Een Valtra A114 voor de Kemper opraapwagen. Onze 6400 heeft wat technische problemen dus daarom even wat anders uitproberen.

Valtra A114

+2
Valtraboerties
Een Valtra A114 voor de Kemper opraapwagen. Onze 6400 heeft wat technische problemen dus daarom even wat anders uitproberen.

Reacties

2850Johndeere6R
Zoiets hebben wij ook op demo gehad, ik vond het allemaal erg goedkoop aanvoelen en reed heel anders dan ik van Valtra gewend ben😬 weet niet wat jou ervaring is?
+1
Valtraboerties
@2850Johndeere6R
Joa goedkoop wil ik niet meteen zeggen maar ik ben nog niet erg overtuigd inderdaad. trekker komt sowieso eigenlijk wat tekort voor deze wagen en dan 3cil met 4cil vergelijken is ook niet helemaal eerlijk.
Valtrapowerr
@Valtraboerties een Valtra G serie is ook een wat betere vergelijking met je 6400
Valtraboerties
@Valtrapowerr ja klopt helemaal, tis me allemaal veel te duur. Beetje de ogen openhouden voor een jong gebruikte 6 of 8000 serie😃
Valtrapowerr
@Valtraboerties ik zou wat jonger kijken een n121 zijn een stuk jonger en relatief niet zoveel duurder dan een 6 of 8000 serie die vind ik vaak redelijk duur nog
+1
valmet6400power
@Valtrapowerr
N121 is een pittig ding! @stannetje96 heeft er ook een maar die doet leuk mee tussen de 6 cilinders volgens mij 😄
+1
valmet6400power
@Valtraboerties
Jong gebruikte 8000 serie HiTech zijn er niet of anders zo duur dat je beter jonger kunt kopen zoals een 121..
+1
valmet6400power
@zettelmeyer
Die is helemaal te duur 😂😂
Het is maar een 8150 hè, met zo’n mini motor 😜
@valmet6400power beetje respect voor de 6.6 liter he 🤣
valmet6400power
@MaartenMandemaker
Ja ja zeker, wij hebben z’n kleine broertje in de 4,4 liter 😄
@valmet6400power Haha, zijn taaie blokjes. Wij hebben 2 kleine broertjes van de 7.4 liter
valmet6400power
@MaartenMandemaker
Ja wij hebben 4,4 4,9 en 7,4 liter haha
+1
@valmet6400power wij 4.9 6.6 en 8.4 😄
J asper
@zettelmeyer En maar klagen dat Fendt zo duur is die valmet mannen😜
zettelmeyer
@J asper en dat zegt een jd man😋
+1
J asper
@zettelmeyer How how, is schelden nu meteen nodig 🤣😜
valmet6400power
@J asper
Haha dit is kaliber 800 turboshifs. Ze zijn veel te duur maar het wordt betaald dus is het dan te duur? Nee blijkbaar niet maar wel veel geld voor een stuk ijzer op wielen heel kort door de bocht..
+1
PieterA
@valmet6400power 800 turboshift is wel ff wat anders hoor. Deze 8150 was de directe concurrent van de 512 C. En daar kun je hem nu nog steeds het best mee vergelijken denk ik.

Wij rijden Agrotron 120 mk3, maar die tilt 3 ton meer, heeft een 20 cm langere wielbasis, 7,1 liter motor, 4 trapspowershift, 4 aftakastoerentallen. Dat kun je toch eigenlijk niet meer vergelijken met een 8150. (Wij willen hem nog niet verkopen voor 33.000 hoor)
+1
valmet6400power
@PieterA
Nee je hebt gelijk, technisch is het helemaal niet gelijk maar ik bedoel de mate waarin er (te) veel geld wordt betaald voor een trekker. Omdat het een “icoon” is van een merk of serie haha
+2
T930
@valmet6400power laast is er nog een turboshift 824 verkocht voor bijna 80000 euro met rond de 11000 uur dan valt de prijs van de 8150 nog wel mee 😂
Fendt926Driver
Quote Reactie van @valmet6400power:
Ze zijn veel te duur maar het wordt betaald dus is het dan te duur? Nee blijkbaar niet maar wel veel geld voor een stuk ijzer op wielen

