Foto van een John Deere 8R280’s met Bunning lowlander 230 wide body mest strooiers. Foto is geplaatst door catfan55 op 10-10-2021 om 14:57:51, met 7 reacties.

John Deere 8R

+1
catfan55
Foto van een John Deere 8R280’s met Bunning lowlander 230 wide body mest strooiers

Reacties

Hurli356
En nu bijna een seizoen gedraaid. Positieve ervaringen opgedaan? Bevalt deze loader nog? Of achteraf liever wat anders gehad?
catfan55
De shovel doet het goed, een 721 of 621 XR was mooier geweest maar dit gaat ook goed, de bunnings bevallen prima. Goede degelijke machine
Hurli356
Ziet er ook mooi in balans uit, de combinatie tussen trekker en strooier. Met een zwaardere loader had je nog wat groter gekund qua bak en zo sneller kunnen laden?
+2
catfan55
@Hurli356 wat meer laadhoogte & bereik was prettig geweest voor de shovel. En een grotere bak is altijd goed. Sneller vol = sneller terug voor de volgende vracht. Ook vind ik de deze banden aan de smalle kant. Is altijd nat onder de mest bult en deze willen wel knijpen maar wel enorm grip. Als ik eens een mooi gebruikt setje 710’s of 750’s kan vinden met velgen voor een ZF as dan gaan ze in de container deze kant op.

Ik zal je alvast voor zijn op de volgde vraag 😂 Een hoogkiepbak wil ik er absoluut niet aan hebben, 1, meer gewicht & draaiende delen die slijten, 2 de loader heeft maar 1 extra functie en ik kan de grapple niet missen met mest laden
Hurli356
@catfan55 mooi uitgebreid verhaal. Mooi om te merken dat er gewoon een goede onderbouwing in het verhaal zit. En snap ook dat als je hier geschikt aan kunt komen je geen kapitalen extra gaat uitgeven voor iets dat net wat lekkerder werkt, zeker voor een nieuwe uitdaging als dit waarbij het sowieso uitproberen is en er bovendien niet eens altijd met de shovel geladen wordt.
+2
catfan55
@Hurli356 we waren eigenlijk opzoek naar een Volvo op een Deere. Maar binnen het budget werd dat een redelijk oude met 10-15.000 uur waar dan nog een grapple bak & ag banden onder moesten
Moet ook zeggen dat we stront mazzel hebben gehad met deze, dit is een 2014 met 6400 uur waar al ag banden onder zaten & met grapple bak. Hier krijgen we geen scheur mee aan de broek. Deze gaat over 3 jaar mee 8-9000 uur voor het zelfde geld weg als waar hij voor gekocht is. Mochten er iets anders geschikts tegen komen kan deze altijd weer weg. Tot die tijd doet ie het prima. Gaat altijd beter als met de hand laden 😁

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 8R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!