Laatste bunders nog in de bult drukken met een New Holland T7.250, T6.155, Pottinger Jumbo 8000 en een mammut wokkel. Volle vrachten zitten er nu niet in🙈

New Holland Meerdere

+1
fan van trekkers
Laatste bunders nog in de bult drukken met een New Holland T7.250, T6.155, Pottinger Jumbo 8000 en een mammut wokkel. Volle vrachten zitten er nu niet in🙈

Reacties

+2
Fendt926Driver
Poe dat jullie nog kuilen kunnen met dit weer.
Elke dag hier wel een bui dat je net niets kunt met maaien en kuilen.
Zou vanmogen 1 a 2 mm hebben. En er is wel bijna 10mm gevallen
fan van trekkers
@Fendt926Driver valt hier ook niet mee, denk dat sommige percelen lang de winter in gaan. we moeten op de andere locatie ook nog een paar hectares, die doen we aanstaande maandag. Donderdag de mais.
+1
J asper
Lijkt zo nog wel best mooi spul
fan van trekkers
@J asper het lijkt mooier dan het is. Spul ruikt niet heel lekker. Van dat schoongemaaide land
arjanvw
@fan van trekkers doe je er dan nog een toevoegmiddel doorheen?
fan van trekkers
@arjanvw nee niks, zien we niet veel meerwaarde in met zon kuil, kost ook wel en apparatuur werkt niet meer
+1
arjanvw
@fan van trekkers als de apparaat niet meer werkt heb je niet zoveel keus.😉 Ik zag de meerwaarde er ook niet in, totdat we een herfstkuil gemaakt hadden die nog redelijk leek met kuilen maar bleek nog te slecht voor de pinken. Nu toch maar één doseerapparaat aangeschaft en nu ben ik toch wel om. Maar er moet wel een reden zijn om er spul bij door te doen, anders is het te duur.
fan van trekkers
@arjanvw op deze wagen ben ik niet meer van plan om zon apparaat te plaatsen. Misschien op de volgende, we hebben ook wel eens duitse pulp er bij tussendoor gekuild, dat was nog niet een heel groot succes
+1
arjanvw
@fan van trekkers begrijpelijk. Duitse pulp erdoor gedaan om de ds te reduceren? Een toevoegmiddel kan bij natte kuilen wel boterzuur voorkomen en je eiwit behouden.
@arjanvw om precies de zelfde reden bevalt inkuilmiddel hier maar matig. Laatste keer dat we het gebruikte was een vochtige 5e snee, zelfs met inkuilmiddel konden we er niks mee. Geloof meer in melasse.. maar das ook duur
J asper
Quote Reactie van @ronald-deutz-fahr:
zelfs met inkuilmiddel konden we er niks mee.

Is ook geen toverdrank
@J asper klopt, maar als het alleen ‘werkt’ op kuil die van zichzelf al mooi is dan kan je er ook niks mee 😂
+3
zettelmeyer
@J asper enigste die er beter van worde zijn de verkopers van die troep
J asper
@zettelmeyer Ligt ook net aan de situatie, troep is wel kort door de bocht. Maar wij zorgen liever dat we het niet nodig hebben 🤑 maar het doet zeker wel wat naar het is ook geen wonder middel wat niks is wordt ook niks.
EA_MF
@ronald-deutz-fahr zit ook dag en nacht verschil tussen de inkuilmiddelen. Niet alleen in prijs 🙈
casejxu
Quote Reactie van @arjanvw:
ben ik toch wel om

Wel middel gebruiken jij?? Wij dit jaar voor het laatst advance
+1
arjanvw
@casejxu Wij hebben een aantal keren Magniva gebruikt. En bij een nattere herfstkuil pioneer 1188
+1
CaseCS130
@arjanvw Wij hebben een ibc smulsiroop door de laatste kuil gras gedaan zaterdag. Was een 12 ha waar niet al te veel mee op stond dus zit wel aardig wat doorheen. Ben benieuwd of het wat helpt qua smakelijkheid en conservering.
arjanvw
@CaseCS130 Hebben jullie daar iets voor om het te verdelen door het gras?
CaseCS130
@arjanvw had er snel even iets voor gemaakt. Om de 10cm een gaatje van 5mm, werkt perfect alleen je moet even rap op en af stappen om de kraan open en dicht te doen.