Poahh dat moeten wij eens over een fendt zeggen.
Dan staan de valtra mensen op de achterste benen..
En nu het over valtra gaat is het ineens heel normaal😇😇😇😇
+2
valmet6400power
@Fendt926Driver
Haha je kunt het ook zo bekijken, ik geef het gewoon toe. Daar hebben Fendt fanaten over het algemeen meer moeite mee 😂
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @valmet6400power:
Fendt fanaten over het algemeen meer moeite mee

Wij hebben daar ook geen moeite mee.
We betalen het er voor omdat het het ons waard is.
En in onze situatie bijzonder voordelig uitpakt.
Maar iedereen moet daar steeds een mening over hebben die dan direct als waarheid bestempeld moet worden omdat zei het anders zien
+2
valmet6400power
@Fendt926Driver
Je kan het ook omdraaien, de rest ziet het als waarheid alleen jullie niet?

Neehoor, ik kan niet (zoals ik al eerder gezegd heb) in je portemonnee kijken dus je moet vooral doen waar jij je goed bij voelt. Dus als jij de, in onze ogen, te dure Fendt helemaal de hemel in prijst dan heb je mijn zegen. Alleen feit blijft dat bij een nieuwe trekker van 150 (of 200, of 250 etc) pk er ten opzichte van een Massey Ferguson, New Holland of John Deere een heel groot verschil in euro’s zit. En dat is een feit en of dat dan terecht is, Fendt rijders zullen zeggen van wel. Anderen van niet.

Ps: dan kun je wel zeggen waarom vergelijk je geen nieuwe Kubota met een John Deere maar dat is geen vergelijk aangezien haast niemand die dingen gaat inzetten hier 😂
J asper
@valmet6400power tractors-and-machinery.nl/item/643662/…

Op jou berendenering is die het waard.
Nou dan heeft die niet duur gereden met zijn Nieuwe Fendt. Maar goed moet ieder zelf weten ik help niet met een Valmet betalen en ook niet met die Fendt betalen😂

Maar als het jou om goedkoop ging had je alles wel weg gedaan en een weer gekocht die stakkerbouwers kunnen ook zat met een trekker af😂🤣 staan meeste van het jaar toch in de schuur
zettelmeyer
@J asper lees de onderste zin ff van de advertentie....
J asper
@zettelmeyer Nieuw bak en dan weer 12000 uur teken ik er voor, welk merk dan ook😅
+3
valmet6400power
@J asper
Ach ja, melkveehouders hoeven ook alleen maar een telefoon te hebben om de loonwerker te bellen om te maaien, hakselen en mest te rijden, de loon voerder te bellen en de melkrobot in de gaten te houden. Dat is helemaal goedkoop.
newholland6640
@valmet6400power

Jullie kunnen toch ook loonwerker bellen?
+2
valmet6400power
@newholland6640 @J asper
Zeker, dat doen wij zelf ook voor het bieten rooien en graszaad maaien. Ik weet niet of ik het juist heb maar het zit zo volgens mij:

1) Het punt bij akkerbouw is dat als er een piek is, er teveel hectares gedaan moeten worden of er te weinig capaciteit is. Voorbeeld: zeg aardappels rooien, behalve dat bijna iedereen dat wel zelf doet hier, maar een 4-rijer zal er gemiddeld (als de grond niet nat is) als het mooi gaat 1 hectare per uur uit kunnen rijden. Als iemand dan 20 hectare aardappels moet rooien dan gaat ie dat niet redden in één dag. Gevolg is dat degene die erna op de lijst staat bij de loonwerker dus ook langer moet wachten voordat hij aan de beurt is. Zelfde met tarwe, als dat rijp is moet het er gewoon af. Als je een zomer hebt waarbij het 4 weken lang 35 graden is dan is dat niet zo spannend dan kun je wachten op de loonwerker. Maar het lijkt altijd wel mooi weer totdat de tarwe rijp is en dan wordt het wisselvallig. Als je dan een bak water erin krijgt en wind, dan ligt de eerste paar ton tarwe per hectare alweer op de grond.

