Ook al is Kleintjen technisch bijna op alle gebied onder handen genomen, af en toe duikt er nog wel eens iets op...😔Een lager in de vooras stuk gelopen. Nieuwe onderdelen liggen gelukkig al klaar o

Schlüter Compact 950 TV

+6
Schluterfan
Ook al is Kleintjen technisch bijna op alle gebied onder handen genomen, af en toe duikt er nog wel eens iets op...😔

Een lager in de vooras stuk gelopen. Nieuwe onderdelen liggen gelukkig al klaar om gemonteerd te worden, zodat die ook weer snel aan het werk kan 😁
+1
roscho
@Schluterfan Nieuw wiellager monteren?
+1
Schluterfan
@roscho ja het ene lager heeft de trip van een uur en een half van Oudenaarde naar huis niet overleefd. Op ongeveer de helft van de rit sloeg het voorwiel ineens vast... ik verschoot mij een ongeluk. Trekker met vast wiel toch traag geweg al rijdend aan de kant gesleept. De dag erna met de vrachtwagen vant werk en collega de trekker opgeladen en naar huis gebracht.
roscho
Quote Reactie van @Schluterfan:
Een lager in de vooras stuk gelopen

Hoe kan dat? Te strak afgesteld en daardoor warmgelopen?
+1
Schluterfan
@roscho

Neen, er was geen olie meer op de reductie. De tandwielen stonden wel heel erg vettig, precies kopervet. We hebben sinds de restauratie geen lek gehad, de dichtingen zijn toen der tijd nieuw erin gekomen. Ik heb toen ook alles gereinigt en er is zeker nieuwe olie erop gekomen. De plug durfde wel bij lange ritten iets zweten, maar om de inhoud eruit te zweten... we staan voor een raadsel. De andere kant gelijk gecontroleerd en daar was niets aan de hand, en die durft ook bij lange ritten ook iets zweten.
roscho
@Schluterfan Tsja, als ik nuchter nadenk: als er geen olie uitgekomen is, heeft er niks in gezeten... Als je er nooit olie onder hebt zien liggen en geen vette velgen/banden had, waar is die olie dan gebleven? Aan de andere kant: als er geen olie in zat, hoe kon die plug dan zweten?
Schluterfan
@roscho ik heb in der tijd de planetair gereinigt, en toen we die nu opendeden was alles heel erg vettig nog. En ik heb naar de foto's gekeken van toen hij aan het werk was ofzo en daar zie je af en toe dat er stof kleeft aan de plug van het zweten.
Valtra man
@Schluterfan wow das wel schrikken.. maar oude machines hebben altijd wel ergens een verassing, moet je er gewoon bij nemen. Mooi dat het alweer bijna opgelost is

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Compact 950 TV ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!