Na een half jaar weer even Brutus tot leven gewekt en enkele meters vooruit en achteruit gereden nadat we problemen kregen met de versnellingsbak...Na wat begonnen was met een losgelopen borgbout eind

Schlüter Super 1250 VL Special

+1
Schluterfan
Na een half jaar weer even Brutus tot leven gewekt en enkele meters vooruit en achteruit gereden nadat we problemen kregen met de versnellingsbak...

Na wat begonnen was met een losgelopen borgbout eindigde in toch een revisie van bijna alle lagers in het voorste deel van de versnellingsbak.

Een echte rit zat er nog niet in, ik had wat stuurolie te kort. Komt volgende week verandering in. En hopen dat we binnen enkele weken enkele hectares kunnen ploegen...

Reacties

+1
deufi
Je eigen trekker? Mooie machine
+1
Schluterfan
@deufi

Ja, sinds 2005.
deufi
@Schluterfan hoeveel heb je er? Als ultieme fan een loods vol?
+1
Schluterfan
@deufi 4, deze Super 1250VL Special, Compact 950TV, Super E6600V (Super 950V exportuitvoering), SF50 (S450 exportuitvoering) en een sloper Super E6600V.
deufi
@Schluterfan mooi voor de hobby! ik ben geen kenner, maar de 1250 is zeker de grootste?
Schluterfan
@deufi ja, doen er al ons werk mee, alleen dit jaar niet 😅
DANOONTJE POWERR
Prachtig, hopen dat alles nu goed is!
+1
Schluterfan
@DANOONTJE POWERR Dat hoop ik ook. Deze versnellingsbak was toch net wat harder werken dat die uit de S450 😅
schluterman
@Schluterfan mooi dat hij weer in mekaar staat Simon
+1
Hidde Gröniger
Mooie trekker
+1
Hannesman
Mooi dat de reparatie geslaagd is, kan je er weer mee aant werk 💪
roscho
Fijn dat hij weer klaar is. Wat zit daar trouwens voor vooras onder? Het differentieel is zo klein. Onze 1500 zat nog zo'n grote ZF-pot onder.
+1
schluterman
@roscho dit is een super 1250 vl special dit is ook ZF as alleen een latere versie
roscho
Quote Reactie van @schluterman:
ZF as alleen een latere versie

Ik had dergelijke differentieels al wel eens gezien onder kranen, maar nog nooit onder een Schlüter.
+1
schluterman
@roscho deze as heeft meer stuuruitsag
+1
Schluterfan
@roscho

Hier ligt een ZF APL 350 onder, die kan de wielen ook 5graden onder een andere hoek sturen zodat de draaicirkel kleiner word. Wij wilden in 2004 toen we een Schlüter zochten echt eentje met deze vooras. Hebben daardoor een 1050 met fronthef en die goedkoper was laten staan (deze lopen ook maar 36, terwijl de 1250 44 km/u gaat). Ik vind de 1250 een stuk wendbaarder eigenlijk dan de Compact op een of andere manier. Ik vind het vooral luxe bij het ploegen. Kleinere kopakker. Ik heb nog geploegt met een 1900 waar vooraan 34s opliggen en de lompe vooras heeft, dat is al een ander slagschip om mee te werken.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super 1250 VL Special ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!