Een triple maaier vliegt er met 15 km/u overheen en kan weet ik veel hoeveel hectare kan doen op een dag. Het inkuilen/oprapen is ook allemaal met groot materiaal waardoor er veel capaciteit is waardoor het per hectare niet "duur" is en waarbij je dan ook veel hectares kunt doen op een dag. Als ik hoor dat er voor 15 euro/ha wordt gemaaid dan kun je zelf geen maaier voor laten rijden met een trekker en een poppetje en je eigen diesel.

2) Akkerbouwers verdienen hun inkomen (meestal) met de verkoop van hun eigen producten. Te laat of niet kunnen oogsten betekent direct een lager inkomen. Veehouders kunnen gras bij kopen of mais als hun eigen opbrengst tegenvalt. Die koeien merken het verschil toch niet, alleen de veehouder omdat hij extra kosten moet maken voor het voer. Dus de akkerbouwers kunnen beter investeren in machines zodat ze bij goede omstandigheden klappen kunnen maken in plaats van dat ze moeten wachten op de loonwerker en dan onder slechte(re) omstandigheden aan de gang moeten is mijn mening.
+5
J asper
@valmet6400power Hoor al, je wordt niet belemmert van verstand van hoe het bij koeien werkt blijkbaar😂 Is ja met gras en mais net zo grappenmaker, als je daar regen in krijgt of veel te laat gemaait merk je dat verschil het hele jaar nog als je daarvan voert😂 Ook staan er veel meer ha’s gras dan aardappels x 5 keer per jaar. En voor 15 euro de hectare komt er ook weinig te maaien. En jaarrond moet er gewoon gevoerd worden. Jullie zijn voorjaar weekje druk en najaars rest van jaar beetje met spuit rond jagen en trekker poetsen 😜🤣 wat maken die 4? Trekkers van jullie bij elkaar. 1000 uur?
J asper
@valmet6400power Met gras is het toch vaak dat het maar paar dagen mooi weer is, gras is er helemaal als ze voorjaars ook op de zelfde tijd zijn ook ongeveer zelfde tijd aan toe. X gemiddeld 50 ha per boer dan zijn ze ook wel even mak.
+1
valmet6400power
@J asper
Haha nee gelukkig niet, veehouderij interesseert me echt niks. Wij hebben twee katten en een hond op de boerderij dat vind ik prima.

Juist omdat er zoveel gras staat kan een loonwerker daarop investeren omdat hij weet dat hij niet een hectare 1x doet maar 5x. Dan wordt het al een stuk rendabeler om te investeren in grote machines. Mais hakselen zie ik ze ook vaak genoeg in de regen doen dus zo nauw mikt het dan ook niet als er een buitje in valt haha.

