AZ 150 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!