Foto van een Maschio Kopeg , net de zaaimachine opgebouwd kan morgen al eens proefdraaien. Foto is geplaatst door O N op 15-10-2021 om 22:05:41, met 11 reacties.

Maschio Kopeg

O N
Foto van een Maschio Kopeg , net de zaaimachine opgebouwd kan morgen al eens proefdraaien
Pauls
@O N ben benieuwd naar het (werk) resultaat, ga je hier rogge of grasmengsel zaaien (als groenbemester) ? Snelheid van doseren vanaf trekker signaal ? Mogen nog wat foto's komen. Ik ben namelijk ook aan't zoeken voor iets dergelijk, ben er nog niet uit wat precies, volledig mechanisch of toch elektrisch, zou bij mij op schijveneg moeten, en mijn rug is niet meer van de beste...
O N
@Pauls Rogge , snijrogge + italiaans raaigras , gras zuiver en uiteindelijk nogwel groenmengsels ook .

Snelheid is instelbaar nu met regeling vanuit de cabine , snelheid van de trekker en dan volgens tabel makkelijk te doen .
Aan uit kan met rolbediende schakelaar maar zou ik via de 7polige Din stekker willen doen volgend jaar ( en de sturing mss ook met arduino of S7-1200) maar das voor alsik wat meer tijd heb 😅
Pauls
@O N ik was ook zoiets van plan, met arduino, ofwel helemaal mechanisch, minste last van, enkel dat je de aandrijving kan scheef wringen, waardoor deze niet meer goed werkt.
O N
@Pauls Alles heb ze voor en ze nadelen he 😉 Vind elektronisch toch vaak makkelijk , zeker als je de instellingen beetje wilt aanpassen ondertussen .

Heb al eens gezocht en de meeste nodige info is wel via de DIn stekker te verkrijgen in de trekker en met behulp van deze signalen moet het lukken .
Je kan het uiteraard ook Kant en klaar kopen , heb lang getwijfeld over een zocon :
zonderland-machinehandel.nl/machines/zaaitechniek/…

Maar was toch een 1000 euro duurder dan deze . . .
Pauls
@O N met Zocon heb ik ook al contact gehad maar wilden enkel via plaatselijke dealer werken. En ik vermoed dat het daar ook gaat bij blijven, wss dan eerder een Delimbe, als de prijs zoveel scheelt. Maar meer nog zou een mechanisch zaaimachine het gaan halen, ik rij redelijk variabel, en ik weet niet of ik het juiste signaal uit de stekkers kan krijgen, want ik heb geen ISO, en dan moet ik signalen op de print gaan halen met mss alle narigheid vandien. De mechanische kost ook maar een 2500 als ik het goed begrepen had. Maar ik ga eerst nog ff proberen met men 40 jaar oude (graan) zaaier, wel in 2 gangen dan. En moest het niet echt lukken, dan terug de meststofstrooier eraan en inschijven ( en dat is dan ook 2 werkgangen maar verschillende werkbreedte). Waar heb je deze (Delimbe) gekocht ?
O N
@Pauls Ik heb het hier gekocht :
rula.be/nl/shop/…

maar zocon kan je hier ook verkrijgen :
thienpondtpeter.be/nieuw/machine/…

Mechanische is idd niet duurder als elektrische , ik wou alleen geen rijtjesvorming en variabel kunnen gaan tussen verschillende zaden wat mij beter uitkwam met elektrisch
Dacht dat er wel mogelijkheid was om met loopwiel te werken .

Zaaide hier vroeger ook met een vicon pendelstrooier maar de extra werkgang en tijd tussen zaad aanbrengen en inwerken was me te lang .
Ben wel tevreden over deze Delimbe , enkel een extra kijkglas in de bak ontbreekt me al en het auto uitschakelen moet npg anders maar verder is het een topper !
Pauls
Quote Reactie van @O N:
het auto uitschakelen moet npg

Bij APV hebben ze een hefschakelaar, die je bij de topstang (3de punt) monteert, zodra de hef omhoog gaat, stop het doseren. Mss dat Delimbe ook zoiets heeft.
Ook de mechanisch opbouw zaaiers gaan met verdeelplaatjes zoals je nu hebt, met 6 tot 8 uitlopen op 3 meter.
Nog eens bedankt voor de info, ga er zeker nog keertje kijken, vandaag al wat ingezaaid met de oude amazone 3m, eerste werkgang met schijfeg over korrelmais, nadien de amazone, beter toch iets in opbouw zoeken, je rijd de grond terug wat vast en gelukkig stropt de boel niet want ik heb de naloop eg eraf gehaald.
Fendt926Driver
@Pauls wij hebben bij onze apv een extra kabel die het hefsignaal aftapt en de strooier daarmee open en dicht doet.
Dat werkt ook best.
Maar kan maar op 4 trekkers.
Maar op de rest kan het ook handmatig op het kastje
O N
@Fendt926Driver @Pauls Bij de delimbe zit er een blindstekker op de zijkant , als je deze onderbreekt stopt de dosering .
In principe kan je hierop aansluiten wat je wilt , normaal zet men een rolcontact op de rol achteraan maar kan ook een ander signaal zijn natuurlijk
Fendt926Driver
Quote Reactie van @O N:
Ben wel tevreden over deze Delimbe , enkel een extra kijkglas in de bak ontbreekt me al en het auto uitschakelen moet npg

Volgens mij heeft @radium45 er zelf een kijkglas bijin gezaagd.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Maschio Kopeg ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!