Nee ik denk dat we nog niet aan 1000 uur komen (hebben ook maar 65 ha dus zou niet best zijn anders), zeker niet omdat de Case sinds de 8550 er is amper uren maakt. Het is afhankelijk van de droogte in de zomer of we moeten beregenen. In 2019 hebben we 100 uur beregend dat tikt wel lekker door.
+1
J asper
@valmet6400power En daar hebben ze dan 4 trekkers voor nodig 😅😜🙈 over te duur gesproken.
PieterA
@J asper + dat die trekkers ook vaak nog uitgerust worden met allerlei snufjes zoals smalle wielen, GPS, fronthef, etcetera.
+1
valmet6400power
@J asper
Nou nee dus, maar 3 😄
Maar die zijn allemaal al afgeschreven en betaald 😄
J asper
@valmet6400power Je hebt ja 3 valmets en 1 case.
+2
valmet6400power
@J asper
Ja maar de Case draagt feitelijk niks bij alleen wat omkoppel gemak voor ons. We hebben hem nieuw gekocht in 1985 en de inruilwaarde is oud ijzer prijs vandaar dat hij er nog is.
J asper
@valmet6400power Zo kan ik het ook😅 Dan doet een Fendt bij een veeboer dus meer als 3 valmets. Weet ik wel wie goedkoper uit is😅🙈
+1
valmet6400power
@J asper
Nou wat jij wil dan, dan maken toch de 3 grootste trekkers 99,8% van de uren en de Case 0,2%.
Fendt612e
@J asper je hebt t er maar druk mee, met ander🙈
J asper
@Fendt612e Idd, als ze kunnen vertellen wat een ander verkeerd doet blijkbaar kan ik dr bal ook wel terugkaatsen 😂
+3
@J asper Dat zie je verkeerd. Als je een keer een snede gras hebt die nat regent of een week te lang blijft staan is dat kloten, maar geen ramp. Je hebt nog 5 kansen. Bij akkerbouw heb je 1 kans om je gewas optimaal te oogsten. Als dat mislukt of niet optimaal gebeurt kost dat veel geld.
+2
newholland6640
@valmet6400power

Tja, bij een ander gaat het altijd makkelijker haha. Ik snap je punten maar je kunt ze ook de andere kant op redeneren.
+2
valmet6400power
@newholland6640
Jahoor voor alles is wat te zeggen!
+3
Quote Reactie van @valmet6400power:
koeien merken het verschil toch niet

Nee jndd, merken ze niks van, al die koeboeren doen maar wat, ze flikkeren rommel in een toverton, er komt goed voer uit en de volgende dag zit de melktank vol, maakt allemaal niet uit joh. En als je voer te weinig heb koop je wat van die mooie top kwaliteid handelsmais van een akkerbouwer, voor een super prima mooi prijsje…… nee kost geen geld hoor, valt mee..

Als ik zie wat akkerbouwers investeren en hoe ver ze het huurland zoeken, dan word er blijkbaar meer als genoeg verdient, en hoe makkelijk er gedacht word over het voeren van koeien is ook niet best 😅
+1
EA_MF
@ronald-deutz-fahr vooral jouw werkgever zoekt het een eind bij de keet weg ja 😅
rommert14
@ronald-deutz-fahr en zo denken de koeboeren misschien over het telen van graan of aardappelen 😜
@rommert14 poten/zaaien paar week druk, dan een dag in de werk spuiten, dan een paar weken druk met oogsten, en daarna elke dag controleren of de aardappelen niet uit de schuur rollen toch 😉🤪
Nee valt mee, komt ook vanalles bij kijken
Maar akkerbouwers denken vaak dat we maar wat doen, en het allemaal niet zoveel uitmaakt.
+1
rommert14
@ronald-deutz-fahr sommigen doen ook maar wat toch? 🤭
@rommert14 jullie ook toch? 🤪
+1
rommert14
@ronald-deutz-fahr ja wij klooien maar wat 🤷‍♂️😂
Fendt612e
@ronald-deutz-fahr fosfaat rechten kosten ook nog ruim 6000 euro per koe dus zo slecht gaat het niet met die boertjes
rommert14
@Fendt612e en dikke trekkers op de dam 😂
@Fendt612e hoeveel word er werkelijk verkocht dan? Of is het stemmingmakerij en doen de makelaars alsof we veel handel is?
Hoeveel heb je zelf al gekocht?
Fendt612e
@ronald-deutz-fahr dit jaar bedoel je of? In Totaal 2000 kg
@Fendt612e poah voor 45 koeien 👌🏻👌🏻Hoeveel heb je er lopen dan?
Denk je dat er werkelijk veel fosfaat handel is dan?
J asper
@valmet6400power Zoals bovenstaand al zegt, bij jullie zelfde verhaal😂
PieterA
@valmet6400power Dat is volgens mij niet waar. Als je gaat zoeken op een met een 8150 vergelijkbare 512 c van Fendt ben je met de Fendt zeker niet duurder uit als met de Valtra 8150.
J asper
@valmet6400power Zoals zettelmeyer zijn buurman waar die daags voor voerwagen staat geloof ik vast niet dat ze te duur zijn. Kijk eens wat een nieuwe kost van dat caliber tegenwoordig 🙈