(klik om te vergroten)

arjanvw
@CaseCS130 mooie oplossing! Een keer een12v elektrisch klepje tussen maken!
CaseCS130
@arjanvw Ja, had ik ook al aan gedacht, maar eens maar eens kijken of het wel bevalt. Jij hebt er alleen niet veel aan want je rijdt niet aan met een trekker en voorlader toch?
casejxu
@CaseCS130 je kan het vat ook op de kuilverdeler maken? Mooi extra gewichtjes der bij ook
+1
CaseCS130
@casejxu Ja, kan ook. Maar op mijn Veenhuis kom je dan heel hoog te zitten.
casejxu
@CaseCS130 dat komt je zicht niet ten goede dan😅
CaseCS130
@casejxu Nee, en bij mij kan het sws niet want die van mij is zwenkbaar gemaakt. Maar dat is niet gebouwd op 1000kg extra gewicht. Maar daarom hebben wij ook voorlader trekkers toch? 😉
casejxu
@CaseCS130 nog geen ervaring met onze voorlader op de kuil😓 hopelijk volgend jaar iets vaker kunnen grassen.
CaseCS130
@casejxu wat meer koeien, dan kun je ook wat meer eigen gras houden haha.
casejxu
@CaseCS130 of iets minder eerste snee en meer opslag voor kuil. Veel verder als de 65 hoef ik niet. Gaan gelukkig langzaam die kant op. En dan uiteindelijk robot er in
+2
arjanvw
@CaseCS130 idd, je kan wel iets heel mooi uitrusten maar als het niet bevalt is het beetje zonde van de moeite.

We rijden de kuil wel aan met de trekker, maar de voorlader zit er niet altijd op. In de sleufsilo hebben wevde verdeler voorop en gewicht achterop. Bij een rijkuil zit de verdeler achterop en de voorlader eraan. De reden dat de verdeler dan achterop zit is omdat hij dan langzamer draait. Dan kan je de zijkanten wat beter opzetten.
CaseCS130
@arjanvw Oh, ik dacht jij doet alles aanrijden met de Werklust. Wist niet eens dat je ook een voorlader had. Maar dan is het voor jou ook simpel om zo te doen als je het eens wil proberen.
J asper
@CaseCS130 je ziet het weinig meer vindt ik. Paar jaar terug (10 jaar) reden ze weken met melasse achter hakselaar hier in de buurt. Nu nog maar een enkele keer
+1
CaseCS130
@J asper Nee, ik zou het ook zeker niet standaard doen. Maar nu met dat gekke gras waar geen suiker meer in zit wilde ik het wel eens proberen.
arjanvw
@CaseCS130 De wens is ooit wel met de shovel kuil aan te rijden, maar onze Werklust is al wat ouder en niet echt meer geschikt om op de kuil te gaan.
+1
CaseCS130
@arjanvw Nee het vraagt wel wat van een shovel. Ik wilde het eerst ook maar daar een geschikte shovel voor vinden die ook weer handig is voor het andere werk en dan nog een beetje voor een normaal bedrag valt niet mee. Blijf het wel met de trekker doen.
+1
J asper
Ow 🙈 Nouja pinken moeten ook kuil hebben.
+1
fan van trekkers
@J asper zo denk ik er ook over ja, verderop in de bult kunnen de onderblokken nog wel aan de melkkoeien gevoerd worden
+2
assink
Gisteren ook nog maar gemaaid voor een laatste snede.
Gaat maandag in de ronde baal, zullen wel zware knapen worden ben ik bang.
+1
Robot-ph
@assink wat is het voordeel van gisteren al maaien en maandag pa persen? Dan ligt het gras 4 dagen los…..
assink
@Robot-ph
Geen voordeel, misschien dat het nog wat droogt. Maar heel mooi spul zal het toch niet worden.
Omwille van tijd kwam het niet anders uit, doe dit allemaal naast m'n fulltime job en zaterdag en zondag bezig geweest met de maïsoogst. Loonwerker moet ook eerder kunnen, en die is ook nog druk zat met al die MKS en CCM dit jaar. En nog veel ander najaarsgras.
MRVNDT
Moet morgen nog wel 30 bunder. Gaat n groene kuil worden. Anders mooie gras maar gaat geen zon in

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van New Holland ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!