Foto van een Claas Ares 617 (ATZ)Vandaag besloten om te beginnen met voeren van de grote bult 1e 2e en 3e snee.

Claas Ares 617

+1
deJong
Foto van een Claas Ares 617 (ATZ)

Vandaag besloten om te beginnen met voeren van de grote bult 1e 2e en 3e snee.

Reacties

+1
deJong
27 kg kuil tezamen met 7.5 kg perspulp. 4.7 kg bierborsel, 2.35 kg premix, 2.3 kg ontsloten graan en wat structuur hooi zou dit theoretisch een goed rantsoen voor een koe zijn.

We gaan het meemaken.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Herbert
@deJong en wat voor productie verwacht je er van te kunnen melken?
+1
deJong
@Herbert er ligt theoretisch voor 27 kg melk mengvoer voor het hek.

Daarbij wordt tot max 8 kilo bix voor de (koeien op 50+ liter 9 kilo) in de robots/voerautomaten verstrekt. Verwacht toch wel 30 liter gemiddeld.

Vallen sommige vaarzen en de oudmelkte koeien mij op het moment tegen met het eerste snee overgangsbultje en zijn toch gezakt van 30 naar 28 kg de afgelopen weken. Nieuwmelkte koeien doen het daarintegen best. Zal van de rantsoenwisseling komen alsook een 25 re minder.
TeunFendt
@deJong Geen mais in het rantsoen? En ook nog altijd zelf aan t voeren (aangezien ik begrep dat eerst de loonvoerder kwam)?
+1
deJong
@TeunFendt

Nee geen mais. We zitten op zware klei en willen niet dat het verreden wordt in de herfst ook het verpesten van goede teeltaarde zijn we niet gek op.

Infeite is de ontsloten graan de maisvervanger met als plus een goede basische buffer👍

Daarnaast is douwe dit jaar bedrijfsleider op loonbedrijf hiemstra geworden en kon hij het loonvoeren niet meer combineren en is per september gestopt.

Vindt ik persoonlijk jammer. Kwaliteit van zijn werk was top en erg betrokken om het goed te doen.

Kon ook best uit om het loonvoeren te doen daar lag het probleem ook niet.

Niemand wilde het werk van hem overnemen ook het personeel niet. Zelf vindt ik de andere loonvoerder hier in de buurt net niks. Dus dan zelf maar weer. Verschilt in kosten uiteindelijk ook niet veel. Behalve het risico dat er iets kapot gaat voor ons is groter.
TeunFendt
@deJong Als het zo goed werkt op deze manier moet je dat vooral zo houden. Anders kan je wellicht ook nog mais aankopen uit andere delen van het land. Kwa prijs maakt dat volgensmij niet eens zoveel verschil. Idd jammer dat loonvoerder is gestopt. Maar als je het materiaal toch al had staan gelukkig ook niet zo'n groot probleem
J asper
Je voert twee vrachten denk ik?
+1
deJong
@J asper inderdaad.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Ares 617 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!