Maar is gewoon zo, goede gebruikte trekkers van goede series zijn gewoon duur daarom zijn Fendten ook zo duur. En die valmets 6850 enzo ook. Die M series van valmet bijvoorbeeld kost daar in tegen weer weinig l.
zettelmeyer
@J asper die staat er al jaar of 10 voor toen ware ze nog goedkoop. En deze is helemaal kaal, geen opties
J asper
@zettelmeyer Dat is nog beter werk, maar als die hem voor dit geld had gekocht als die technisch goed was en geen afgetrapt uitgeleefd hok voert die nog niet duur. Vindt maar is wat anders. Zulke trekkers is roofgoed.
PieterA
@zettelmeyer Mooie trekker! Maar is dat niet erg veel geld voor zo'n 20 jaar oude machine met 11.000 draaiuren?
+1
zettelmeyer
@PieterA @valmet6400power is goed aan de prijs ja. Wel enorm betrouwbare trekkers.
Heb het idee dat het laatste (half)jaar de prijzen in de handel van 2de hands spul gigantisch zijn toegenomen. Veel sneller als nieuw spul
PieterA
@zettelmeyer Ik kon zo snel ook niet iets vergelijkbaars vinden wat er zo netjes uit ziet, maar het blijven toch 11.000 draaiuren met een beperkte hefkracht en nog de korte wielbasis (voor transportwerk niet echt een aanrader).

Inderdaad wel een iconische trekker.
+1
valmet6400power
@zettelmeyer @PieterA
Vooropgesteld dat 8000 series met elektronische omkeer relatief duur zijn, dwz stukken duurder dan 8000 serie met mechanische omkeer, is dit wel extreem voor 125 pk. Maar die 8000 series zijn gewoon 2 versnellingpoken en dat is buigen of barsten en dat houden ze over het algemeen duizenden uren vol (boven de 10.000 uur!). Dus de export trekt er flink aan.

Het is net als met die Fendt turboshifts, het zijn vrij eenvoudige trekkers maar de eenvoud maakt ze wel lang bruikbaar. En omdat de wereld “steeds kleiner” wordt trekt dat ook de prijzen omhoog.
Hannesman
@zettelmeyer omdat nieuwe waarschijnlijk lange levertijden hebben ivm componenten tekorten.
valmet6400power
Wat voor problemen heeft de 6400 als ik vragen mag? 😄
+2
newholland6640
@valmet6400power

Wat voor problemen niet?
valmet6400power
@newholland6640
Onze heeft met 12800 uur nog geen handvol grote reparaties ondergaan, vandaar.
+1
Valtraboerties
@valmet6400power
Onze begint nu toch wat kuren te krijgen.
15000 uur. Aftakas pakket is altijd een ding geweest maar nu dus ook de 4wd. Remmerij is slecht en de bak is niks te fraai meer. Synchromes eruit gehad en zulke dingen. Motorisch gelukkig op een turbo pakking na nog nooit wat mee gehad.
Valtrapowerr
@Valtraboerties staat nog een mooie zwarte n142 Versu in creil😜
Valtraboerties
@Valtrapowerr creil? Dacht dat ik m in Harskamp zag staan maar kan me ook vergissen. Met twintrac alles erop en eraan.
+1
Valtrapowerr
@Valtraboerties Ja klopt maar die heeft veel uren, is ook een direct
+1
Valtraboerties
@valmet6400power
Van alles😁 maar het grootste probleem is de inschakeling van 4wd, aftakas enzo. Druk wss wat te laag dus aftakas pakket voor de tweede keer dit jaar eruit.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra A114 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!