Foto van een New Holland T 6050 bezig met wintertarwe zaaien. Hier wordt het ras extase gezaaid. De zaaimachine staat afgesteld op 180 kg/ha en er wordt gewerkt met een snelheid van 6,5 km/h.Vorig jaa

New Holland T 6050

127 foto's van @stannetje96

+3
stannetje96
Foto van een New Holland T 6050 bezig met wintertarwe zaaien. Hier wordt het ras extase gezaaid. De zaaimachine staat afgesteld op 180 kg/ha en er wordt gewerkt met een snelheid van 6,5 km/h.

Vorig jaar op deze lichte kavel het aardappelland bewerkt met de woelpoot en vervolgens de tarwe ingezaaid met de kopeg-zaaimachine. Dit is echter niet goed bevallen omdat na de regen die volgde en het al redelijk vochtige land er wel wat verslemping ontstond. Met name in de rijsporen. Uiteindelijk is dit met een oogst van 9,5 ton/ha wel goed gekomen.

Daarom dit jaar maar gekozen om het gewoon te ploegen en het daarna met de kopeg-zaaimachine in te zaaien. Zo ontstaat er hopelijk minder snel verslemping en kan het water beter wegzakken.

Reacties

deufi
Dat is mooie fijne grond! Die snelheid haal je op de klei niet met dit mooi egale resultaat. Overigens zit met je 9,5 ton al bij de toppers afgelopen jaar, naar wat ik van de vertegenwoordigers heb begrepen.
stannetje96
@deufi ja het schiet altijd lekker op. Zo heeft dat zand zijn voor en nadelen
+1
arjanvw
@deufi dat hangt er wel vanaf... Wij zitten op zware klei en reedt 7,3km/uur... land is in augustus geploegd en paar dagen erna gekopegt. Nu mooi verweerd, en fluit erover met de kopeg-zaaicombinatie! Heb 17 ha gezaaid in 10uur tijd. Nu helaas uitgeregend...
deufi
@arjanvw Ja als het voor gekopegd is en daarna heeft kunnen verweren is het een ander verhaal. Als je nu ploegt en gelijk weer zaait, zal het tempo wel een stuk lager liggen.
arjanvw
@deufi klopt hoor, alleen op zware klei lukt dat eigenlijk niet.
joozt
Mooie combinatie zo! Moeten jullie veel ha. zaaien?
stannetje96
@joozt 10 ha dit jaar. Ruilen ook land met een veehouder waardoor ons tarwe areaal niet zo groot is.
joozt
@stannetje96 mooi werk! Bevalt dat goed zo’n fronttank? Lijkt me ook nog wel een keer wat!
stannetje96
@joozt ja en nee. Gewichtsverdeling is wel mooi zo en werkt ook goed. Nadeel is wel dat het meer werk is om alles elke keer aan te koppelen en je voor elke trekker steuntjes moet maken voor de zaaipijp langs je cabine.
joozt
@stannetje96 ja dat kan ik me voorstellen inderdaad! Wij hebben tussen de trekker en de kopeg nog een voorzetwoeler. Wordt dan wel een behoorlijk gewicht wat er achter hangt. Aan de voorkant moet er dan weer een groot blok in om de zaak in evenwicht te houden en dat vind ik jammer. Fronttank leek me dan wel een mooi alternatief maar het koppelen is inderdaad meer werk en een fronttank is niet altijd vol dus waarschijnlijk moet er alsnog een beetje gewicht voorop.

Dosering gaat mechanisch via het loopwiel?
+1
stannetje96
@joozt ja met de woelpoot ertussen hang ik nog een 300 kilo voorop aan de fronttank. Dan rijd het allemaal net ff lekkerder.

Ja stappenwiel moet je gewoon met een ventiel omlaag doen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 6050 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!